Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 20 листопада 2021, 03:32
17737
358

Повернули перше місце. Динамо забило шість голів Чорноморцеві

Номінальні господарі відзначилися тільки раз

| Оновлено 20 листопада 2021, 03:32
17737
358
Повернули перше місце. Динамо забило шість голів Чорноморцеві
УПЛ

Листопадова міжнародна пауза виявилася досить напруженою, оскільки під час неї європейські збірні вирішували між собою долю потенційних учасників майбутнього чемпіонату світу у Катарі. Проте, настав час повертатися до клубного футболу, де команди мали продемонструвати заключний ривок перед різдвяними та новорічними канікулами. Звичайно, йдеться у цьому контексті і про єврокубкові змагання, прямі інтереси щодо яких є й у чинного чемпіона України – київського «Динамо».

Утім, до домашнього матчу проти мюнхенської «Баварії» у підопічних Мірчі Луческу стояло у календарі досить інтригуюче протистояння в рамках 15 туру української Прем'єр-ліги. Хоча матч і вважався для біло-синіх номінально гостьовим, проте їхати далеко не доводилося – стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського цього вечора ненадовго став домашньою ареною для одеського «Чорноморця». Говорити зайвий раз про відносини «моряків» та киян у контексті поточного сезону не доводилося, оскільки головним інформаційним приводом перед цією грою була присутність великої кількості орендованих у «Динамо» молодих футболістів у складі номінальних господарів.

Незважаючи на перестороги, колектив Юрія Мороза зумів показати досить якісний футбол у стартовому відрізку поєдинку з точки зору оборони. Примітно, що в ці хвилини увагу приковував до себе головний арбітр матчу Олександр Шандор, який відзначився спірними трактуваннями епізодів з падіннями Циганкова і Бугая в небезпечній близькості до обох воріт. Футболісти отримали відносно швидкі попередження, що лише підняло градус протистояння.

«Динамо» контролювало темп поєдинку, завершивши першу чверть ігрової години двома моментами у Іллі Шкуріна, під час яких форвард так і не зумів переправити м'яч у ворота із середньої дистанції всередині чужого штрафного майданчика. Трохи згодом – Циганков перевірив на міцність правий каркас воріт, замикаючи багатоходівку за участі білоруського форварда та Буяльського.

Усе вказувало на те, що кияни ще трохи, і зможуть остаточно продавити своїх суперників. Команда Луческу підняла лінію пресингу на чужій половині якраз наприкінці першої півгодини, і зуміла підловити суперників відразу на двох помилках поспіль. На жаль, для Беки Вачіберадзе, саме він виявлявся останнім гравцем, який контролював м'яч зі складу «Чорноморця» в небезпечній близькості до своїх воріт перед тим, як свої результативні удари завдавали Буяльський і Вітіньо.

Коли рахунок став 0:2, усе стало досить очевидним у плані визначення майбутнього переможця матчу. Однак футболістам «Динамо» цього здалося недостатньо, і вони на 37-й хвилині провели ще одну масовану атаку на чужі ворота, яку завершив удар єдиного бразильця на полі на обидві команди цього вечора. Лише після цього «біло-сині» трохи дозволили собі знизити градус тиску, за що відразу були покарані опонентами. «Моряки» завершили подачу кутового з правого флангу скидкою Бугая з ближнього кута воротарського майданчика на порожні ворота для Ісаєнка, завдяки чому хоч якась інтрига до цього матчу таки повернулася.

На другу половину гри Луческу звичним чином вирішив задіяти Дениса Гармаша, і півзахисник практично в першій атаці своєї команди відновив розрив у три м'ячі розкішним дальнім ударом під праву штангу. «Чорноморець» не встиг відійти від такого жвавого старту суперників після перерви, тому незабаром отримав і пенальті у свої ворота. Гармаш намагався перекинути Кузика перед чужим воротарським, але суперник перехопив м'яча рукою. Арбітри щось довго дивилися на VAR, але цим лише відстрочили результативний удар з «точки» від Буяльського під праву штангу.

