Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 17 листопада 2021, 19:46
16897
25

З Боснією та Герцеговиною було важко, але в плей-оф буде ще важче

Рецензія Валерія Василенка на «матч року» для збірної України

| Оновлено 17 листопада 2021, 19:46
16897
25
З Боснією та Герцеговиною було важко, але в плей-оф буде ще важче
УАФ

Завдання-мінімум виконано: збірна України посіла друге місце у групі відбору на ЧС-2022 та кваліфікувалася у плей-оф. Про вирішальні сутички поговоримо трохи пізніше. Зараз віддамо кесареві кесареве.

Нова стара формула

4-3-3 – за цією схемою, яку «прищепив» збірній Андрій Шевченко, вдруге поспіль зіграв і Олександр Петраков. Відмовившись від гри в три центральні захисники у матчі проти збірної Болгарії, наш тренерський штаб вирішив випробувати нову формацію і в «матчі року». Щиро кажучи, несподівано. Адже одна річ – контрольний матч, «тренування з підвищеною відповідальністю», і зовсім інша – вирішальний поєдинок, від якого залежить якщо і не тренерська доля, то точно доля виходу до плей-оф. Проте Петраков ризикнув. Можливо, цей ризик викликаний насамперед тим, щоб «впровадити» Маліновського у стартовий склад, адже за трьох центрбеків місця для Руслана на полі не знайшлося б. Хоча це лише припущення. Констатуємо наступне: збірна України вперше за нинішнього тренерського штабу (та й у нинішньому відборі загалом) зіграла на «нуль» у захисті, у результаті перемогла і вирішила головне на той момент завдання, отже, вибір ігрової моделі був правильним.


УАФ

Запаморочення від болгарських «успіхів»

Особисто мені здалося, що нашій команді не вистачало, особливо в першій половині зустрічі (та частково і в другій також) емоційного заряду. Таке враження, що команда була вичавлена, вихолощена. На мою думку, суто в емоційному плані українці краще виглядали проти болгар. Там була іскра, був заряд. А в Зениці була команда, що перегоріла, з нейтральними очима. Не відмовлюся від своєї думки, висловленої ще перед одеською грою: спаринг проти болгар був недоречним. Але добре те, що добре закінчується.

Боснія і Герцеговина

Тренер боснійців Петєв провів серйозну ротацію: вгадати стартовий склад його команди виявилося справою практично нереальною. Програвши у попередньому турі фінам і втративши навіть теоретичні шанси на друге місце, наставник наших суперників дав шанс проявити себе найближчому резерву. З погляду структури гри, та й рівня – чого вже там – така збірна Боснії та Герцеговини була для нас більш «зручною». Порівняно з тією, що постала у Львові. Однак із бойовим настроєм та емоціями у цих хлопців виявилося все в повному порядку. Вони грали без особливої ​​вигадки, але досить грамотно та азартно. Проти такої команди завжди важко грати. Навіть супернику вищого класу. У принципі так і вийшло. За великим рахунком, господарі припустилися лише однієї серйозної помилки – у моменті, коли відзначився Зінченко. Гол Довбика – це вже наслідки, коли команда кинулася зрівнювати рахунок та напоролася на контратаку. Загалом довелося помучитися. Тим солодшим має бути відчуття добре виконаної роботи.

Бущан


УАФ

Як на мене, ключовий епізод гри стався на останній хвилині першого тайму. Господарі здобули шанс на кутовий удар. І ледве цим шансом не скористалися. Хаджикадунич класно пробив головою під лівий від голкіпера кут воріт, але Бущан блискуче впорався з ударом. Якби ми пропустили в «роздягальню», можна лише здогадуватися, як розвивалися б події далі. А так Бущан у «матчі року» здійснив «сейв року», чим дав імпульс польовим гравцям, про що вони самі розповіли після гри. Для мене особисто Георгій – головний герой матчу у Зениці.

У другому таймі позначився вищий клас нашої збірної

Сейв Бущана, напевно, хороша прочуханка від Петракова в перерві зробили свою справу: на другу половину зустрічі гості вийшли більш зібраними і більш сконцентрованими. Варто було лише трохи додати у швидкості, у русі, і суперник не встояв. Гол Зінченка – яскраве тому підтвердження.

А ще треба відзначити і Петракова, який вгадав із замінами. Шапаренко та Довбик, які вийшли на поле в другій половині тайму, зробили другий гол: перший асистував, другий забивав. Після гола Артема господарі розкисли. І заспокоїлися. Можна було добивати. І вигравати з комфортнішим рахунком. Але гнівити Боженьку теж не можна: 2:0 за такою нервовою та нерівною грою – добрий результат. А якщо його «нанизати» на поразку Фінляндії у грі з Францією, то результат цей і зовсім чудовий.


УАФ

Перспективи

Про них поговоримо одразу після жеребкування, коли отримаємо конкретного суперника. Поки що зрозуміло лише те, що ми «несіяні». Тобто опонент у будь-якому випадку випаде дуже серйозний. Хоча, звичайно ж, і серед «сіяних» команд є такі, з якими нам зручніше зустрітися. Наприклад, Уельс чи Шотландія. Та й Швеція порівняно з Італією – добрий суперник. Хоч і напевно злопам’ятний.

