Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 24 листопада 2021, 12:43
224
0

Математика у світі ставок

Математичний аналіз у світі ставок

| Оновлено 24 листопада 2021, 12:43
224
0
Математика у світі ставок

Гру в букмекерських конторах часто порівнюють, на відміну інших азартних ігор, з наукою, саме з математикою. Так, завжди є випадкові події - саме на них, по суті, і заснований спорт, де кожен має шанс виграти у кожного, просто різні. І завдяки математичним формулам можна визначити різноманітні ймовірності. Як це проявляється у ставках на спорт?

Базис роботи букмекерів - теорія ймовірності

Готуючи коефіцієнти та передбачаючи, як розміщуватимуться ставки на спорт, букмекер використовує саме цю науку. При цьому до того, що вийшло, всі букмекери закладають ще й підстраховку, маржу. Їхня мета максимально прагматична: прагнути до того, щоб дохід був гарантований незалежно від того, яким результатом завершиться спортивна подія. І, звичайно, якщо букмекерські котирування будуть виставлені на основі неправильного розрахунку ймовірностей кожного конкретного результату, контора зазнає збитків.

Гравцям теж потрібно опанувати по-максимуму математичний аналіз

Професійні беттери, як правило, ще й гарні, практикуючі математики. Вони оперують різними статистичними даними, переводячи їх у цифровий формат і проводячи аналіз запланованих ставок. У результаті можна, при "набитій руці", отримувати реальний розрахунок стосовно футболу, можливої кількості ударів по воріт (суперника і своїх), кутових і штрафних ударів, "жовтих" карток і видалень. Зараз стає модним аналізувати те, як команда реалізує гольові моменти у розрізі загальної кількості проведених нею атак. Як результат, виводиться більш-менш реальна поточна форма кожного клубу чи конкретного спортсмена. Це допомагає отримати " реальну картину " , але в її основі - підготувати математичний розрахунок ймовірного результату події. Це не зрівняє шанси гравця та букмекера – той виставляє котирування, не забуваючи про маржу. Але допомагає зробити цю дуель менш односторонньою.

Оптимальний результат математичного аналізу - знайти "валуйні" ставки

Букмекери - не машини, і припускаються помилок. Вони виливаються у появі в лініях подій з результатом, що недооцінений чи переоцінений, що конвертується у завищений чи занижений коефіцієнт. І ряд професійних гравців вважають за краще не "розпорошуватися", і ставлять, тільки знайшовши в лініях щось подібне. Це не гарантує, що "зайде" саме це в заклад. Але у довгостроковій перспективі збільшує шанси мати прибути зі своїх ставок.

Віталій Петровський
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 6
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова
Футбол | 27 березня 2024, 14:33 29
Блукаюча роль Бражка, проблема із флангами, лідерство Циганкова та Судакова

Олексій Сливченко аналізує вчорашній успіх збірної України у матчі проти Ісландії (2:1)

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.