Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 грудня 2021, 06:13
5421
0

Хейні знову захистив пояс. Камбосос, можливо, стане наступним суперником

Черговий бій за абсолюта у легкій вазі не за горами

| Оновлено 06 грудня 2021, 06:13
5421
0
Хейні знову захистив пояс. Камбосос, можливо, стане наступним суперником
Getty Images/Global Images Ukraine

 

Девін Хейні переміг Джозефа Діаса. Важке випробування, хороший суперник, впевнена перемога. Тепер мета американця – абсолютне чемпіонство, до якого він дістанеться через подарований пояс WBC, який він відстояв уже кілька разів.

Камбосос готовий, Хейні теж. Головне Девіну не пропускати стільки від Джорджа, як прилітало від Джозефа.

Хейні переміг, показавши найкращі якості, але Діас діставав вкрай неприємно

Девін Хейні явно був фаворитом протистояння проти Джозефа Діаса. Він молодший, швидший, більший і візуально фізично сильніший. Що й почав доводити чемпіон із перших секунд бою.

Перший раунд пройшов за повного домінування молодшого бійця: блискавичні джеби, важкі удари правою назустріч та непогана робота по корпусу. Хейні одразу зазначив, що збирається робити і як планує захищати пояс. Моментами чемпіон бив занадто низько, намагаючись обійти щільний блок суперника, але в іншому був дуже навіть хороший.

Другий та третій раунд пройшли практично під тим самим гаслом. Девін бив точно і часто, Діас багато переслідував суперника, але мало бив. Причому здебільшого не через те, що не хотів чи це був такий план. Просто американець не давав супернику зробити цього. Він стрімко зустрічав візаві силовими ударами (а таких була більшість), коли той лише починав рух.

Лише до четвертого раунду Джозеф зрозумів, що відбувається, як проходити цей контробстріл і як діяти проти чемпіона. Причому розуміння прийшло якось відразу – Діас увімкнувся, знайшов комфортну дистанцію для атак і чемпіонові довелося відступати.

Головне, що робив претендент – працював по корпусу. Перестав цілити в голову або намагатися втягнути суперника лише в бійку. Удари почали проходити. Мабуть, по тулубу чемпіону отримувати особливо не подобалося, тому він включився в роботу ніг – дуже впевнену та пристойну. Під тиском Девін показує свої нові позитивні якості.

До середини бою двобій більш-менш вирівнявся. Не так, щоб можна було однозначно сказати, що Діас переламав хід зустрічі або ось-ось чогось досягне, але так, щоб це не виглядало беззаперечним домінуванням швидшого та молодшого бійця над претендентом на його пояс.

Моментами Діас якісно діставав суперника. Наприклад, у сьомому раунді круто зайшов через рух, коли показав, що битиме в корпус, а сам лівим боковим влучив у голову. Все це виглядало переконливо, але недостатньо часто - Хейні просто був регулярно швидшим і кращим.

Getty Images/Global Images Ukraine

У дев'ятому раунді Джозеф спробував викликати суперника ближче до себе – туди, де, як він розраховував, буде саме його дистанція та стихія. Майже вийшло. Діас добре зайшов на дистанцію, почав пробивати, але й Хейні виявився готовим - дуже якісно порубався з суперником на його ж дистанції і в його ж стихії.

Претендент намагався переламати зустріч і у чемпіонських раундах. Пробував дістатися суперника через корпус, перевести на голову. Моментами виходило, але не більше ніж моментами.

Нічого не вдієш, коли твій суперник – просто по-боксерськи кращий.

Такий бій – гарна новина для Хейні. Звичайно, він пропускав стільки, що ті самі Лопес або Камбосос, мабуть, хоча б раз поклали його в нокдаун. Але такі перевірки точно дозволяють зростати. Сили удару Діаса забракло, щоб перевернути чемпіона, як і навичок. Але вистачило, щоб показати, де дірки і що потрібно латати в найближчому майбутньому.

Все-таки в цьому майбутньому у Хейні буде шанс стати абсолютом.

Що далі?

Для Діаса нічого не змінилося. Він – хороший боксер, але недостатньо. Вміє багато чого, але в нинішньому поколінні не настільки, щоб стати чемпіоном. Хіба, якщо пощастить, бо нікого з компанії Теофімо Лопес, Камбосос, Ломаченко і тепер Хейні він не перебоксує. Сюди можна додати і Джервонту. Без шансів, вибачте.

У Хейні може утворитися головний виклик у кар'єрі. Нещодавно Девін був просто проспектом, а тепер ось-ось вийде на бій за титул абсолютного чемпіона світу. Поєдинок виглядає логічно, хоча поки що все це вилами по воді.

Джордж Камбосос до зустрічі з Лопесом ніколи не говорив про Хейні. На Ломаченка він ображався, наприклад. Казав, що дасть бій в Австралії і хотів, щоб Василь і Боб Арум приповзли до нього на колінах. Говорив про реванш із Лопесом, але про Хейні – ні. Тепер усе змінилося.

Поки Лопеси злилися на всіх довкола, на суддів, на Едді Хірна, Девін викликав абсолютного чемпіона на бій. Відразу після зустрічі з Теофімо і трохи згодом кілька разів. Камбосос тільки за. Вони давно респектують один одному. Єдине, чого хоче Джордж – привезти великий бокс додому. Він упевнений, що стадіон у 60-70 тисяч людей збереться. Американець сказав, що готовий летіти, куди треба.

Після поєдинку Хейні – Діас чемпіони знову зустрілися та запропонували один одному зробити поєдинок. Але поки що це все лише на рівні розмов і обіцянок. Хоча, звичайно, зустріч двох чемпіонів, що залишилися, виглядає розумно.

Getty Images/Global Images Ukraine

Так, Девіну подарували пояс, але перед цим він був обов'язковим претендентом, а потім захистив титул уже декілька разів. Причому поєдинки були хороші, а суперники з ім'ям. Хоча більша частина вже й далека від свого рівня. Камбосос же переміг у поєдинку, де йому не давали шансів, розбивши схожого на Хейні боксера. Буде дуже насичено та цікаво.

У цю історію можуть увірватися двоє людей: Джервонта та Ломаченко. Обидва мовчать, бо в них ось-ось відбудуться поєдинки, хоча Василь уже згадав, що йому був би цікавий бій проти Камбососа.

Василю Джордж обіцяв бій. Цю інформацію можна використовувати в розкрутці. Для цього потрібно розбомбити Коммі так, щоби запитань не виникало. У Девіса важке випробування проти Ісаака Круза, але він – один із найбільш грошових легковаговиків світу прямо зараз. Потенційно вони продадуть дуже багато трансляцій із Камбососом. Але чи захоче Джордж у це влазити – велике питання. За наявності більш важливого для спадщини Ломаченка і більш важливого щодо отримання поясів Хейні.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.