Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 грудня 2021, 01:40
6130
0

Хейні проти Діаса – хороший бій. Але за абсолюта обом боксувати зарано

Хоча переможець буде за крок від поєдинку за всі пояси

| Оновлено 05 грудня 2021, 01:40
6130
0
Хейні проти Діаса – хороший бій. Але за абсолюта обом боксувати зарано
Getty Images/Global Images Ukraine. Девін Хейні

Девід Хейні на порозі чергової перевірки. Досить непростої, щоб казати про це, але недостатньо топової, щоб вважати такий поєдинок рубіконом. Зустріч проти Джозефа Діаса важлива для Девіна і в спортивному, і в іміджевому питанні, адже надто багато топовості поклав на себе американець порівняно з тим, що відбувається в рингу і кого він б'є.

Тим не менш, у разі перемоги Хейні може бути прямо перед абсолютним чемпіонством. Статусно не заслуживши його навіть близько.

Хейні проти Діаса – хороший бій. Але не провісник абсолютного чемпіонства

Поєдинок Девіна Хейні проти Джозефа Діаса – не просто заради розваги. Девін – повноцінний чемпіон WBC. Десь нарівні з Джорджем Камбососом. Або трохи краще. Або трохи гірше. Тут навіть Маурісіо Сулейман - голова WBC - не зовсім розібрався, відповідаючи на питання про плутанину з поясами, сказав, що поки сам іноді плутається і не розуміє.

А Діас – проміжний чемпіон. Теж звання таке собі, але тут хоча б усе зрозуміло – боксер, який гідний битися за повноцінний титул насамперед. Нагадує обов'язкового претендента, так.

Дізнатися, хто найкращий серед двох найсильніших – важливо. Інакше навіщо цей бокс узагалі вигадали. Але тут, начебто, і найсильніших не двоє, а троє. І це лише по WBC, а загалом ще більше. І чи визначать вони найсильнішого? У їхній парі – так. Загалом – ні. Лише підберуться до поєдинку за абсолют, у якому також найсильніший визначиться навряд чи.

І Хейні, і Діас – хороші боксери з пристойним бекграундом у любителях. Девін нічого особливого не завойовував. Міг полетіти на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро, але правила змінилися, і він виявився малим. Джозеф на Олімпійські ігри потрапив, але нічого від цього не одержав – навіть у призах не був, як і вся збірна 2012 року від США.

Далі в обох були професіонали. Діас боксував більше і частіше - дебютував він раніше. Встиг побувати чемпіоном світу та програти – Гері Расселу-молодшому. Пам'ятаєте такого? Ще з Ломаченком боксував і дуже-дуже швидко бив. Ось саме Рассел – перший і єдиний кривдник у кар'єрі Діаса. Гері просто перестріляв суперника одноголосним рішенням суддів. Суперничати із настільки швидкісним опонентом для Джозефа – вирок.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джозеф Діас (праворуч) проти Гері Рассела

У рекорді американця є серйозні імена. Той же Тевін Фармер – дуже незручний і слизький опонент. Міцний росіянин Шавкаджон Рахімов, з яким у американця вийшла нічия. Або Хав'єр Фортуна, зустріч із яким вдалося перевернути на свою користь.

Хейні став чемпіоном із подачі Ломаченка. Девін був претендентом одразу за Кемпбеллом, але регламент дозволив Василеві випередити його у питанні поєдинку за пояс Ради. Після тієї перемоги Ломи Хейні офіційно став претендентом, а після переведення українця в статус франчайзингового чемпіона, американець став повноцінним чемпіоном. Начебто боксував, щоб сюди дістатися, а справжній чемпіонський бій так і не провів.

Тепер хлопці зустрінуться за пояс, який нібито є повноцінним, а нібито й ні. І який треба оспорювати з іншим бійцем, у якого є такий самий титул. Бокс хоче самозруйнуватись, а чиновники вірять, що розвивають його.

Читайте також: Усик із Ф'юрі, а Джошуа з Вайлдером? У супертяжах багато гарних розкладів

До чого тут абсолют?

Так, цей поєдинок – потенційна підготовка до бою за всі пояси у легкій вазі. Чи відповідає рівень боксерів цьому статусу? Дуже навряд. Питання схоже на риторичне.

Проте переможець легко може зустрітися з чинним абсолютним чемпіоном в Австралії. Хейні після перемоги Джорджа Камбососа в поєдинку проти Теофімо Лопеса відразу ж викликав колишнього суперника на бій. Але батько Теофімо заявив, що їм це не цікаво, а вони збираються підніматися у вазі. Ну, як скажете.

Хейні одразу виявив бажання зустрітися з Камбососом і має перевагу перед іншими – у нього є пояс, якого нібито не вистачає Джорджу. Австралієць і не проти, але тепер кличе всіх до себе у гості. Що логічно – зібрати арену на австралійського абсолюта вдома буде дуже просто. Аби коронавірус не зламав усе.

Головне розчарування тут у тому, що ані Діас, ані Хейні не готові до такого. Джозеф загалом не рівень поєдинків за абсолют. Він хороший, але не більше. У такому насиченому дивізіоні навряд чи буде довго чемпіоном. Девін поки що не сформований і взагалі сирий. Жоден із попередніх поєдинків проти суперників з ім'ям не вразив свідомість. Хороші поєдинки – не більше.

Тобто, один не дотягує взагалі, другий – поки що. Хоча і про Камбососа так говорили, і про Лопеса. Перший видав топовий перформанс проти американця. Другий упіймав головний талант дивізіону в погану ніч.

То хто фаворит?

Девін, звісно, ​​явний фаворит. 1.14 на нього проти орієнтовно 4.50 на суперника.

Хейні молодший на сім років. Він все ще непереможений боксер, чий організм менш виснажений і який поки що запитань не викликав. Діас вже і програвав, і пропускав багато, і шансів у нього, дійсно, менше. Але не так, щоби принципово менше.

Все через стилі боксерів. З величезною часткою ймовірності поєдинок буде схожим на те, що відбувалося в бою Діас – Фортуна. Тоді Джозеф страждав першу половину бою, боксував із розсіченням, отримав попередження, але все одно переміг.

Хав'єр боксує у схожому на Хейні стилі. Без швидких пересувань, наголос на силові удари на середній дистанції. Така типова американська школа боксу. Що цікаво, Діас – теж.

Тут ви не побачите десятків ударів поспіль, закручування і чогось запаморочливого. Гарний американський бокс на рефлексах на середній дистанції. Коли обидва чи бодай один втомиться – на ближній дистанції.

Getty Images/Global Images Ukraine. Девин Хейні проти Хорхе Лінареса (праворуч)

Фортуну Діас із важкістю перестріляв. За рахунок точності, свіжості та акценту. Чи перестріляє молодшого і не менш різноманітного Хейні – велике запитання. Йому це під силу, оскільки ані з Гамбоа, ані з Лінаресом Девін не вразив. Але й розраховувати на такий результат не варто. Все ж таки чемпіон є хорошим. І комбінує цікаво, і вдарити може, хоч і не нокаутер.

Багато в чому результат залежатиме від того, хто зможе атакувати довше і чий воркрейт вищий. Але на абсолюта, є надія, обидва, якщо й вийдуть, то пізніше. Зарано їм.

А ось Ломаченку – саме час.

Поєдинок Девін Хейні – Джозеф Діас відбудеться у ніч із суботи на неділю, 5 грудня, у Лас-Вегасі. Орієнтовний початок бою – 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.