Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 листопада 2021, 03:45
2073
7

Молодість поступилася досвіду. Чорноморець в Одесі програв Десні

Підопічні Мороза не змогли взяти реванш за поразку в першому колі

| Оновлено 28 листопада 2021, 03:45
2073
7
Молодість поступилася досвіду. Чорноморець в Одесі програв Десні
УПЛ

В першому колі «Десна» впевнено розгромила молоду одеську команду, яка проводила після повернення з Першої ліги перший матч в УПЛ. Очікувалося, що одесити, які вже набралися досвіду, зможуть, як мінімум, дати бій досвідченим чернігівцям. Перемога «Чорноморця» теж не виглядала чимось фантастичним. Тим більше, що у розпорядженні Юрія Мороза були, на відміну від матчу з «Динамо», всі найсильніші.

А Олександр Рябоконь після поразки від «Колоса» дещо змінив склад, зокрема, в лінії атаки з'явилися Будківський, Шевцов та Волошин. Також варто відзначити наявність в основі Андрія Тотовицького, з яким і без якого «Десна» - зовсім інша команда.

Фото - УПЛ

Господарі дуже активно почали гру. Захист своїми ривками почав тероризувати Авагімян. Гравець одеської команди не соромився йти одразу на кількох суперників. А також бити - буквально за дві хвилини Артур примудрився вдарити тричі, причому досить небезпечно кожного разу. Взагалі, у ці хвилини він був найбільш помітною фігурою на полі.

У гостей варто відзначити цікаву тактику розіграшів кутових. Владислав Калитвинцев бив по воротах прямим ударом кілька разів підряд. Голкіпер, хоч і вже був готовий до такого розвитку подій, кожного разу з великими зусиллями відводив загрозу від своїх воріт.

Також варто похвалити Вікентія Волошина. Один з небагатьох молодих гравців у складі «сіверян» активно бігав на правому фланзі, роздаючи передачі партнерам. До ударів, правда, справа не доходила. 

Фото - УПЛ

Гра йшла досить жваво. Ванат вийшов сам на сам  вротарем «Десни», але арбітр свиснув офсайд. Як показав повтор, лайнсмен помилився. Можливо, саме цей епізод розізлив Владислава, але камери почала постійно вловлювати, як він емоційно ставить партнерам претензії, причому на фоні своєї далеко неідеальної гри.

А «Десна» забила. Причому не без допомоги суперника - після кутового м'яч мав забирати Кучерук, але Біловар підрізав головою на дальню штангу. Там Кадірі безвідповідально залишив одного Тотовицького, удар у того вийшов таким собі, але з метра в порожні ворота не влучити досить складно.

До перерви господарі мали як мінімум, два стовідсоткові моменти, щоб забити. Спершу Путря виконав справа ідеальний навіс на ногу Авагімяну, той бив метрів з восьми - ліва штанга врятувала «Десну». І майже відразу Ванат вискочив на Кучерука, після боротьби м'яч відскочив на лінію штрафного. Смирний бив у порожні ворота, але зробив це дуже погано, дозволивши Цимбалюку врятувати свою команду.

Після перерви гра дещо змінилася. Чернігівці вирівняли ритм і почали створювати свої моменти. Зокрема, Тотовицький міг зрівнювати рахунок, але, вийшовши під кутом на побачення з воротарем, вирішив замість удару зробити пас. Момент нагадав аналогічний за участю Миколи Шапаренка в матчі з «Баварією», підсумок вийшов таким же.

Варто взагалі відзначити, що Тотовицький справив неоднозначне враження. Традиційні ефектні прийоми м'яча чергувалися з невластивими Андрієві грубими помилками при віддаванні простих передач. 

У «Чорноморця» антигероєм другого тайму, а можливо, і всієї гри, став Ванат. Партнери робили на нього безліч прострілів на лінію воротарського майданчика, але Владислав постійно не встигав і всім виглядом чомусь показував після цього своє незадоволення. З такими нервами далеко в дорослому футболі не підеш.

Під кінець гри юні «моряки» відверто стомилися, а чернігівці довели матч до перемоги. Вона могла б бути не мінімальною, але красива підсічка Безбородька виявилася даремною - перед цим Денис забіг в офсайд. Фінальний свисток арбітра зафіксував не зовсім логічні 0:1 - «Чорноморець» заслужив мінімум нічию.

В наступному турі одесити поїдуть до Дніпра, а «Десна» вдома прийматиме «Маріуполь».

Українська Прем'єр-ліга. 16 тур.

«Чорноморець» - «Десна» - 0:1.

 Тотовицький, 28.

 Ванат, 40, Вачіберадзе, 48, Вантух, 59, Дубко, 86, Ісаєнко, 90+2 - Болбат, 32.

«Чорноморець»: Кучерук - Путря, Кадірі (Дубко, 68), Біловар, Вантух (Д. Кузик, 68) - Михайленко (Тлумак, 81), Вачіберадзе (С. Кравченко, 81) - Цитаїшвілі, Смирний, Авагімян - Ванат (Ісаєнко, 76).

«Десна»: Литовка, Завійський, Сафронов, Цимбалюк, Болбат - Домбровський - Калитвинцев, В. Волошин (Арвеладзе, 46), Тотовицький, Шевцов (Дегтярьов, 71) - Будківський (Безбородько, 71).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон).

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса).

ЧОРНОМОРЕЦЬ - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

28’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Тотовицький (Десна).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував
Футбол | 10 травня 2024, 18:26 16
Шапаренко – в Бешикташ, Луческу – в Динамо: сезон диких чуток стартував

Особливо завзято публікувати псевдосенсації звично будуть румунські та турецькі ЗМІ…

Не Довбик. Миколенко назвав найкращого українського гравця на даний момент
Футбол | 10 травня 2024, 12:12 0
Не Довбик. Миколенко назвав найкращого українського гравця на даний момент

Захисник «Евертона» вражений грою Іллі Забарного

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Грозный
Матёрые забрали свои +6 в этом чемпе.
Barack
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Chicot
Клоуны рогатые)Ганьба
Kevko
У Черноморца откровенно слабый тренерский состав
Akkerman65
Осталось отмучиться 14 туров и возвращаться домой, в 1 лигу. Сегодня Черноморец, к моему сожалению, команда безголовых неудачников.