Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 листопада 2021, 06:28
6578
3

Технар проти чудового бійця. Портер – класне випробування для Кроуфорда

У Теренса можуть виникнути проблеми

| Оновлено 21 листопада 2021, 06:28
6578
3
Технар проти чудового бійця. Портер – класне випробування для Кроуфорда
Getty Images/Global Images Ukraine. Дуель поглядів: Теренс Кроуфорд (зліва) і Шон Портер

Поєдинки Теренса Кроуфорда – подарунки на Новий рік. Рідкісні, але викликають емоції. Ще один опонент американця – знову топ. Він взагалі майже не зустрічається із кимось несерйозним. Шон Портер вважається третім у напівсередній вазі. Іде за важливістю відразу за Теренсом Кроуфордом та Ерролом Спенсом.

Час Кроуфорда у боксі не вічний. Якщо не зараз виходити на головні бої у кар'єрі, то ніколи

Теренс Кроуфорд – важлива боксерська особа останніх семи-восьми років. Самородок, талановитий від природи. Неймовірно технічний і жорсткий. Розумний, але видовищний. На поєдинках Теренса не нудьгуєш, а ще він уже п'ятий рік перемагає виключно достроково.

Там і неймовірне почуття того, що робитиме суперник, і сильний удар присутній. Що може бути кращим – незрозуміло. Мабуть, нічого. Теренсу бракує лише великих боїв та їхньої частоти. Його основний конкурент за перше місце в рейтингу pound-for-pound Сауль Альварес виходить у ринг трохи частіше, і сам по собі створює трохи більше шуму, через що складається відчуття, що Канело завжди у рингу, а Кроуфорд – ні.

Ще один важливий момент – Теренс має справжнього суперника, з яким його хочуть побачити всі. У Сауля Альвареса такого просто немає. Канело вже хочуть закинути у напівважку вагу заради поєдинків із російськими чемпіонами, аби побачити щось конкурентне. Кроуфорду нічого такого не пропонують, тому що Альварес продає свої поєдинки дико, а Теренс просто продає. При цьому американець постійно має якісь конфлікти під час організації – то з Арумом, то з іншою стороною. А Сауль просто диктує умови та заробляє.

Загалом, Теренс є трохи шаленим хлопцем, у якого немає грамотної команди, що створює навколо нього ауру героїзму. Канело методичний і працездатний, а команда навколо нього – друзі або ті, хто ставиться з повагою. Не повинно здаватися, що друге – простіше. Щоб побудувати таке навколо себе, потрібні роки, помилки та спокійне ставлення до них. Кроуфорд же часто нервується. Навіть через того самого Арума.

Навіть незважаючи на неквапливий темп (в середньому два поєдинки на рік від Кроуфорда), Теренс уже близький до великих рекордів. Має 37 перемог, жодної поразки та 28 перемог нокаутом, а останній, кого він перемагав рішенням суддів, був українець Віктор Постол ще у 2016 році. При цьому Кроуфорд регулярно б'є або топів, або дуже міцних бійців, які добираються до нього за рейтингом.

Getty Images/Global Images Ukraine. Теренс Кроуфорд

Після Постола були: Джон Моліна, Фелікс Діас, Джуліус Індонго, Джефф Хорн, Хосе Бенавідес, Амір Хан, Егідіус Каваляускас та Келл Брук. Всі переможені, всі – достроково, ще й статус абсолютного чемпіона навздогін. Рекорд і результати, що заслуговують на оплески.

Головний бій кар'єри Кроуфорда на тому самому етапі, що й три роки тому. З Ерролом Спенсом не може домовитись ніхто. Він у Premier boxing promotions, Теренс - у Top Rank promotions. Розмови, погрози та обіцянки є завжди, немає лише результату. Хлопці придивляються один до одного, як два леви-домінанти, але все ніяк не наважуватись на бій. Погрожують піти в інші категорії, перемагають усіх довкола, а Спенс навіть у аварії побував, але віз і нині там.

Ризикує там і залишитися, а така недомовленість гірша для спадщини, ніж поразка у великому поєдинку. Тому що програти – не соромно. Соромно не наважитися і залишитися на високому, але не найвищому рівні.

Портер є реальним випробуванням для Кроуфорда. Він може не просто дати бій, а й спробувати перемогти

Так, спробувати. Не будемо у випадку з Теренсом говорити про реальну перемогу. Тому що це Кроуфорд – він б'є всіх, як би дивно це не звучало.

Портер – різний. Часом він залазить у боксерські перестрілки, де не виглядає добре. Забіяка, який намагається боксувати – таке собі видовище, і такі бої часто перетворюються на нудну виставу, за якою не хочеться спостерігати. Але коли Шон діє так, як може – виходить краса.

У Портера всього три поразки: Келл Брук, Кіт Терман та Еррол Спенс. Усі на момент бою - непереможені спортсмени. Лише Терман здобув перемогу одноголосним рішенням суддів. Брук виграв рішенням більшості, Спенс – розділеним рішенням суддів.

Getty Images/Global Images Ukraine. Шон Портер (зліва) проти Еррола Спенса

Взагалі, могло бути ще одне. Судді точно дивилися трохи убік під час протистояння проти Йорденіса Угаса. Кубинець нецікавий був нікому, доки не розібрався з Пак’яо. Не сказати, щоб після того він став просто світовою зіркою.

Головна фішка та плюс Портера – його постійні жорсткі атаки та вміння змусити суперника працювати. Кроуфорд завжди в перших раундах страждає від неробства. Поки придивиться, поки побачить, що йому потрібно, суперник встигне повірити у себе. Потім кілька влучань – дострокова перемога та чергові розмови про Спенса.

Тут Шон може і підловити суперника. Включитися з перших секунд, розумно тиснути і багато пробивати. Дивишся, замучить переможця і зробить апсет. Чому б і ні?

Читайте також: Далакян вийде у ринг проти Консепсьйона. Це перший бій чемпіона за 1,5 року

То хто фаворит?

Кроуфорд із комфортним відривом. На нього можна поставити за 1.12. На Портера – за 5:50. Шон – явний аутсайдер за котируваннями, хоч і не так страшно, як було з тим самим Каваляускасом. Хоча Егідіус дав хороший бій лідеру в результаті.

Портер – справжнє випробування. Хлопець упевнений у собі, досвідчений – має протистояння проти всіх топів, окрім Кроуфорда, і просто хороший. Дебютні раунди – його надії. Задавити там, насипати, постаратися прибити та збити з темпу.

У жодному разі не варто намагатися боксувати з Кроуфордом. Ідея так собі, можна нахапати і відпочивати довго у відключці. Проста груба сила від самого початку, поки Теренс не придивився. Основне завдання – не дати придивитися.

Проблема в тому, що і в перших раундах Теренс хороший. Може віддати їх, але не критично, без шкоди, щоб потім наздогнати та роздати. Тож тут надія на те, що удари Портера виявляться одночасно сильнішими і точнішими за попередніх суперників. Якщо ні – чекай на яскраве шоу і незрозуміло, який фінал.

Шон ніколи не програвав достроково, але фішка Теренса в тому, щоби витягнути всі соки з опонента, а потім розчавити безпорадного. Якщо в обох вистачить здоров'я, спостерігатимемо гостросюжетну битву. Якщо ні – дострокова перемога та чергові розмови про Спенса.

Колись до чогось вони ж мають привести?

Поєдинок Теренс Кроуфорд – Шон Портер відбудеться в ніч із суботи на неділю, 21 листопада, у Лас-Вегасі. Орієнтовний початок бою – 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
Альварес излишне раскручен, а Кроуфорд излишне теневой какой-то.
Saar
Як для мене, то Теренс стоїть зразу після Мейвезера. Це два абсолютних інопланетянина в боксі!