Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 25 листопада 2021, 08:47
21180
271

Без шансів на євровесну. Шахтар на виїзді поступився Інтеру

Донецька команда займе останнє місце в своїй групі

| Оновлено 25 листопада 2021, 08:47
21180
271
Без шансів на євровесну. Шахтар на виїзді поступився Інтеру
uefa.com

Для «Шахтаря» ця гра була вирішальною в плані відповіді на головне запитання: залишаються гірники в боротьбі за місце в єврокубку в нинішньому сезоні, або вони вже не зможуть піднятися вище останньої позиції в групі D і тоді матч 6-го туру з «Шерифом» буде лише простою формальністю. Гірників влаштовувала лише перемога з будь-яким результатом, але при цьому було важливо, щоб молдовський клуб не створив чергової сенсації в поєдинку із «Реалом». Щодо «Інтера», то італійці ще не гарантували собі вихід у плей-оф Ліги чемпіонів і тому їм теж треба було набирати очки.

Вже на першій хвилині господарі поля заробили кутовий удар, тим самим даючи зрозуміти, що налаштовані дуже рішуче. Ще деякий час вони провели в атаках, практично не випускаючи гостей зі своєї половини. Донецькі футболісти ж, навпаки, робили одну помилку за іншою і просто удача, що на старті поєдинку для них все обійшлося. В усякому разі, Брозович, Джеко і Барелла мали всі підстави для того, щоб відкривати рахунок.

«Шахтар» вперше потривожив голкіпера «Інтера» Хандановича лише на 16-й хвилині. Додо справа завдав удару з-за меж штрафного майданчика, але воротар опинився на місці.

Поступово гра вирівнялася, хоча, як і раніше, гостріше атакували гравці італійської команди. Причому протягом чотирьох хвилин з 23-ї по 26-у вони просто зім'яли оборону гостей. Спершу Лаутаро трохи зволікав, перебуваючи у штрафному майданчику і Марлон зумів вибити м'яч на кутовий. Після подачі з кута поля Ранокк'я ледь не зрізав м'яч головою в дальній кут, але на щастя для гостей той пролетів поруч із штангою. Незабаром Перішич все ж таки відправив м'яч у сітку воріт, але перед цим Дарміан заліз у невеликий офсайд і взяття воріт було скасовано. І, нарешті, Джеко двічі не зміг переграти Трубіна.

І знову гірники вистояли, але вже не забуваючи контратакувати. Попереду у них дуже активно діяв Фернандо. Було у нього два непогані моменти, які він не зумів реалізувати. А потім була кінцівка тайму, яка залишилась за «Інтером». Так, Джеко на 36-й хвилині ледь не скористався помилкою Трубіна, втім пробив набагато вище воріт. Тут же Лаутаро виходив віч-на-віч із нашим воротарем та програв йому цю міні-дуель. На 42-й хвилині той самий Лаутаро з лінії штрафного майданчика завдав удару прямо в Трубіна. І перед самим свистком на перерву Джеко пробив поруч зі стійкою.

На другий тайм гості вийшли без капітана Тараса Степаненка, якого замінив Маркос Антоніо. «Інтер» замін не проводив і господарі поля знову почали активно. Вже на 47-й хвилині Перішич прорвався лівим флангом і пробив - Трубін чекав такого розвитку подій та зафіксував м'яч у своїх руках. Потім двічі на 55-й хвилині Лаутаро просив пенальті, однак румунський арбітр Хацеган на це не повівся, та й VAR підтвердив правильність його рішення. Через дві хвилини суддя знову опинився в центрі уваги і вдруге не зарахував гол у ворота «Шахтаря». Цього разу Лаутаро перед тим, як забити, штовхнув у спину Марлона.

І все ж таки італійська команда досягла свого. Сталося це на 61-й хвилині. Чергова масована атака господарів завершилася тим, що м'яч відскочив до Джеко і боснієць з лінії штрафного майданчика просто вколотив його у сітку воріт. Тепер вже приводу у арбітра скасовувати взяття воріт не було.

Становище «Шахтаря» стало критичним. Тепер треба було забивати два голи, при цьому не пропускати у свої. Втім, «Інтер» вже важко було зупинити. На 67-й хвилині Джеко оформив дубль. Тепер гольову передачу з лівого флангу йому віддав Перішич, а Едін забив зблизька головою.

Навіть після цього господарі поля бігли вперед, сподіваючись забивати ще й ще. На жаль, підопічні Роберто Де Дзербі нічого не могли їм протиставити. Складалося таке враження, що вони, образно кажучи, просто опустили руки і вже упокорилися зі своєю долею. Запізнілими вийшли й заміни. Принаймні Бондаренко, який вийшов на поле, на 80-й хвилині пробив поряд зі штангою. А потім через дві хвилини комбінація за участю Мудрика і Марлоса, які також вийшли з лави запасних, завершилася ударом Додо в штангу.

