Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

21 листопада 2021, 16:00
Формула 1
Гран-прі Катара 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 21 листопада 2021, 18:55
4974
7

Хемілтон легко виграв гонку в Катарі, Ферстаппен прорвався на подіум

Льюїс відіграв у Макса ще 6 очок, а Фернандо Алонсо заїхав на подіум

| Оновлено 21 листопада 2021, 18:55
4974
7
Хемілтон легко виграв гонку в Катарі, Ферстаппен прорвався на подіум
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Хемілтон, Ферстаппен, Алонсо, Перес, Окон, Стролл, Сайнс, Леклер, Норріс, Феттель

Очко за найшвидше коло: Макс Ферстаппен (Ред Булл)

Перед стартом гонки у Катарі для Ред Булла було дві погані новини. По-перше, Мерседес знайшов додаткову швидкість і виглядає явно швидшим за суперника. По-друге, Макс Ферстаппен, який мав стартувати другим позаду Льюїса Хемілтона, отримав штраф у 5 позицій за порушення правил жовтих прапорів у кваліфікації та розпочинав гонку 7-м. Благо для Биків траса дозволяла відігравати позиції, але Хемілтон отримав хороші шанси скоротити відставання в загальному заліку.

На старті Хемілтон зберіг лідерство, випереджаючи Алонсо та Гаслі. Ферстаппен видав чудовий старт і швидко перемістився на 4 місце. Не пройшло й 5 кіл, як Макс пройшов Гаслі та Алонсо, вирвавшись на 2-е місце. Хемілтон на той час відірвався на 4,5 секунди та створював комфортний відрив. Варто відзначити і Серхіо Переса. Пілот Ред Булл досить швидко прорвався з 11 позиції на 5-е місце.

Першим на піт-стоп поїхав Ферстаппен, а Льюїса покликали міняти шини через коло. Незважаючи на невдоволення британця, Мерседес мав перевагу в темпі, а Льюїс випереджав Макса майже на 10 секунд. За третє місце боролися Перес і Боттас, які зуміли випередити повільніших опонентів.

Що стосується лідерів, то Ферстаппен все ж таки не міг підтримувати темп Хемілтона. Як і в Бразилії, Мерседес має перевагу у швидкості, що не може тішити Ред Булл наприкінці сезону. Максу залишалося тільки розраховувати на 2-е місце і спробувати відібрати у Хемілтона очко за найшвидше коло.

Відзначимо невдачу Боттаса. На боліді фіна стався прокол гуми, і Валттері довелося довгий час діставатися боксів і втратити багато часу. Це полегшило Пересу битву за подіум, тоді як Боттасу знову довелося прориватися з 11-го місця. А за 6 кіл до кінця Боттасу сказали завершити гонку через технічні проблеми. Плюс для Ред Булла у боротьбі за Кубок конструкторів.

На другий піт Макс знову поїхав першим, а Льюїс через коло після нього, але ситуація на трасі не змінилася. Хемілтон впевнено лідирував і приїхав до перемоги. Пілот Мерседеса відіграв 6 очок, оскільки Ферстаппен все ж забрав пункт за найшвидше коло. Між претендентами на титул 8 очок за дві гонки до кінця.

Не можна не відзначити неймовірного Фернандо Алонсо. Досвідчений іспанець з одним піт-стопом зумів стримати Переса та фінішував 3-м! Алонсо не був на подіумі з 2014 року. Чудовий пілотаж 2-разового чемпіона світу. І позитивний етап для Альпін, адже напарник Естебан Окон завершив етап 5-м.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 15
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrey Ilyashenko
- Финальная гонка в Абу-даби будет скорее всего за "Обиженным", там отличные огромные прямые, а вот гонка в Джидде может стать решающей доя Макса. Обгонять там особо негде и победа там имеет колоссальное значение для Red bull.
slafko
Победа с привкусом дегтя. Легкая победа была прогнозируемой,но надо было брать быстрейший круг, сократив отставание до 6 баллов. Проспали мерсы 2 чемпионских очка(минус 1 Хэмилтону, плюс 1 Ферстаппену), еще и Боттас слил очки в борьбе за конструктор.
Serg Wojcev
вытащили черного за уши станьте дыбилы перед ним на колени и обьявите его чемпионом и пошли все нахер негры впперед
K_Sarioglo@i.ua
Надо в следующем туре на последних кругах Пересу "типа отстать" а потом сбить Хэмилтона.
Евгений Фещенко
Ничего не получится у копчёного
brighi10
Хорош Хэм!Еще два шага!