Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 16 листопада 2021, 21:09
9414
3

Перша декада Конте у Тоттенхемі: загнав футболістів, але ті вірять італійцю

Коуч інтенсивно почав відпрацьовувати свою зарплату у 18 мільйонів євро на рік

| Оновлено 16 листопада 2021, 21:09
9414
3
Перша декада Конте у Тоттенхемі: загнав футболістів, але ті вірять італійцю
Твіттер Тоттенхема. Антоніо Конте

«Конте – дуже вимогливий тренер. Це стосується не лише матчів, а й повсякденного життя, кожного тренування. Він наче сержант поліції. Після тренування Конте залишає вас мертвим. Не втомленим – мертвим», - саме так три з половиною роки тому охарактеризував методи роботи нового наставника «Тоттенхема» досвідчений італійський центрбек Джорджо К'єлліні, котрий мав за честь працювати із Конте в «Ювентусі» та національній збірній Італії.

Тепер епітети «мертвий», «втомлений» та «вбитий» будуть використовуватися все частіше на тренувальній базі «Тоттенхема». За перші десять днів, які пройшли з моменту призначення Конте головним тренером «шпор», футболісти лондонської команди, здається, однозначно відчули ключові принципи та методи роботи італійського фахівця. Подейкують, що багато хто з гравців вранці навіть важко заходив на сніданок, оскільки потерпав від колосальної знемоги.

Досить показовим є епізод підготовки «Тоттенхема» від одного матчу до іншого. У четвер, 4 листопада, «шпори» на своєму полі зіграли матч групової стадії Ліги конференцій проти «Вітесса», у якому здобули непросту перемогу з рахунком 3:2. Після цього зазвичай футболісти, які проводили більшу частину поєдинку на полі, наступного дня проходили відновлювальні процедури та всіляко відходили від попереднього матчу. Такими були правила в Нуну Ешпіріту Санту, але не у Конте. Італієць лише через 12 годин після матчу з «Вітессом» призначив повноцінне тренування для всієї команди, провівши його з інтенсивністю, якої багато хто з футболістів «шпор» не бачили з часів Маурісіо Почеттіно. Неофіційно навколо роздягальні «Тоттенхема», як повідомляють англійські інсайдери, витає думка, що перша тренувальна декада за Конте виявилася складнішою у фізичному та ментальному плані для футболістів, ніж усі попередні чотири місяці за Нуну Ешпіріту Санту.

Усе тому, що лише бігового процесу для Конте недостатньо. Перед початком п'ятничної сесії італійський коуч зібрав усіх футболістів у спеціальній кімнаті, де показав гравцям відеоаналіз матчу з «Вітессом». Вже на ранок наступного дня він був готовий, а Конте та його помічники чітко розуміли, де їхні підопічні недопрацювали чи діяли неправильно. Замість очікуваних 20 хвилин розбір поєдинку Ліги конференцій затягнувся на годину з невеликим, через що початок тренування на полі довелося відкласти аж на 11:45 – надзвичайно пізній час, як для ранкової сесії.

В принципі, футболісти «Тоттенхема» ще після перемоги над «Вітессом» мали зрозуміти, що їм доведеться несолодко. Антоніо Конте, подякувавши підопічним за виявлену мужність та самовіддачу (з 59-тої хвилини «шпори», нагадаємо, грали в меншості через вилучення за два «гірчичники» Крістіана Ромеро), підкреслив, що хоче бачити значно кращу фізичну форму у своїх гравців. Італієць чітко позначив й інше – матч із «Вітессом» має стати останнім, у якому він побачив команду з таким менталітетом.

Методи Конте почалися зі, здавалося б, банальних, але дуже важливих аспектів. Італієць затіяв справжню революцію у харчуванні футболістів, що робив у принципі в кожному клубі, де працював.

Коуч виключив з раціону гравців всі продукти, що важко перетравлюються, заборонивши швидкі перекушування бутербродами, а також використання майонезу та кетчупу. Також було скорочено вживання соків та страв, приготованих із застосуванням вершкового масла. Натомість Конте наполягає, щоб футболісти «Тоттенхема» їли більше свіжих овочів та фруктів. Все це має давати гравцям «шпор» більше сил, котрі вони можуть реінвестувати на тренуваннях в поліпшення своєї фізичної готовності.