Особливого стимулу до подальшого опору у номінальних господарів не було, тому їхні суперники дозволили собі спростити гру до банальних подач із флангів, одна з яких завершилася дебютним голом Владислава Кулача, для якого найкращому бомбардиру минулого сезону УПЛ знадобилося 15 турів та один гольовий навіс від Карлоса Де Пени. Гра на цьому була фактично завершена, а виходу на поле надзвичайно талановитого Олександра Яцика ми так і не дочекалися.

У наступному турі одеський «Чорноморець» зіграє в гостях у дніпровського «Дніпра-1», а київське «Динамо» здійснить візит до закарпатського «Минаю».

Українська Прем'єр-ліга. 15 тур.

«Чорноморець» – «Динамо» - 1:6.

 Ісаєнко, 44 -  Буяльський, 27, 58 (пен), Вітіньо, 30, 37, Гармаш, 48, Кулач, 82.

 Бугай, 12, Д. Кузик, 52 - Циганков, 3.

«Чорноморець»: Варакута - Скорко, Дубко (Кадірі, 65), Біловар, Д. Кузик - Вачіберадзе (Михайленко, 46) - Брагару (Білошевський, 71), Ісаєнко, Тлумак (С. Кравченко, 46), Авагімян (Штогрін, 84) - Бугай.

«Динамо»: Бущан - Караваєв, Кендзьора, Сирота, Миколенко - Шепелєв (Гармаш, 46), Андрієвский - Циганков (Антюх, 72), Буяльський (Лєднєв, 77), Вітіньо (де Пена, 72) - Шкурін (Кулач, 65).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

ЧОРНОМОРЕЦЬ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

82’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Кулач (Динамо Київ).
58’
ГОЛ ! З пенальті забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Гармаш (Динамо Київ).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Ісаєнко (Чорноморець).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Вітіньйо (Динамо Київ).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Вітіньйо (Динамо Київ).
27’
ГОЛ ! М'яч забив Віталій Буяльський (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер
Футбол | 24 квітня 2024, 02:23 2
ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер

Матч АПЛ завершився розгромною перемогою Арсеналу з рахунком 5:0

Динамо хотіло перенести матч із Дніпром-1 в інше місто. Відоме рішення
Футбол | 24 квітня 2024, 16:37 46
Динамо хотіло перенести матч із Дніпром-1 в інше місто. Відоме рішення

Клуби УПЛ таки зіграють у Дніпрі, а от молодіжки зустрінуться у Києві

Коментарі 358
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
Таблицу поправьте!
Умник
Скажите нахрена при счета 1:4 на 10 минут смотреть вар ?
SergeyKharkiv
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
Вот ДК опять и первое)
fifadinamo
Гармашу в споре бомбардиров мячик добавьте, 7 уже
Умник
Я понял что мало того что у нас судьи бабки любят, все таки ум отсутствует, походу у них там телек лучевой в вагончике стоит
Или там 2g.
.Zp0rt..
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igorok Киев
С другой командой такой фокус не прокатит, с кротами да прокатит
Igorok Киев
Гармаш с пушки забил красава неожиданно, фартовый пля Витиньо молодой пляжник два заху.рил, хоть что то Вообщем молодцы, но все равно надо забивать не только Гармашу
grifon.
максику, як ти швидко акк змінив
.Zp0rt..
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
fifadinamo
Ой накрыло боярой ... Скабеева цпасай канализацию
Igorok Киев
с атакующими кротами можно выпускать им подобных это Витиньо который понимает и шандэмэ с кротами и Гармаша который будет этих кротов ловить на вила
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igorok Киев
Вот это вы срач развели, из мухи слона сделали, япона мать, ох вы пля и черти!
.Zp0rt..
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Burevestnik
Чемп. Германии: Аугсбург-Бавария 2:1.
Владение мячом 20% - 80%.
Аугсбург на 15 месте из 18 команд.
Liverpool
У меня вопрос к болелам ДК - вам нужен такой футбол? Или вы в корне сгнили?
SergeyKharkiv
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
.Zp0rt..
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил