Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 30 листопада 2021, 02:44
453
0

БАГАТСКІС: «Пройдено третину дистанції. Потрібно попрацювати над помилками»

Головний тренер збірної України прокоментував перемогу над Північною Македонією

| Оновлено 30 листопада 2021, 02:44
453
0
БАГАТСКІС: «Пройдено третину дистанції. Потрібно попрацювати над помилками»
ФБУ. Айнарс Багатскіс

Чоловіча національна збірна України з баскетболу перемогла в Києві команду Північної Македонії в матчі другого туру кваліфікації чемпіонату світу 2023 року.

Гру команди прокоментував тренер українців Айнарс Багатскіс.

- Такі матчі не виграють в першій чи другій чверті, усе починається з 25-ї хвилини. Потрібно максимально дотримуватися дисципліни та виконувати заготовки 40 хвилин. Ми розпочали поєдинок надто мляво. Не виконали певні настанови в захисті. Перші 5-7 хвилин шукали свою гру. Важлива ігрова дисципліна впродовж усього ігрового часу. Хоча не скажу, що вона була справді поганою. Ми так само грали в третій чверті і заслужили перемогу. Дуже хороші слова після матчу сказав Денис Лукашов. Він грав 10 років тому, коли здавалося, що Україна легко здолає Македонію. Сталося навпаки. Я не знав тієї історії.

Усі вміють грати в баскетбол та налаштовуватися. Ця гра, як спринт. Уже потім немає часу надолужити, як у клубному баскетболі. Тренер не просто так говорить про дисципліну та виконання ігрового плану. Ми не були дисциплінованими на початку матчу. Є поєдинки, в яких дрібниці вирішують підсумок боротьби. Кожна ситуація впливає на перебіг боротьби. Десь з п’ятої хвилини грали вже за планом. Мене не залишало відчуття, що все буде добре. У другій і третій чверті почули, що маємо використовувати нашу перевагу під кільцем, більше грати через великих. Усі п'ятеро македонців були у фарбі. Але потрібно було правильно їх розкидати і влучити. Лукашов та Липовий на досвіді дочекалися свого та добре виконали. Зміна у грі Пустового? Я захоплююсь його грою. Пам'ятаю, що раніше ми не могли домовитись із Барселоною і Артем дуже переживав, що не зможе приїхати на заключний баббл відбору на Євробаскет. Почали шукати його з п'ятої-шостої хвилини. Дуже часто команді незвично використовувати такого центрового. Коли македонці ставили зону, Артем довів, що може не тільки ставити заслони та бігти на підбір, а й шикарно грати віч-на-віч проти добрих центрових. Джейкоб Вайлі нижчий за зростом, але при цьому є стабільно цінним гравцем для європейського баскетболу.

Ми намагалися знайти нашу перевагу та слабкості суперника. У Грузії у день гри втратили Володимира Геруна. Була б інша гра. Не знаю, чи вистачило б його для того, щоб перемогти. Там програли Сербія та інші команди. Але ми до останнього були у грі. Можливо, наприкінці забракло сантиметра зросту. Шенгелія забив через Близнюка, Шермадіні двічі забив через Петрова. Все зробили правильно, але просто не вистачило кількох сантиметрів зросту. Якби виграли, міг би сказати, що закінчили вікно на відмінно. Пройдено третину дистанції. Треба заспокоїтись, попрацювати над помилками. Сьогодні грали дисциплінованіше, ніж з Грузією. Чекаємо на матч з Іспанією в лютому. Нікого не потрібно налаштовувати, особливо на іспанців. Усі хочуть грати, будуть агресивними. Просто маємо акцентувати увагу на своєму баскетболі. Чим викликана зміна капітана збірної? Єдина причина, не шукайте нічого. Лукашов хворів, коли ми грали два останні матчі у Палаці спорту. Ми виконали завдання максимально. Навіщо щось міняти? Мені подобається зразок США. Повинні бути два капітани. На паркеті є Олександр Липовий та Денис Лукашов. Денис – другий капітан, - сказав Багатскіс.

Джерело ФБУ
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Київ-Баскет обіграв Говерлу у першому матчі плей-оф Суперліги
Баскетбол | 26 березня 2024, 23:05 0
Київ-Баскет обіграв Говерлу у першому матчі плей-оф Суперліги

26 березня стартував плей-оф чемпіонату України з баскетболу

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.