Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 грудня 2021, 12:28
17720
115

Нервова перемога. Динамо на виїзді обіграло Минай

«Минай» дав бій чемпіону, але підвела реалізація

| Оновлено 03 грудня 2021, 12:28
17720
115
Нервова перемога. Динамо на виїзді обіграло Минай
ФК Динамо Київ/Twitter

Суботня програма 16-го туру української Прем'єр-ліги розпочиналася з поєдинку в Ужгороді, куди після невдалого матчу в рамках Ліги чемпіонів УЄФА проти мюнхенської «Баварії» (1:2) навідалося київське «Динамо». Команда Мірчі Луческу втратила всі шанси на продовження свого єврокубкового сезону навесні, тому мала повне право спрямувати всі зусилля на внутрішню арену, де намітилися певні проблеми.

Ключові з них – донецький «Шахтар» і рівень конкуренції, який «гірникам» вдається нав'язати своїм непримиренним опонентам у боротьбі за чемпіонський титул. Столичний колектив програв домашній матч проти полтавської «Ворскли» безпосередньо перед початком листопадової міжнародної паузи, унаслідок чого його позиції атакувала команда Роберто Де Дзербі. Благо, «Динамо» мав у календарі матч проти одеського «Чорноморця», за рахунок якого вдалося поправити баланс додаткових показників (6:1).

Щодо колективу Ігоря Леонова, то цілком очевидно, що «Минай» має зовсім інші цілі в поточному сезоні. Це не завадило посеред цього тижня команді із Закарпатської області відчути себе учасником єврокубків, і нарешті зіграти перенесений матч третього туру проти ковалівського «Колоса» (1:1), після чого і для цього клубу повноцінно завершилося перше коло змагань. 10 очок і третє з кінця місце в турнірній таблиці – результат не найвидатніший, але з усіма проблемами, що супроводжують, виглядали ці показники задовільно.

Утім, на поведінці команди Леонова у першій половині гри сильно позначалася різниця в класі між командами, а також банальне бажання гостей вирішити всі питання щодо переможця ще до перерви. Щодо цього завдання, то колектив Мірчі Луческу з його виконанням не впорався, забивши лише один гол, та ще й з пенальті, хоча шансів «Динамо» при цьому створило достатньо і для більшої кількості м'ячів.

Безтурботна гра в пас навіть усередині чужого штрафного майданчика від гостей викликала питання, першочергово, до оборони «Миная», якій не давалося позиційно утримувати наступи суперників, та й під час гри один в один кожен гравець закарпатської команди наперед поступався суперникам у майстерності.

«Біло-сині» не забивали виключно через погану вдачу у завершенні власних атак. Циганков на початку матчу промахнувся повз праву штангу з убивчої позиції в центрі штрафного майданчика, після чого вже був набагато точнішим під час виконанні пенальті на 12-й хвилині, який був зароблений Буяльським за допомогою проходу повз Горіна на лівому фланзі атаки.

Говорити про велику кількість згаяних моментів із боку «Динамо» можна було в спокійному ключі, оскільки команда Леонова не показала прагнення проводити атаки на чужі ворота, проте й оборонний блок поставити своїм суперникам виявилася нездатною. Гармаш на вістрі атаки дозволяв собі як знімати м'яч з ноги у Буяльського в метрі від чужих воріт під час подачі з лівого флангу, так і розминати поперечину суперників вдалим завершенням передач партнерів. До нього іноді приєднувалися і Кендзьора з Циганковим зі своїми ударами, але вони лише розминали Кучера на лінії.

У перерві Леонов зважився на радикальний крок, кинувши в бій одразу трьох нових футболістів, а «Динамо» чомусь повірило, що зможе і в другому таймі також володіти ініціативою, як і раніше. Киян на цьому моменті суперники й упіймали, влаштувавши Георгію Бущану цілу низку приводів полаятися на своїх захисників.

У першу чергу, варто відзначити влучання в праву штангу від Селезньова на 63-й хвилині, після чого відбулися невдалі спроби його партнерів зіграти на відскоку. Окрім того, у ворота гостей міг бути призначений пенальті на за підсумками боротьби Кендзьори та Ахмедзаде перед воротарським, але на матчі був VAR, тому рефері у телеекранів розібрали епізод правильно.

У «Динамо» зовсім не виходило доводити м'яч до чужого штрафного майданчика у більшу частину другої половини, а момент Месхі вже в компенсований час цілком ризикував відібрати у киян два очки. Проте Михайло із вигідного становища промахнувся, а вже в наступній атаці навіс із правого флангу від Сидорчука завершив Шапаренко, на чому команди і зупинилися.

У наступному турі закарпатський «Минай» проведе гостьовий матч проти «Олександрії», а київське «Динамо» зіграє в гостях у рівненського «Вереса».

