Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 листопада 2021, 21:49
4717
18

Крок на третє місце. Ворскла на своєму полі розбила Маріуполь

Полтавці забили п'ять голів у ворота азовського клубу

| Оновлено 21 листопада 2021, 21:49
4717
18
Крок на третє місце. Ворскла на своєму полі розбила Маріуполь
ФК Ворскла

Команди вирішують різні завдання в нинішньому чемпіонаті країни. «Ворскла» продовжує боротьбу за медалі та за право брати участь наступного року в єврокубку. А для «Маріуполя» зараз найголовніше піти з останнього місця та постаратися зберегти за собою місце серед еліти українських клубів. Слід зазначити, що перед початком матчу суперники зазнавали певних труднощів зі складами. Так, у господарів поля не зміг допомогти партнерам Скляр. Щодо гостей, то у них був відсутній Очеретько.

Підопічні Юрія Максимова досить швидко позначили свою перевагу і вже в середині тайму вели в рахунку 2:0. Перший гол полтавці забили на 16-й хвилині після відмінної комбінації, в якій брали участь три легіонери - Рангел, Пуцлін та Тілль. Бразилець розігнав атаку правим флангом, віддавши передачу хорвату, а той вже у межах штрафного майданчика відпасував м'яч трохи назад під удар футболісту із Люксембургу. Вийшов сильний і точний удар по воротах, на який Турбаєвський навіть не встиг зреагувати.

Минуло лише шість хвилин і Олів'є оформив дубль. «Соавтором» цього голу можна назвати голкіпера «Маріуполя», який поблизу воротарського майданчика почав обігрувати Степанюка та втратив м'яч. Його підхопив Тілль, причому у цього гравця було досить багато часу для того, щоб вибрати кращу позицію для удару, прицілитися та послати м'яч у ворота.

Зрозуміло, що такий розвиток подій був досить болючим для гостей, але треба віддати їм належне, маріупольці не опустили руки, намагаючись на атаку суперників відповідати своєю. Ще після першого пропущеного голу на 18-й хвилині Кащук вибіг віч на віч з Різником, проте не зумів його переграти. На 26-й хвилині Стасюк, опинившись поблизу воріт господарів поля, не влучив у ворота. А на 33-й хвилині після навісу справа від Кащука трохи не вистачило Шостаку, щоб головою підправити м'яч у ворота біля бокової штанги.

На жаль, через травму на 28 хвилині поле змушений був залишити Рангел, який до цього був досить активним в передній лінії «Ворскли». На якийсь час полтавським футболістам довелося трохи перебудовуватися через цю заміну і команда в атаці діяла не так гостро. Втім, перед самою перервою Тілль цілком міг зробити хет-трик. Він опинився з м'ячем у хорошій позиції в штрафному майданчику гостей, але пробив поряд із лівою штангою.

І відразу після перерви на 46-й хвилині господарі поля могли збільшити рахунок до великого. Тепер вже у ролі асистента виступав Пешич, який замінив якраз Рангела, а удар метрів із шести наносив прямо по центру Кане. Турбаєвський парирував важкий м'яч ногою і тим самим відвів загрозу від своїх воріт. Цікаво, що через шість хвилин знову в центрі уваги опинилися Кане та Турбаєвський. Цього разу гравець «Ворскли» сильно бив з-за меж штрафного майданчика, а воротар гостей вибрав вірну позицію та забрав м'яч у руки.

На 60-й хвилині «Маріуполь» залишився у меншості. Той самий Кане тікав до воріт суперників, але недалеко від лінії штрафного майданчика його збив з ніг Петерман. Арбітр вважав, що це був фол останньої надії та показав порушнику червону картку.

Але буквально за хвилину приазовській команді вдалося зробити те, що вона не могла у повному складі. Мишньов чудовим пасом вивів до воріт Різника Топалова. Той не став зближуватися з воротарем і пробив повз нього точно в ціль. Втім, радість підопічних Остапа Маркевича була недовгою. Вже на 65-й хвилині вони пропустили третій гол. Тепер Тілль віддав передачу на хід Пешичу і ще один хорватський гравець у складі «Ворскли» вразив дальній нижній кут воріт.

