Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 17 листопада 2021, 23:41
2021
6

ПАВЕЛКО: «Петраков своєю роботою та результатами заслужив на зміну статусу»

Виконком УАФ одноголосно затвердив Петракова головним тренером збірної

| Оновлено 17 листопада 2021, 23:41
2021
6
ПАВЕЛКО: «Петраков своєю роботою та результатами заслужив на зміну статусу»
УАФ

Виконком Української асоціації футболу, засідання якого відбулося у столичному Будинку футболу, затвердив Олександра Петракова головним тренером національної збірної України.

Президент Української асоціації футболу, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко звернувся до членів Виконкому УАФ:

«На засіданні присутній Олександр Васильович Петраков, якому ми з вами в ніч із 16-го на 17 серпня довірили прийняти збірну в дуже важкий період кваліфікації – коли в активі в неї було три очки після трьох матчів. А рівно за три місяці ми можемо підбити перші підсумки його роботи – збірна виборола право на виступ у плей-офф відбору чемпіонату світу-2022.

За цей час команда не програла жодного матчу, звела до нічиєї поєдинок проти чинного чемпіона світу, збірної Франції, та виборола дві ключові виїзні перемоги над прямими конкурентами – збірними Фінляндії та Боснії і Герцеговини. До речі, принагідно хочу подякувати нашим колегам із Федерації футболу Франції за дотримання принципів Respect та Fair Play у вчорашньому матчі проти збірної Фінляндії.

Повертаючись до теми нашої національної команди та її тренерського штабу, я абсолютно переконаний, що Олександр Васильович Петраков своєю роботою та результатами повністю заслужив на зміну формального статусу на чолі збірної.

У зв’язку із цим, враховуючи рішення Комітету національних збірних команд УАФ, я вношу пропозицію щодо призначення Петракова Олександра Васильовича головним тренером національної збірної команди України з футболу на строк до 30 грудня 2022 року (тобто до завершення чемпіонату світу в Катарі) з можливістю пролонгації за згодою сторін до 30 липня 2024 року (тобто на цикл відбору та фінальної частини Євро-2024)».

Члени Виконкому УАФ підтримали пропозицію Андрія Павелка одноголосно.

Олександр Петраков – чемпіон світу U-20 (2019), півфіналіст чемпіонату Європи U-19 (2018), учасник чемпіонату Європи U-19 (2014), учасник чемпіонату світу U-20 (2015), учасник чемпіонату Європи U-17 (2016), чемпіон України серед юнаків (2006, 2007). Заслужений тренер України (2009). Заслужений працівник фізичної культури і спорту України (2019). З 17.08.2021 до 17.11.2021 – виконувач обов’язків головного тренера збірної України. Дебют в якості головного тренера збірної України: 01.09.2021 (Казахстан – Україна – 2:2, відбір ЧС-2022). Провів на чолі збірної України 7 матчів (2021). Учасник відбірного турніру ЧС-2022 (5 матчів).

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Ткачук
Хоч тут не протупили. Петраков витягнув збірну на друге місце після повністю провального старту. Заслужив, що тут скажеш.
stalker digga
И кстати справился с задачей без итальянских помощников.
aleks19826
Павелка всё-таки втянул в сборную малобюджетного протеже. Теперь отмывать бабло на дядьке будет, которое на шеве не удалось. Я в шоке. Вот так и живём сериалов насмотревшись про парня с народа (в данном случае 64-летнем деду без опыта работы со взрослыми). За выигрыши над несчастными финнами и босняками дают до марта 2022 года контракт. Дерзай, павелкова морда со своим горе-типа тренером, но в марте 2022 будете играть не с Хельсинки и Сараево, а соперниками посерьёзнее, тогда жду скалозубов зелёных с народа на поклон типа, ну мы ошиблись, по тел ку он так плакал красиво, прынюгал, шоу делал, каемся и вакцинируемся в знак того, что были затуманены
PFCLviv
Шевченко втік із Збірної залишивши її з плачевними результатами, скандалами, поганим мікрокліматом у команді і поганим турнірним становищем. Втік Пазік, як позорний пес, залишивши команду у плачевному стані і це факт!
Петраков прийняв цю команду за тиждень, як її кинув на призволяще Шевченко і витиснув з неї максимум витягнувши її із цього бардака і давши результат, команда ожила. Петракову і команді СЛАВА! Дякую тренер, що врятував команду!