Українська Прем'єр-ліга. 16 тур

«Минай» – «Динамо» – 0:2

 Циганков (12, пен), Шапаренко (90+6)

 Горін (11) Вербич (59), Де Пена (69)

«Минай»: Кучер, Синьогуб, Семенко (Матіч, 46), Горін, Гончар, Петрусенко, Хахльов (Месхі, 46), Кулієв, Білоног (Селезньов, 46), Ахмедзаде (Коваленко, 82), Книш (Кобак, 85)

«Динамо»: Бущан, Сидорчук, Вербич (Де Пена, 62), Шапаренко, Шабанов, Циганков (Антюх, 90+4), Миколенко, Гармаш (Шкурін, 76), Забарний, Буяльський, Кендзьора (Караваєв, 76)

Арбітр: Олексій Деревинський (Хмельницький)

Стадіон: «Авангард»

МИНАЙ – ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Шапаренко (Динамо Київ).
12’
ГОЛ ! З пенальті забив Віктор Циганков (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд
Футбол | 18 квітня 2024, 01:40 8
Ман Сіті – Реал – 1:1 (пен 4:5). Лунін виграв серію пенальті. Відеоогляд

Дивіться найцікавіші моменти матчу-відповіді головного єврокубка

Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 00:28 17
Переплюнув Куртуа! Лунін встановив неймовірний рекорд Реала у ЛЧ

Український воротар здійснив найбільшу кількість сейвів в одному матчі

Коментарі 115
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
И чем плох наш чемпионат?
Минай во втором тайме браво.
За это и любим футбол.
Может хватит называть дерьмом нашу лигу?
Hiromant
0-2 с каких пор стало "минимально"?!
IgorDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
No name
Кроты в трауре
Олег Прок
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Я вот в тему усиления смотрю Черноморец. Пока Михайленко больше всего в Динамо просится.
Но сегодня Черноморцу не везет так не везет.
samird
На второй тайм вышли в халатах и шлёпанцах, примерно с середины вообще потеряли концентрацию. Как результат - у Миная было пару-тройку отличных моментов, чтобы свести матч к ничьей. Похоже Мирча слегка потерял контроль над дисциплиной. Это ещё один повод, чтобы купить 3-4 новых игрока (только приличных, а не как летом!). Усилить команду и встряхнуть некоторых пижонов, которые почувствовали себя незаменимыми.
sahka1981
Ну с победой конечно, но с таким отношением далеко не уедешь, ситуация в Мариуполе ничему не учит, можно сказать отскочили. И ведь скидка на игру в ЛЧ не проходит, у Миная тоже была игра и на день меньше отдыха. Хорошо, что в моменте с варом была рука, а то более чем уверен точку дали бы в ворота ДК и это было бы не справедливо так как в первом тайме был один в один момент на Гармаше и заиграли. Но рука помогла и для судей. А с игроками нужно что-то делать, так спустя рукава играть второй тайм просто нету слов, видать многие о вечеринке в честь ДН Вербича думали. А Селезнев очень усилил игру и моменты и передачи и подставлялся толково на опыте, не то что Ахмед и особенно Куриев чел постоянно валялся в штрафной ДК уму непостижимо как ему желтую за это так и не дали, Вацко ещё в первом тайме это отмечал.
__FunnyCat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nashwill
Слабенько... Знову стара проблема - з новим тренером спочатку гра налагоджується,а потім знов розклеюється. Мабуть,через те,що нинішні гравці не професіонали,а мажори.
maxlove
Всіх з перемогою!
Алексей Голяченко
Та да, нервная победа не чего не скажешь.
Но три очка есть три очка. С победой Динамо. Вперёд к чемпионству
korrektno
Погоджуюсь з фразою у звіті: "сильно позначалася різниця в класі між командами", але не роділяю твердження: "кожен гравець закарпатської команди наперед поступався суперникам у майстерності". Другий тайм показав, що перевага має місце тільки завдяки злагодженним діям команди. Динамо грати другим номером не вміє, бо суттєва перевага в майстерності гравців не спостерігається, а гра команди розсинхронізовується. Така думка.
avk2307
Динамо с Победой!!!
Но если в первом тайме не делать разницу, то во втором как всегда нервы.
Чуть подсели , соперник прессинг включил и занервничали.
Хотя 2-3 раза убегали даже во втором тайме и могли закрыть игру раньше, то жадничают, то ошибаются в финальной стадии.
IgorDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Михаил Грозный
"в ворота гостей мог вполне быть назначен пенальти на по итогу борьбы Кендзеры и Ахмедзаде перед вратарской, но на матче был VAR, поэтому рефери у телеэкранов разобрали эпизод правильно."
Так это мы увидели на экранах. А на стадионе то табло не как в Мюнхене. И полетели оскорбления в арбитра.
Пеналь то чистый,
но был бы... если бы не рука у Матича до этого. Так что судье ВАР пригодился.
Burevestnik
Минай мог наказать киевлян.
И Тунец (наверное не на похмелье) мог забить, но...
Если ШД выиграет 3:0, то будет на 1 месте.
Vasylenko_Kyiv-mole_from-sport.ua
Удивительно, что пенку в ворота ДК не поставили, обычно нам левые пенки ставят. Видать Зе реально взялся за ахметку и ему теперь не до финансирования ОПГ УАФ. Кароче, болеем за Динамо и за Зе президенте, который очистит наш футбол от нечести ахметкиной. Уже сегодня виден прогресс, после ВАРа пенки в ворота ДК нет
adidas777
Хороший первый тайм.
И абсолютно провальный второй!
И это было ожидаемо, после матча с Баварией.
Вопрос к Лучу.
У вас куева туча игроков, который вы пачками раздаёте в аренду!
И при это совершенно нулевая ротация в матче с аутсайдером после ЛЧ!
Как так?
Где Рамирес, где Витиньо? Где Тымчик???
Почему Кенджёра против Миная? Это же не Бавария, где нужно защищаться!
Почему в каждом матче играет бревно Шкурин?
Селекция как была г о в н о, так и осталась!
Вербич бледная тень самого себя в прошлых сезонах.
ПОбеда это хорошо, но впечатление очень смазанное от игры и от тренерских решений сегодня.