На останній хвилині основного часу Трубін врятував гірників від розгрому після удару Сенсі, що вийшов на заміну. І вже у компенсований час український голкіпер відбив ще один небезпечний удар у виконанні Ранокк'я.

Таким чином, «Шахтар» зазнав поразки з рахунком 0:2 і тепер може повністю зосередитись на іграх чемпіонату та Кубку України.

Ліга чемпіонів 2021/2022. 5 тур. Група D.

«Інтер» (Мілан, Італія) - «Шахтар» (Донецьк, Україна) - 2:0.

 Джеко, 61, 67.

 Вітао, 49.

«Інтер»: Хандановіч – Шкріньяр, Ранокк'я, Бастоні – Дарміан (Д'Амброзіо, 78), Барелла (Відаль, 78), Брозовіч, Чалханоглу (Сенсі, 86), Перішіч (Дімарко, 86) – Л. Мартінес (Корреа, 68), Джеко.

«Шахтар»: Трубін – Додо, Марлон, Вітао, Матвієнко – Степаненко (Маркос Антоніо, 46), Майкон – Тете (Марлос, 81), Педріньо (Бондаренко, 73), Соломон – Фернандо (Мудрик, 81).

Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія).

Стадіон: «Джузеппе Меацца» (Мілан, Італія).

ІНТЕР - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

67’
ГОЛ ! М'яч забив Едін Джеко (Інтер Мілан).
61’
ГОЛ ! М'яч забив Едін Джеко (Інтер Мілан).
Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі
Футбол | 19 квітня 2024, 23:59 1
Ювентус відіграв два м'ячі та взяв очко у матчі з Кальярі

Відставання скоротив Душан Влахович, автогол Альберто Досени приніс нічию

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 271
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleks04
Поздравления Вернидубу с выходом далее. Это историческое событие. Шахтёр вляпался в историю
__FunnyCat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Mavritanes
То виходить, що наш славнозвісний Шахтар, наша восточная Барселона гірший від молдавського Шерифа ? Та не може такого бути
Cityzen83
Феерический про...б 50 лямов евро. Так ахметку еще никто не имел.
SeM077
Я зрозумів, який футбол прививає Де Дзебі Шахтарю - це "ПЕРЕЛЯКАНИЙ". Скільки обрізок, не зрозумілих пасів, нерозуміння що робити з м'ячем особливо в Трубіна і Марлона. Особливо дивно виглядала заміна Степаненка на М. Антоніо, з якого опрник так собі. І походу занесли арбітру нормально.
PFCLviv
Кажуть Кучук порадив Де Дзербі змінити роботу !
Александр Потапчук
"Динамо", "Шахтёр"- результат одинаковый!!! Вопрос: зачем нужно было выкидывать такую сумму денег?😂
movkli
Де Дзерби феерический, снять Степашку и оголить опорную зону во втором тайме, причем в который раз
oenergo.com
Был отрезок времени, когда Шахтер со своей штрафной не мог выйти!
Вот это усилились, вот это уровень.
RomanEnakievo..
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Palyc
Амбиций и денег в игроках гораздо больше, чем в Динамо, а итог такой-же , даже без результата второго матча в группе.
Серж Р
Где там вчерашние кудахтатели с ветки Динамо? Максик, Тимофеючка и остальная их гоп-компания? 1--11 ребята. 1 очко.
Серж Р
Молодца, 4 место после Шерифа. Такого еще не было. И 0-5 со...нули дома, и 1 очко в играх в Реалом и Интером. Короче, к успеху шли пацаны. Чемпионы по катанию я...ц сзади
А сколько было кудахтанья про гарантированное 3 место и борьбу за 1-2 1 забитый мяч и 11 пропущенных
roman_kros
На скільки ж мене сьогодні вибісила така гівняна гра в сраний контроль заради контролю. Було тільки бажання, щоб Інтер запресенгував і на**чив ще кілька голів.
__FunnyCat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
winner2012
Гениальный ход - убрать с игры Степаненко Витао, Маркос Антонию, Марлон просто не уровня ЛЧ игроки, от них надо избавляться, если хотят в Европе чего-то добиться. По поводу других бразильцев, тот же Педриньо ничего не показал. Тете последний год вообще сдулся, а когда-то говорили, что его Бавария хочет и он 50 лямов стоит Из всех бразильцев я бы выделил Додо и немного Фернандо, который хоть пытался бить по воротам. Когда уже было нечего терять, вышли украинцы и то не хуже сыграли. И да, Фонсека и Каштру добивались с меньшими вливаниями намного большего в таких же группах, а это просто провал. Мне кажется, что де Дзерби очень переоценён.
Alex86 1
Шахтер — лучший клуб в Европе, на мой взгляд, у меня такое же видение футбола, и это может мне очень помочь.
Главный тренер донецкого Шахтера Роберто Де Дзерби.
Июнь 2О21.
Ёкарный Бабай
С чем нас феерически и поздравляю
RomanEnakievo..
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил