Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 листопада 2021, 18:25
15145
9

Лопес вже не абсолют. Камбосос побив американця і може обирати суперника

Відмінний поєдинок, на який ми недарма чекали

| Оновлено 28 листопада 2021, 18:25
15145
9
Лопес вже не абсолют. Камбосос побив американця і може обирати суперника
Getty Images/Global Images Ukraine

Теофімо Лопес програв. Щойно став абсолютним чемпіоном світу, так одразу й програв. Ну, як одразу. Через рік метушні та переговорів. Джордж Камбосос виявився більш працездатним, активним та сильним.

Що буде далі – не зрозуміло. Варіантів купа, причому для Ломи у тому числі.

Лопес весело стартував – потрапив у нокдаун. А потім не потрапив у поєдинок

Теофімо Лопес не збрехав. Він пообіцяв настріляти Камбососу одразу, і одразу ж спробував це зробити. Навіть виходило - Джордж пішов на перерву відразу з синцем під правим оком. Тільки ось і відповідь прилетіла не гірше. Камбосос упіймав суперника правим через руку, відправивши того до другого нокдауну в кар'єрі.

У куті Лопес усміхався і показував упевненість, а батько, який обіцяв, що відмовиться від нього, як бійця, якщо той не виграє за три раунди, заспокоював свого спортсмена. Очевидно, відмовлятися не хотілося.

Заспокоїти вдалося. Наступні раунди Теофімо провів добре. Він атакував, був першим номером, створював тиск та атакував. Варто сказати, що атакував не сильно краще за суперника. Так, був ініціатором, але статистично один одному хлопці завдавали приблизно однакову кількість ударів.

Чим далі хлопці забиралися по раундах, тим очевидніше ставала перевага Камбососа. Джордж просто частіше влучав. На джеб Лопеса відповідав швидкими двома. На спробу зарубатися – класними боковими та аперкотами. І потужними, і точними.

Важко знайти епізоди, які чемпіон виграв беззастережно чи не програв. Весь час або боротьба, або перемога Камбососа в епізоді. І так щоразу. В один момент єдине, за що стало переживально – витривалість австралійця. Темп бою не був граничним, але межував із дуже високим. Тому, чи пропрацює претендент ось так весь бій чи ні, було не ясно.

Що ближче ставали чемпіонські раунди, то сильніше виднілася втома Камбососа. Він менше бив, гірше рухався і важче дихав у куті. Не сказати, щоб Лопес виглядав добре. Навіть навпаки. Обличчя Теофімо не виглядало так погано ще ніколи. Брова розбита, під другим оком синець та гематома. Але Лопес дихав краще і дев'ятий – десятий раунд почав підбиратися до суперника.

Getty Images/Global Images Ukraine. Теофімо Лопес

Американець перестав натрапляти на джеби. У відповідь летіло менше – він наважився і зрозумів, що зараз треба забирати опонента. У десятому майже вийшло. У середині раунду Теофімо дістав австралійця правим через руку – просто у вухо. За секунду додав ще раз – нокдаун.

Камбосос упав важко. Через силу спирався на руки, застиг на секунду, а коли підвівся, його явно штормило. Особливо добре це було помітно після ударів: Лопес ухилявся, а Камбосос пролітав так, як у жодному з інших раундів.

Здавалося, що ось-ось американець дістанеться до опонента. Лопес був все ближче, Камбосос постійно зміщувався і все-таки зміг уникнути долі всіх, кого приголомшував раніше Теофімо - пішов на перерву.

А звідти повернувся і відпочившим, і готовим знову битися. Нокдаун ніби розбудив Камбососа. Він зрозумів, що виграні раунди на тихій хвилі не проведеш – знову почав зустрічати суперника та пробивати серіями ударів. Це було добре та якісно. Але суддівський вердикт все одно викликав запитання.

Джордж перемагав, але чи віддадуть йому перемогу, було незрозуміло. Побачити перемогу американця, за бажання, можна було. Благо, здоровий глузд переміг, хоч і частково.

Двоє суддів віддали перемогу Камбососу, третій – Теофімо Лопесу. Нехай буде так. Теофімо ж упевнений, що виграв десять раундів із дванадцяти:

«Рефері підняв мені руку, я переміг. Я виграв із рахунком 10-2», - кричав у мікрофон американець.

Рефері справді підняв руку Лопесу на кілька секунд, почувши «все ще непереможений». Мабуть, забув, що до бою обидва спортсмени були непереможеними. А тепер у Теофімо одиниця у графі поразок, і не від Ломаченка. На жаль.

Чи буде реванш?

Виявляється, пункту про реванш немає. Принаймні, як заявив журналіст talkSPORT Майк Бенсон, опції реваншу в контракті немає:

«У Теофімо Лопеса та Джорджа Камбососа немає опції реваншу. Бій був обов'язковим захистом титулу IBF та пішов на промоутерські торги.

Камбосос тепер може робити все, що захоче.

Хоча австралієць готовий битися повторно та запросив у гості:

«Я вірив у свої сили та постояв за себе. Я не король, я імператор. У мене був довгий тренувальний табір. З кожним днем ​​я ставав все кращим і кращим. То був мій вечір. Він буде моїм вечором дуже довго.

Я повернувся у бій так, як воїн. Я найбільший австралійський боксер в історії.

Теофімо, прийми цю поразку як чемпіон – давай знову поб'ємося в Австралії. Бій на 80 тисяч уболівальників в Австралії – давай зробимо це ще раз».

Getty Images/Global Images Ukraine. Джордж Камбосос

Така ситуація не на руку Ломаченку. Занадто затягувати з реваншами не хочеться – усі хочуть боксувати за пояси, а Джордж обіцяв Василеві бій, коли вони з Арумом прибіжать до нього після такої перемоги.

Лома та Арум поки що мовчать. Можливо, дзвонять куди потрібно, але не публікують нічого. На відміну від американців.

Девін Хейні, Райан Гарсія, Шакур Стівенсон - всі вже заявили, що їм час повертатися боєм проти Камбососа. Шакур і зовсім готовий підніматися у вазі та їхати до Австралії. Загалом, хлопець хоч куди.

Ломаченко – не найбільш фінансовий варіант, але найважливіший для спадщини. Василеві ж не буде простіше з Камбососом, ніж із Теофімо. Джордж може бити більше і частіше, він здається витривалішим. Але бій буде яскравим. Австралієць просто не б'ється нудно.

Тільки ось чи дотримає він слово. Зараз миттєво з'явилися цікавіші та фінансові варіанти, ніж Теофімо і, тим більше, Ломаченко. Не дивуйтеся, якщо й Джервонта Девіс увімкнеться.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(111)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України
Футбол | 27 березня 2024, 14:11 17
«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України

Колишній захисник збірної України не вважає, що Таловєров відповідає рівню національної команди

ЗМІ Ісландії – про матч з Україною: «Несамовитий результат»
Футбол | 27 березня 2024, 13:10 0
ЗМІ Ісландії – про матч з Україною: «Несамовитий результат»

Скандинави шоковані успіхом української команди

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mb_cdi
....как Вася умудрился проиграть этому представителю банановой республики!
ferdinandfranz84
Васе надо проходить Коими,а там уже очередь солидная на пояса: Хейни может свой пояс WBC предложить Кембосу, Джервонта №1 по WBA, Лома №1 по WBO. Раскладов прилично,за Лопесом Франчайзинговый WBC, так-то может вызвать и Хейни, право есть.
Tho
Результат на лице Лопеса, хорошо конечно ему его Камбосос разрисовал.
virtus et honor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
onco-clown
Пошли ломаченковые пояса по рукам..
Насчет Комбососа, то когда его обьявляли явно не казалось, что он победит)
Сміх
Васі потрібно не заглядати за спину Коммі, бо ще один апсет викине його з гонки.
І дуже залежатиме як він пройде Коммі. Чим яскравіша перемога, ти вищі шанси - але поразка, відкине його в другу лігу.
bullyUA
Если договорятся про реванш в Австралии, то там пропишут еще один реванш. Короче, эта песня надолго.