Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 20 листопада 2021, 23:29
4972
0

Далакян вийде у ринг проти Консепсьйона. Це перший бій чемпіона за 1,5 року

Лев Кравців – про майбутній поєдинок українця, який є одним із двох наших чемпіонів світу

| Оновлено 20 листопада 2021, 23:29
4972
0
Далакян вийде у ринг проти Консепсьйона. Це перший бій чемпіона за 1,5 року
Instagram. Артем Далакян

Артем Далакян – один з найкращих українських боксерів на даний момент. Прямо зараз він – один із двох чемпіонів світу у професіоналах від України. Другий – Олександр Усик, про якого галасують на кожному розі. Артем десь пропадав півтора року, а тепер його бій подивиться обмежена кількість людей.

Останній бій Далакяна вийшов несподівано важким. Після цього він не виходив у ринг

Восьмого лютого 2020 року Артем Далакян востаннє зараз виходив у ринг. Зустріч з Йосбером Пересом не мала стати важкою для українця. Він точно кращий за венесуельця – швидший, вишуканіший, технічніший. Але все одразу пішло не так.

Вже в стартових раундах стало очевидним, що Далакян працює ніби обережніше, ніж завжди. Викидає менше ударів, стає ініціатором більшої кількості клінчів, ніж зазвичай. Він все ще перемагав, забираючи велику частину раундів, але не виглядав, як боєць, який мав пройтись по опоненту без особливих проблем.

Після поєдинку стало відомо, що українець зламав руку. Ще у другому раунді Артем відчув, що з рукою щось не так і відбоксував увесь поєдинок із травмою, перемігши одноголосним рішенням суддів. Титул не віддав, суперника пройшов – супер.

Далі очікувалося об’єднання поясів. Бо куди вже тягнути? Усі великі поєдинки у цій категорії зосереджені навколо чемпіонів, тому що претенденти – не найвідоміші персонажі у боксі. Керівництво Union Boxing Promotions розповіло, що спроби організувати об'єднання були, але до якогось результату дійти не вдалося.

Причин безліч. Чемпіони розкидані світом: Хуліо Сезар Мартінес – мексиканець, Джервін Анкахас – філіппінець, Кадзуто Іока – японець. Щоб зробити об'єднавчий бій – головним поєдинком вечора треба або летіти на Філіппіни, або до Японії, або боксувати в Україні. У Мексиці навряд чи бій цієї категорії з не дуже розкрученими бійцями матиме ефект. Вони не хочуть до нас, ми не рвемося до них. Так і сидимо на місці.

Але півтора року все одно надто довгий термін, навіть з огляду на карантини. Берінчик, Вихрист, Сіренко з того часу провели щонайменше по два бої, а Далакян мало того, що не боксує, так і зовсім зник.

В цей час Артем заліковував травму, у нього народилася донька, він тренувався, але чомусь не боксував. Нарешті затишшя перервалося. Суперником Далакяна стане представник Панами Луїс Консепсьйон. Один з найдосвідченіших опонентів українця.

Консепсьйон – чемпіон у двох вагових категоріях. Масштабний бій, який чомусь нікому не цікаво показати

Панамець боксує аж із 2006 року у професіоналах. Для порівняння, Артем у профі з 2011 року. За цей час він встиг стати чемпіоном у двох вагових категоріях: найлегшій та другій найлегшій. І пройти багато потужних протистоянь.

Взагалі, характерна риса легших дивізіонів – регулярна конкуренція. Будь-якої миті з Океанії або звідки завгодно може з'явитися самородок, який винесе всіх. Не кожному дано стати Менні Пак’яо, який стартував звідси, але навести лад може чи не кожен наступний претендент на пояс.

Тому таких хлопців, як Консепсьйон, поважають. Вони довгий час тримаються в топі таких складних дивізіонів, не бояться виходити на непередбачуваних опонентів і летіти в гості до чемпіона на інший край світу.

Звісно, ​​найбільше Луїс любить боксувати вдома. У Панамі достатньо суперників подібних розмірів, щоб влаштовувати регулярні заміси. Але, якщо не хочеш стати схожим на одного із суперників Дениса Берінчика, виїжджати варто, а Консепсьйон готовий мчати куди завгодно. Він боксував у Мексиці, Японії, Великій Британії (в андеркарді першого поєдинку Ділліан Вайт – Дерек Чісора), США та Австралії. Україна – лише наступний пункт.

Тим більше що великої підтримки Артем все одно не отримає. Її буде достатньо, але на арену Далакян не претендує. По-перше, тому що українець взагалі не розкручений у нас у країні. Що дивно з його рівнем боксу. По-друге, тому що на шоу зможуть бути присутніми не більше п'ятисот глядачів через карантинні обмеження.

Головний плюс Консепсьйона – сила удару. Навіть перед Далакяном Луїс боксував двічі – обидва рази виграв достроково. Спочатку нокаутував Фелікса Монкаду у четвертому раунді. Досягнення так собі з огляду на рекорд опонента на момент бою: 9 перемог, 9 поразок, 1 нічия. Потім виграв технічним нокаутом у Роберта Баррери – в одинадцятому раунді.

Хоча загалом його відсоток дострокових перемог нижчий, ніж в українця. Артем має 70 відсотків, а Консепсьон – 50. Махач очікується класичний.

То хто фаворит?

Звісно, ​​Артем має виходити переможцем. Він молодший від суперника на два роки. Здається, що не дуже багато, але у цій вазі кожен рік б'є сильніше, ніж в інших. Далакян вищий та більший за суперника.

Українець просто більш класний боксер. При всій досвідченості та пристойній силі удару Консепсьйон – простакуватий боксер. Бере силою, кількістю ударів, тиском. Будучи здоровим, Далакян розбирається з такими без проблем. Артем вміє і працювати від суперника, і включатися в атаку, коли потрібно, і забирати сили за рахунок роботи ніг і того, як змушує опонентів мазати повз себе.

У дев'яти випадках із десяти Далакян повинен розбирати суперників, як Консепсьйон, на досвіді. Розсмикувати, зустрічати, насипати і забирати на класі. Шкода тільки, що такий боксер, як Артем, не може зібрати достатньо аудиторії.

Такий боксер точно повинен отримувати більше уваги, ніж має зараз.

Поєдинок Артем Далакян – Луїс Консепсьйон відбудеться у суботу, 20 листопада, у Києві. Орієнтовний початок бою – 22:00.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.