Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 25 листопада 2021, 18:41
8602
78

Інтер – Шахтар: А чи могло бути інакше?

Ні, не могло

| Оновлено 25 листопада 2021, 18:41
8602
78
Інтер – Шахтар: А чи могло бути інакше?
ФК Шахтар

«Шахтар» уперше за останні десять років не зіграє навесні у єврокубках. Це стало зрозуміло після поразки гірників у Мілані. Як донеччани докотилися до такого невтішного фіналу – спробуймо розібратися.

Де Дзербі: що це було?

Перед грою в одному зі своїх інтерв'ю тренер «гірників» Де Дзербі сказав таке: «у разі перемоги над «Інтером» та «Шерифом» для «Шахтаря» відчиняться всі двері». В ціль. У тому сенсі, що дві перемоги обов'язково вивели б донецьку команду до єврокубків. І ключовою в цьому сенсі грою була зустріч із командою Сімоне Індзагі. У матчі проти «Інтера» нашого віце-чемпіона не влаштовувала й нічия – треба було неодмінно вигравати.

ФК Шахтар. Роберто Де Дзербі

Вибачте, але особисто мені так і не вдалося розглянути, хоч і вдивлявся я уважно, за рахунок чого чи кого «Шахтар» збирався перемагати. Скажу так: я не побачив чіткого тренерського плану Де Дзербі. Мені здається, цей план був щось на кшталт «раптом, мабуть, як-небудь». Ось у Луческу у домашній грі проти «Баварії» був план. Нехай він і не спрацював. Але там може бути відмазка - це ж «Баварія», нехай і знекровлена, але одна з найсильніших команд світу. «Інтер» - далеко не найсильніша команда світу. І перша гра із «Шахтарем» це твердження лише підтвердить. Та й друга – також. Але «гірники» не намагалися довести очевидне. Власне, вони нічого не намагалися довести. Туга.

Степаненко: вимушена заміна чи?

Перший тайм із горем навпіл відстояли: нульова нічия. Господарі виглядали краще, але гості не пропустили. Насамперед завдяки сейвам Трубіна та гарній грі в центрі поля Степаненка. На другий тайм Тарас не вийшов. Вийшов Маркос Антоніо. І «Шахтар» у підсумку пропустив два м'ячі. Збіг? Не думаю. Мені важко стверджувати, чому в перерві було замінено капітана: може, він не міг продовжувати гру через пошкодження. Таке також може бути. Але факт у тому, що Де Дзербі не вміє грати без Степаненка. Хоча й часто ігнорує українського півзахисника. Навіть якщо Тарас мав проблеми зі здоров'ям, у Де Дзербі на цей випадок мав бути план «Б». Хоча про що це я: у нього навіть плану «А» не виявилося.


ФК Шахтар. Тарас Степаненко

Розіграш м'яча від Трубіна: ну не його це

Виходити в атаку «Шахтар» має неодмінно через короткий розіграш м'яча центрбеками, в якому (тобто у розіграші) обов'язково має брати участь голкіпер. У голкіпера цей складний елемент не виходить. Не виходить від слова геть-чисто. Але тренер сказав, і Трубін робить. І пофіг, що вже в першому таймі під час пресингу суперника донецький воротар напомилявся при перепасуванні зі своїми захисниками на три матчі вперед. Головне – гнути свою лінію. Ось він, нинішній наставник «гірників», який ставить знак рівності між упертістю та принциповістю.

Проте «Шахтар» програв групу не в Мілані, а в Тирасполі

«Шахтареві» явно забракло бійцівських якостей на «Джузеппе Меацца». Не вистачило настрою. «Яєць», одним словом. Але все ж таки «гірники» програли нинішню єврокампанію не в Мілані. І не у двох матчах проти «Реала». Як не крути, чемпіон Італії та віце-чемпіон Іспанії вище за класом будуть. Програли вони у стартовому поєдинку – проти «Шерифа»: команди, яка, як мінімум, не вища за класом. Ось тоді був справжній провал. Тотальний. Феєричний. Виправити ситуацію не вдалося. Та й не рвали жили, загалом. Дочекалися обіцяної, але трохи відстроченої суттєвої премії за прохід «Монако» - і, мабуть, вважали справу зробленою. Таких не беруть у космонавти.

Якщо матч проти «Шерифа» комусь і потрібен, то це футболістам «Шахтаря»


ФК Шахтар. Маркос Антоніо

У останнього матчу «Шахтаря» у нинішньому євросезоні вивіска тиха: «лише» проти чемпіона Молдови. «Гірники» втратили всі шанси стрибнути вище останнього місця, тож уболівальники навряд чи кинуться на стадіон. За великим рахунком той матч нікому не буде потрібен: все вже зрозуміло. Достойно завершити сезон все одно не вдасться: гідність розгубили дорогою. Тим не менш, дуже хотілося б, щоб наостанок «Шахтар» здобув перемогу. Дуже потрібно для нашого загального рейтингу, який нинішнього року є жалюгідним. Але ще більше перемога потрібна футболістам донецької команди. Щоби показати, що вони не безнадійні.

Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Тренер Жирони зізнався, чи зможе Циганков зіграти у наступному матчі
Футбол | 25 квітня 2024, 16:17 1
Тренер Жирони зізнався, чи зможе Циганков зіграти у наступному матчі

Український хавбек готується взяти участь у грі проти «Лас-Пальмаса»

Коментарі 78
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ukraine_Kiev_Fan
Вчера накипело, но не было желания писать. Во-первых на кротов у меня было больше надежд перед групповым этапом после жеребьевки. Во-вторых при Де дзерби игры в атаке нет вообще, просто жесть. Да Динамо больше моментов мюнхенцам создало в 5 раз. Футболисты шахты просто не знают как оборону проходить. В третьих хваленый ТЕТЕ вообще без футбольного интеллекта. да есть скорость, техника, но такое количество тупых передач, брака, ненужных обыгрышей. От него избавляться нужно, он сдулся. А маркус антонио? Да тот же Судаков на голову выше. майкон? Он вообще в опорной зоне дал наибольшее колиество кривых пасов. Игра выглядит беззубой как у нас при Хацкевиче. Чтобы там ни говорили а румын умеет игроков учить атаковать.
Kevko
1. У Шахтера не поставлена игра. Серьезные сомнения в способностях Дзерби.
2. Селекция Шахтера (бразильский набор) выглядит пока неубедительной. Марлон - вообще полный провал селекции.
3. Менеджмент Шахтера (Палкин, Срна) больше самовосхваления, чем эффективной работы.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex Romanov
Не будь Де Дзерби таким прямолинейным в своей философии, могли не проиграть по крайней мере. Что толку от такого стиля игры, если Шахтёр мало того что привозит торбу опасных моментов на свои ворота, так ещё в ответ мало что создаёт у ворота Интера? Со Степаненко в составе такой футбол ещё может выстрелить в одном случаи из пяти, но без него это похороны. Надо было перестраиваться и менять стиль игры, тем более на кону был последний шанс зацепиться за евровесну, а он как баран продолжил наступать на одни и теже грабли.
korsun_skif
- Мистер Де Дзерби, у вас был какой то план и вы его придерживались?
- Да, у нас был какой то план и мы его придерживались
Mykhailo Orlovskyi
Могло, если бы у нас не был бы такой убогий чемпионат и все нормальные игроки в нем бы не деградировали до немыслимого убожества! Фарма-гибридо-фаворит-форева!
__FunnyCat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nordenus
Ладно, мне уже больше интересно что будет в следующем году с Шахтой. Понятно что первый год Де Дзерби полностью простят, не смотря на полный провал в ЛЧ. Хотя главную задачу он выполнил, попал в группу. Но если в следующем сезоне, игра будет такой же ужасной, то итальяшку сразу аут, и о его гениальности можно больше не говорить. Уверен что руководство кротов поймет что они ошиблись, и вернуться к старой схеме которая всегда работала, найдут португалоговорящего тренера. Ведь при Фонсеке и Каштру не было все так плохо? Я бы даже сказал все было хорошо! Просто кто то захотел прыгнуть выше головы, пригласив нового, не совсем понятного тренера
BUCH
Очень четко всё сказано!
Aleko Aleko
Де Дзерби 👉🏻 билет на Alitalia и давай до свидания !
Михаил Грозный
❤️‍🔥
Хуакин Гусман Лоэра
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kortizol134
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
New Zealander
После этих слов сразу стало понятно кто автор статьи
-
"Ось у Луческу у домашній грі проти «Баварії» був план. Нехай він і не спрацював."
New Zealander
Могло эсли бы Траоре, Исмаили и Патрик бы играли. А ещё надо дождаться зимы чтобы подписали Богу и остальных ребят. Вот тогда и заиграем. Ждём...