Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
|
3653
0

Тренер збірної України: «Боляче, адже ми були близькі до перемоги»

Луїс Кортес висловився про нічию з Шотландією

Тренер збірної України: «Боляче, адже ми були близькі до перемоги»
УАФ

Головний тренер жіночої збірної України Луїс Кортес прокоментував нічию у виїзному матчі відбору ЧС-2023 з командою Шотландії (1:1).

— Перед грою завжди потрібно думати, що ми можемо виграти матч. Хоча ми розуміємо, в яких непростих умовах опинилися: лише чотири дні роботи команди з новим тренерським штабом, а деякі важливі гравці не змогли приїхати на цей збір. Та ще й довелося протистояти у гостях команді з великою кількістю гравців, які виступають за найкращі європейські клуби.

Враховуючи все це, я вважаю, що це хороший результат, який дозволяє нам продовжувати боротьбу у кваліфікації. Було важко пропустити гол на останніх хвилинах, але треба визнати, що в Шотландії було багато моментів протягом поєдинку.

Ми маємо поліпшувати рівень фізичної підготовки, щоб мати можливість на рівних змагатися з великими командами. Але це залежить від кожної з наших дівчат, і я впевнений, що вони зроблять усе можливе в майбутньому, щоб це сталося. І, звичайно, ми тут, щоб допомогти їм розкритися і стати ще кращими.

— Що хорошого ви побачили у своїй першій грі на посаді головного тренера збірної України? І які проблеми потрібно вирішити до зустрічі з Угорщиною?
— Я бачив багато позитивного протягом матчу: ставлення команди, адже дівчата викладалися максимально впродовж усієї гри, намір зберігати м’яч, грати впевнено й завжди захищатися як команда. Але ми також повинні покращити деякі речі. Наприклад, у другому таймі ми дуже швидко втрачали м’яч після того, як його відбирали. Найкращий спосіб захистити потрібний результат — це утримувати м’яч.

— Дівчата переживали через пропущений гол. І це дійсно боляче, коли ми були близькі до такої важливої перемоги, але так і не досягли її. Я сказав дівчатам, що вони повинні бути задоволеними кінцевим результатом, тому що це все-таки одне очко на «Хемпден Парк» проти дуже хорошого суперника. Ще я сказав, що дуже пишаюся тим, що я — тренер цієї команди. Упевнений, що ми будемо ставати все кращими у майбутніх матчах.

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.