Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 грудня 2021, 00:16
2502
7

Не дотиснули в більшості. Рух і Ворскла голів у матчі не забили

Львівська команда грала набагато краще, але не змогла пробити Різника

| Оновлено 05 грудня 2021, 00:16
2502
7
Не дотиснули в більшості. Рух і Ворскла голів у матчі не забили
ФК Ворскла

Після перемоги в минулому турі над «Металістом 1925» головний тренер «Руху» Леонід Кучук зробив лише одну зміну у стартовому складі своїх підопічних: замість травмованого Борячука на поле вийшов Альваренга.  У складі ж «Ворскли» після гучної поразки від «Дніпра-1» Юрій Максимов здійснив дві ротації: замість Тамма і Пешича у гру вступили Степанюк і Челядін.

Обидві команди в прохолодну львівську погоду активно розпочали цей поєдинок. Перший же небезпечний момент виник біля воріт полтавчан. Пуцлін помилився з передачею назад партнеру і Альваренга, на швидкості обігравши Якубу, пробивав у ближній кут, але Різник перевів м’яч на кутовий.  

ФК Рух

Гравці «Ворскли» теж швидко переходили від оборони до атаки. Один з контрвипадів полтавчан завершився фланговою передачею Пердути до центру штрафного, але Тілль пробив головою в руки Паньківу. Рухівці продовжували більше володіти м’ячем і мав нагоду відзначитися Таллес, але м’яч від захисника зрикошетив на кутовий. 

Пожвавлення на трибунах викликала масована атака «Руху», яка могла завершилася голом. Спочатку після удару Бойчука рятує ворота Різник, першим на добиванні був Сапуга, але м’яч влучив у поперечину воріт і відскочив до Сича, якого і повалив на газон Якубу. Досвідчений арбітр Бойко одразу вказав на «позначку», проте воротар «Ворскли» зумів парирувати удар Климчука. При цьому Різник вже 5-й (!) раз поспіль стає переможцем пенальтійських дуелей, ставши новим рекордсменом серед усіх воротарів-антипенальтистів УПЛ. Для Климчука це вже 2-й промах з «позначки» - після 5-го удару.

Другий тайм активніше розпочали полтавчани. Двічі намагався завершувати атаки Рангел, але ударам бразильця бракувало влучності. Мав нову нагоду відкрити рахунок Климчук, але удар вийшов несильним і в руки воротарю. Напруга на полі наростала і в підсумку Кравчук, який з’явився на полі в другому таймі, був вилучений з поля – після двох жовтих карток. Для Кравчука це друга червона картка в УПЛ і знову в нинішньому чемпіонаті після виходів на заміну.

Залишившись в меншості, «Ворскла» основні зусилля зосередила в обороні. І пройти масовані захисні редути полтавчан було важко. Ще й надійно діяв в рамці воріт Різник, в одному з епізодів у кидку парируючи удар Климчука. Двічі здалеку намагався завершити атаки Роман, але пробивав повз ворота.

Небезпечний дальній удар наносив і Мисик, який свого часу виступав і за «Ворсклу». Під кінець тайму могли відзначитися Челядін та Федорчук, пробивши головами поруч з хрестовинами воріт. В підсумку «Руху» так і не вдається в УПЛ перемогти «Ворсклу» - вже у 4-й грі: по дві нічиї та поразки. Полтавчани на «Арені Львів» завершили дві свої гостьові серії: безнічийну, яка тривала п’ять ігор, та гольову –  чотири матчі.

Українська Прем'єр-ліга. 17 тур.

«Рух» - «Ворскла» - 0:0.

 Бойчук, 35, Альваренга, 59 - Пуцлін, 28, Кравчук, 53.

 Кравчук, 61 (друге попередження).

На 38 хвилині Климчук («Рух») не забив пенальті (воротар).

«Рух»: Паньків - Сич, Дідик, Білий, Роман - Сапуга, Федорчук - Альваренга (Руніч, 71), Таллес (Притула, 90+2), Бойчук (Мисик, 66) - Климчук.

«Ворскла»: Ризник - Пердута, Чеснаков, Яворський, Якубу - Челядін, Пуцлін - Рангел, О. Тілль (Пешич, 75), Кане - Степанюк (Кравчук, 46).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська область).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

РУХ - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

61’
Данило Кравчук (Ворскла) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SeM077
Ворскла ніяка, як і минулого сезону здулась на 2-му колі. Поставте Різнику велику пляшку за цю нічию. А Рух молодці, грали в футбол. І там Григорчук вільний, задумайтесь.
PFCLviv
Різник на мертво! Рух майже молодці!
Andy_P
Максимов что-то про коронавирус говорил? Типа, Тамм болен, Тиль, Степанюк после болезни? Лавка не шахтеровская и не динамовская, но это никак не оправдывает полный пофигизм некоторых игроков Ворсклы уже второй матч подряд.