Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 грудня 2021, 04:50
17956
63

ДЕ ДЗЕРБІ: «Шахтар мав перемогти Шериф із рахунком 5:0»

Головний тренер «гірників» дав прес-конференцію після матчу Ліги чемпіонів

| Оновлено 09 грудня 2021, 04:50
17956
63
ДЕ ДЗЕРБІ: «Шахтар мав перемогти Шериф із рахунком 5:0»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі дав прес-конференцію після матчу Ліги чемпіонів із «Шерифом» у 6-му турі Ліги чемпіонів (1:1).

– У футбольному світі прийнято вважати, що заміна воротаря наприкінці матчу – знак неповаги до суперника. Якщо наслідувати таку логіку, можна сказати, що він вас за це покарав. Як можете прокоментувати вихід Шевченка?

– Ви дивилися матч? Ми заслужили виграти чи нічию? Якби ми виграли, ви задали б таке запитання? Шевченко заслужив зіграти у Лізі чемпіонів, нехай навіть п'ять хвилин, бо він справжній професіонал і завжди тренувався чудово. Тому, я вважаю, що це було правильно. І це зовсім не стосується поваги до суперника. Ми мали перемогти 5:0, оскільки у нас було багато гольових шансів. Якщо ви думаєте інакше, я, звичайно, поважаю вашу думку.

– Здавалося, що перші 15 хвилин першого тайму команда більше захоплювалася грою у квадрат у центрі поля, при цьому ви у технічній зоні дуже емоційно реагували на те, що відбувалося. Наскільки ви погоджуєтеся з цим твердженням?

– У першому таймі «Шериф» чекав на нас в обороні. У нас було мало можливостей знайти вільні зони, ми домінували у грі, однак було мало шансів грати в глибину. У другому таймі «Шериф» грав на 20–30 метрів уперед, і ми менше домінували, але мали більше можливостей грати в глибину. Ми створили гольові моменти і у першому, і у другому таймах, але не забили. Я не пам'ятаю ударів «Шерифа». На останніх секундах ми пропустили гол через помилку, але проблема не така. Коли ти маєш закривати матч, коли потрібно забити гол, ти маєш забити – і точка. А якщо робиш таку помилку, матч залишається відкритим до кінця.

– У Тирасполі ви грали з усіма новачками, лише з двома українцями та зазнали поразки. Наразі не було нікого з новачків, але було багато українців, причому молодих, і «Шахтар» показав гідну гру. Звідси питання: літні трансфери не підсилили команду?

– Я думаю, щось робитимемо з трансферами у січні. Різниця між матчами із «Шерифом» у тому, що сьогодні ми бачили прогрес кількох футболістів, як Судаков, Бондаренко. Судакова я замінив, бо він отримав травму. Бондар у першому матчі не грав. Думаю, що у Кривцова на той час теж була проблема.

Дивіться, я в Україні – іноземець. Я поважаю всіх і не дивлюся, бразилець гравець, італієць чи українець. Я звик поважати всіх. Звичайно, я маю приймати рішення, бо, наприклад, у чемпіонаті України є обмеження у чотири українці. Але ми грали із п'ятьма українцями в Мадриді. Як бачите, я приймаю рішення виключно за матчем та суперником, але не дивлюся на національність.

– У пресі з'явилася інформація, що Мораєс та Марлос не продовжать контракт із клубом та взимку його залишать. Чи це правда? Чи розраховуєте ви на цих гравців?

– Ми зараз повинні думати про матч із «Олександрією», де маємо перемогти, а все інше подивимося у січні.

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Бобан Ніколов (Шериф).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Фернандо Педро (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 63
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
usn1967
Мы должны были победить 5-0. но в очередной раз обосрались и я не знаю что с этим делать.
No name
Позорище,но вполне ожидаемое
UK88
Худшая команда последних 15 ти лет
Henriklarsson11
в Україні є таке прислів"я: дурень думкою багатіє. це я про 5-0, якщо що
Remark
У этого физрука все "должен". Должен выграть два матча и выйти в евровесну, должен показать яйца и т.д. А на деле, кроме истерического забега по бровке на протяжении всего матча ничего и нет. Такое чувство, что человек работает на камеру.
Persian
А Де Дзерби давно уже должен был быть в отставке. Но нет, кто то его считает отличным тренером
fos
да сколько можно оправдыватьса,тренер галимый просто
BUCH
Ничего нового...
Наверное самым порядочным, был Каштру, Дезебра ещё выдаст!!!
Tristan
Новый анекдот: "де дзерби- тренер"
VadyaMetal
Мда... Безславное окончание сезона... Вернидуб Дзербе показал - кто и что чего должен там был, а счет на табло.
PETP0
Стиль игры Шахтера называется "Без царя в голове". Абсолютно не зрелый футбол, такое впечатление, что играют юниоры, которые не имеют понятие о командной работе, об отходе в оборону, тупо с шашкой наголо бежим в перед и пытаемся забить, но только лично, не дай Бог кому-то голевую отдать (за редким исключением). Я офигел с момента, когда Шериф выходил 2 в 3 на ворота шахты и затормозили, и подбежали 3 шерифовца и с ними аж 2! крота и стало 5 в 5! Это просто цирк какой-то, а не игра в футбол!
Да что говорить если несчастный Шериф во 2м тайме сумел запрессинговать шахту так, что у них коленки трусились!
Артем Дима футболист
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
chak98
Дурень думкою багатіє. Аби та каби. Знову трансфери вимагає.Зебрі тре міняти роботу.
Ol.Dk
Чергова феєрична невдача, великого отсасуоловця, його гастрабайбетів. В січні ще затариться на 50 млн, рижого потрясе і східне отсасуоло ще отсасуолить, тільки в чемпіонаті. Ржаві - ви зробили мій вечір приємним.
DIiMax2
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
lenares85
Менеджмент в Шахтёре ошибся. Каштру нужно было дать усиление просто. Норм тренер. Кто 2 раза подряд обыгрывал Реал? И в ничью 2 раза с Интером? Это нереально. Да Чемп не проиграли а выиграло Динамо, так как Тайсон мутил. А взяли кого авантюрист с саусоло, психованого, что бутылками швыряется, это имидж Шахтёра портит.
ozzy
дезерби гавно а не тренер
vitaly78
Верните Каштру, уберите этого клоуна
____FunnyCat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
McLay
..."Звичайно, я маю приймати рішення, бо, наприклад, у чемпіонаті України є обмеження у чотири українці. Але ми грали із п'ятьма українцями в Мадриді." Це що за ...ня?😂