Але я зараз про іншу перспективу. Тренерську. Мені здається, настав час Петракову позбутися приставки «в.о». Турнірне завдання він уже вирішив. Давайте будемо об'єктивними і відвертими: вище за друге місце ми за визначенням не могли фінішувати в групі з чинними чемпіонами світу. І після трьох очок у стартових трьох матчах під керівництвом  Шевченка. Олександр Васильович прийшов до головної команди країни в режимі «з корабля на бал» і довів свою спроможність. Він заслужив на «повноцінний» статус.

Оцініть матеріал
(137)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін отримав високе визнання за неймовірний перфоманс у грі з Ман Сіті
Футбол | 18 квітня 2024, 10:51 3
Лунін отримав високе визнання за неймовірний перфоманс у грі з Ман Сіті

Українець потрапив у символічну команду тижня Ліги чемпіонів від WhoScored та SofaScore

Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 06:23 0
Марсель – Бенфіка – 1:0 (пен. 4:2). Як Трубін програв серію. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги Європи

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romeoboss
Такі пройшли наветь з 6 нечьїми
Ребята молодці!
Не важливо як грали,важливо що забили і ні пропустили.
Бущан супер голкіпер,робити таки сейви це уровень височайший.
Велика подяка Французам! Вони знають за що.
Фінам сорі!
Жеребкуваня! Не хай усі крім Португаліі і Італіі !
PFCLviv
Вболівальники критикують часом жорстко але ця критика для того щоб наші хлопці ставали кращими. Ми всі вболіваємо за нашу Збірну!
Вітаю нашу команду, тренерів і всіх нас! Вперед до нових перемог! Слава Україні!
alexderjav
"Давайте будемо об'єктивними і відвертими: вище за друге місце ми за визначенням не могли фінішувати в групі з чинними чемпіонами світу"
Могли бы набрать больше очков с Казахстаном и быть среди сеянных, а не выбирать между Италией и Португалией
Kevko
Аналитика у автора получилась очень поверхностной. Журналист продолжает настаивать на неуместности игры с Болгарией. Что эта игра якобы эмоционально выхолостила команду. Но видимо это тот случай, когда именно со стороны журналиста неуместно давать оценки по данному поводу. Здесь однозначно только тренер может знать и понимать, какая игра уместна, а какая нет
Микола Гуцуляк
Але ж і назва, як і сама «аналітика»😎А буває інакше? Всім буде важче, і нашим суперникам, і всім взагалі😎Удачі, Українці!
euro2012_za_2012euro
Как сказал бы герой киноэкрана Штирлиц:
— Вам надо отдохнуть. 26 ноября будет очень много хлопот и волнений.
— Каких волнений?
— Приятных.
M@@Ks
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Akkerman65
С мнением о Петракове полностью согласен. Но наша непредсказуемая УАФ может поступить очень неожиданно.
fifadinamo
Товарняк с Болгарами планировали еще в 2020 году. А уместно или неуместно решить никто не может, а отменить вообще никак. Играть дублем нелогично, все таки рейтинг сборных и соответственно посев никто не отменял. Так что тема товарняка это вообще не тема, а обязаловка.
euro2012_za_2012euro
Нам бы в полуфинале Швецию (в гостях) , а в Финале дома на НСК (по жребию, со зрителями, но надо Ковид приструнить) победителя пары Уэльс -Сев. Македония.
А РФ тогда в четверку к Италии или Португалии.
antt
А на рахунок плейофу буде дійсно важко. Особливо якщо на початок попадеться Італія чи Португалія. Гра на визді - це напевно буде ще важче. Єдиний плюс - для виходу на мундіаль, треба грати і виграти два матчі. По кількості як в звичному плейоф але вигравати треба буде в кожній, команді яка все таки спроможеться пройти це сито. Не можна буде зіграти чи програти в одній із них.
antt
Але треба визнати. Що в кінці першого тайму нашим пощастило. Навіть двічі в цьому моменті. І після гола Зінченка були три таких момента з яких при можливості боснійці могли б вичавити гол хоча їм результат матчу особливого значення не мав. Не забий Довбик - за 15 хвилин до кінця матчу, в час коли місяць тому наші пропустили, не знати як би матч міг закінчитися. І в боснійців не було Джеко - але завдали у ствір три удари проти наших чотирьох. В тому числі автор голу у Львові. Як і удар через себе при взятті воріт міг би бути ще більшим холодним душем. Виходить боснійці якраз попалися на такій закономірності - не забиваєш ти , забивають тобі. Хоча другий гол -суто наслідок початку відкритого футболу боснійцями. От добре що команда вся зібралася - а то якщо у нас немає двох, навіть одного чи половину складу сильних гравців, то треба використовувати 3-4 що є. Бо один-два то точно команду не потянуть, тим більше у нас гравців супер рівня очевидно немає.
alex55
Скорей всего на этом всё и закончится, как бы мы ни хотели увидеть свою сборную на ЧМ. Нужно быть реалистами. Чудес по ходу больше не будет.
adidas777
Кроты, всегда и во всем вы ищите негатив в сторону игроков ДК!
Ну что скажете сегодня?
Если бы не Бущан, Циганков и Шапаренко, где бы мы были?
Сборную с заслуженной победой!!!
если будем так играть
Босны играли резервом!!!
А дальше - одна основа.
maxno
Дебил вернулся с новым ником .Хоть на это ума хватило.