Практично до кінця матчу господарі поля, маючи на одного футболіста більше, мали ігрову перевагу. Декілька моментів вони не використали, а два реалізували. На 79-й хвилині після розіграшу кутового Тамм головою забив четвертий м'яч у ворота Турбаєвського. А на 82-й хвилині Степанюк блискуче виконав штрафний удар, вразивши ліву «дев'ятку».

Здобувши перемогу з великим рахунком 5:1, «Ворскла» знову піднялася на третє місце в турнірній таблиці, маючи кращу різницю забитих та пропущених голів, ніж у «Дніпра-1».

Українська Прем'єр-Ліга. 15-й тур.

«Ворскла» – «Маріуполь» – 5:1

О.Тілль (16, 22), Пешич (65), Тамм (79), Степанюк (82) – Топалов (61)

Кане (26) – Босанчич (20), Микицей (81)

Петерман (60)

«Ворскла»: Різник, Пердута (Кушніренко, 84), Яворський, Тамм (Павлюк, 84), Чеснаков, Пуцлін (Амількар, 84), Якубу (Челядін, 70), О.Тілль, Кане, Рангел (Пешич, 30), Степанюк.

«Маріуполь»: Турбаєвський, Стасюк, Босанчич, Мампассі (Микицей, 78), Меліченко, Чех (Хромей, 78), Мишньов, Шостак (Петерман, 58), Топалов (Микитишин, 78), Кащук, В'юнник (Світюха, 58).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)

Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

82’
ГОЛ ! М'яч забив Руслан Степанюк (Ворскла).
79’
ГОЛ ! М'яч забив Йонас Тамм (Ворскла).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Іван Пешіч (Ворскла).
61’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Топалов (Маріуполь).
60’
Микита Петерман (Маріуполь) отримує червону картку.
22’
ГОЛ ! М'яч забив Олівьє Тілль (Ворскла).
16’
ГОЛ ! М'яч забив Олівьє Тілль (Ворскла).
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Аль-Наср взяв три очки. Мане не забив пенальті, а потім оформив дубль
Футбол | 19 квітня 2024, 22:49 0
Аль-Наср взяв три очки. Мане не забив пенальті, а потім оформив дубль

Увечері 19 квітня відбулися матчі 28-го туру чемпіонату Саудівської Аравії

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas777
Ворскла очень здорово провела матч!
Тиль и Степанюк однозначно лучшие!
Хоть и не люблю фармы
Нужно отдать должное Мариуполю, они играют в футбол, в отличии от таких команд, как Рух!
roman_kros
Забавно...Скромний пацан з далеко не футбольного Люксембурга в топі кращих гравців нашого чемпіонату, серед зірок, яких кожного сезону сватають в топи європейських чемпіонатів.
Серж Р
Опять собацюрочку пустили по кругу
Леонід Леонідович
Недо@луб загнали в будку...
Sergey Mihailovich
А почему бы и не разбить такой Мариуполь под руководством сына бывшего тренера...
Евгений Королев
Каким боком Металлист к Мариуполю? Выйдут в УПЛ тогда и будут свой состав показывать.
igor shmuylo
Ворскла молодец. Выграли по делу.следующая игра с Днепром за 3 место.желаю удачи
Lev17.
Мне начинает нравится эта Ворскла💥🔥🔥🔥
slafko
Турбаевский совсем слабо отстоял в калитке, вроде и счет крупный и победа, но у Ворсклы многовато пожаров было у своих ворот.
alex13
В следующем туре этому безобразию, т. е. победам Ворсклы, будет положен конец!
Михаил Грозный
Вот бы прямо сейчас поменять Мариуполь и Металлист составами. Ради смеха. И посмотреть, что бы вышло.