Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 листопада 2021, 04:28
9141
6

Прорвало! Житлобуд-1 на виїзді зумів обіграти Брейдаблік у Лізі чемпіонів

Команда Валентини Котик зуміла оформити свої перші голи у поточному розіграші

| Оновлено 19 листопада 2021, 04:28
9141
6
Прорвало! Житлобуд-1 на виїзді зумів обіграти Брейдаблік у Лізі чемпіонів
ФК Житлобуд-1

Поточний розіграш Ліги чемпіонів УЄФА як для чоловічих футбольних команд з України, так і для жіночих, видається занадто важким випробуванням. Що стосується забитих м'ячів, то спостерігалася справжня катастрофа, оскільки київське «Динамо», донецький «Шахтар» та харківський «Житлобуд-1» на трьох зуміли оформити лише один гол за 11 зіграних поєдинків. Як підсумок, для жодної з команд перспективи виходу до наступного раунду не були помітні навіть на досяжному обрію.

Поки чоловічі команди лише готувалися до своїх майбутніх баталій, підопічні Валентини Котик мали вирішувати важкі завдання всередині квартету B, де французький «Парі Сен-Жермен» та мадридський «Реал» уже встигли відірватися на значну дистанцію. Та ще й самі українки, м'яко кажучи, не порадували результатом домашньої гри на ОСК «Металіст» проти ісландського «Брейдабліку» (0:0), унаслідок чого підходили до гостьової гри у відповідь за відсутності забитих голів і лише одним набраним балом в активі.

Такого показника для виходу з групи було точно недостатньо, тому саме у четвертому турі міг завершитися єврокубковий шлях української команди цього сезону. Початок матчу на цьому тлі, так і зовсім, виглядав досить тривожним, оскільки господарі близько чверті ігрової години не випускали «Житлобуд-1» за центральну лінію. Небезпечний момент на 10-й хвилині авторства Антонсдоттір, яка замикала простріл із лівого флангу на ближню штангу, мав розбудити нашу команду.

Незважаючи на промах суперниці, «Брейдаблік» продовжив нагнітати обстановку, і вже через кілька хвилин ми стали свідками везіння для команди Котик, оскільки системи VAR не було в даній грі, а ось явна гра рукою у виконанні Анастасії Вороніної при спробі заблокувати удар із близької дистанції від тієї ж Антонсдоттир явно мала місце. Форвард суперниць була найпомітнішою персоною на полі у стартові хвилини, проте з горем навпіл її вдалося стримати нашій обороні.

Після середини першого тайму харківська команда зуміла вийти з-під пресингу без відчутних втрат, і вже сама намагалася нав'язувати позиційні атаки надалі. «Житлобуд-1» пропонував, в основному, швидкі випади флангами через довгі переведення, проте навіть така проста на перший погляд тактика зуміла принести необхідний результат. На 42-й хвилині відбір м'яча від Овдійчук біля центральної лінії обернувся контратакою правим флангом, яку вона завершила гольовим прострілом на дальню штангу для Шевчук.

Вагу цього взяття воріт переоцінити було складно, оскільки це був перший результативний удар команди Котик у цій Лізі чемпіонів. Грати у другому таймі на тлі такого успіху, навіть під прохолодним дощем, було набагато простіше. Команди намагалися не особливо ризикувати з грою у дрібний пас, тому всі атаки проводились максимально швидко. Господарі поля знову виграли у нас стартовий відрізок, проте потім, аналогічно до першої половини, розпочався період із домінуванням на м'ячі харківської команди.

За трохи більше ніж 15 хвилин до кінця ігрового часу, випадковий виніс м'яча на чужу половину від Басанської обернувся помилкою Крістін Арнадоттір на прийомі, після чого перед Овдійчук відкривався простір перед чужим штрафним для ривку. Проте Ольга вирішила не зволікати, і технічним ударом парашутом остаточно поховала шанси суперниць на набрані очки. До її старань надалі приєдналися і футболістки з оборонної лінії, які, із великою ймовірністю, залишили підопічних Асмюндюра Арнассона взагалі без забитих м'ячів у цій Лізі чемпіонів.

У наступному турі ісландський «Брейдаблік» зіграє вдома проти мадридського «Реалу», а харківський «Житлобуд-1» на своєму полі прийматиме французький «ПСЖ».

Жіноча Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група B. 4-й тур.

«Брейдаблік» – «Житлобуд-1» - 0:2

Шевчук, 42, Овдійчук, 74

  Бойченко, 34, Шматко, 55

«Брейдаблік»: Іварсдоттір – Х. Халльдоурсдоттір, Лілліардоттір, К. Арнадоттір, А. Арнадоттір – Томасдоттір (Сігюргейрсдоттір, 79), Цимер, Магнусдоттір (В. Кріст'янсдоттір, 79) – Альбертсдоттір, Антонсдоттір, Сореє.

«Житлобуд-1»: Яман – Басанська, Шматко, Алексанян (Куп’як, 84) – Шевчук, Петрик (Кочнєва, 65), Апанащенко, Анас. Вороніна, Бойченко (Ганна Вороніна, 80) – Садікоглу, Овдійчук.

Арбітр: Лоррейн Вотсон (Шотландія).

Стадіон: «Коупавогсведлюр» (Коупавогюр, Ісландія).

Удари (у площину): 14 (2) – 12 (6)
Кутові: 8 – 4
Оффсайди: 2 – 2.

БРЕЙДАБЛІК-ЖИТЛОБУД-1.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
adidas777
С почином!
maksimisgreat
Умнички! Приятная неожиданность.
limb0101
Молодці, тепер ще б "Динамо" забило.
Петр Смирнов
Цікаво де ще в світі переводять назви команд.
aleks19826
Сенсация по ходу. Не ожидал от коммуналок такого
Михаил Грозный
Не кочегары мы, не плотники