Зрозуміло, що змінити все за десять днів у команді – завдання нереальне, але Конте старанно за нього взявся. У п'ятницю, 5 листопада, італійський коуч навіть запізнився на традиційну прес-конференцію перед поєдинком Прем'єр-ліги проти «Евертона». Захід мав розпочатися о 13:30 за місцевим часом, але Конте не було на місці навіть о 14:30. Звичайно, галантний італієць, прибувши для спілкування з журналістами, засипав останніх вибаченнями, проте зі своїми футболістами, через яких він і спізнився до преси, Конте не буде таким м'яким. Гравцям він спеціально дає багато фізичної роботи та аналітичної інформації, щоб ті прогресували та розвивалися. Так було в «Сієні», «Ювентусі», «Челсі» та «Інтері», і саме так відтепер буде в «Тоттенхемі».

Взагалі для Конте дуже важливою є саме передсезонна підготовка, але в «Тоттенхемі» він був позбавлений цієї можливості. Багато в чому через це зараз італієць настільки інтенсифікує тренувальний процес, намагаючись досягти максимуму. Конте часто характеризують як людину, якій завжди не вистачає часу на роботу. Останній аспект у «Тоттенхемі» італієць виправляє просто: приїжджає на клубну базу раніше за всіх, а їде звідти пізніше за всіх.

Перед своїм офіційним представленням у якості нового головного тренера «Тоттенхема» Антоніо Конте всю ніч провів на клубній базі. Наступного дня у другій його половині у італійця відбулася зустріч із командою, на якій коуч розповів, наскільки важливо футболістам бути згуртованими, особливо після важких випробувань, з якими «шпори» зіткнулися на старті сезону. Конте, як пишуть в Англії, пообіцяв гравцям зробити все, що в його силах, щоб допомогти команді перемагати, але попросив натомість проявити відданість своєму проекту.

Здається, що методи Конте припали до душі абсолютній більшості гравців «Тоттенхема». Вони ще з часів Маурісіо Почеттіно були позбавлені тієї фізичної переваги, яку під керівництвом аргентинця мали над багатьма опонентами, а тому Конте опинився в Лондоні у відповідний для цього час. Наприклад, капітан команди Уго Льоріс так прокоментував перші дні роботи з італійським наставником: «Він привніс до наших тренувань пристрасть, енергію та знання футболу, а також неймовірну інтенсивність. Він просить про одне – будьте зосереджені на кожному дні тренувального процесу, і це дасть свій відбиток у результатах на полі».

Також Конте усвідомлює, наскільки важливо, щоб команда була згуртованою. Для цього італієць вже повернув практику спільного вживання їжі, зробивши її обов'язковою. Крім того, Антоніо та його помічники чітко розмалювали своїм підопічним, для чого потрібна та чи інша дієта. Зрештою, у італійця все спрямоване на результат, і футболістам було це донесено.

Судячи із перших відгуків з Англії, футболісти «Тоттенхема» прийняли Антоніо Конте з великим схваленням. Вони розуміють, що цей наставник має розкішний послужний список, безліч успішних історій та проектів. Фактично попереду у «шпор» довгі місяці виснажливої ​​роботи, але їх обов'язково потрібно пройти, щоб побачити переваги пережитих труднощів, які почалися для гравців із призначенням Конте.

Наразі для італійця дуже доречно сталася пауза на міжнародні матчі. Завдяки їй, Конте отримав можливість проводити з гравцями, незадіяними в збірних, дворазові тренування, чим сподівається суттєво підтягнути фізичну форму підопічних та їх тактичне сприйняття гри, що повинно допомогти їм краще виглядати вже в непростому різдвяному періоді, неймовірно важливому для АПЛ.

Як вийде у італійця та його нових підопічних реалізувати задумане? А ось це, мабуть, вже тема для зовсім іншої розмови…

Читайте також: Чого чекати від Антоніо Конте в Тоттенхемі

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ястремська та Калініна з бубликом знищили росіянок на супертурнірі в Римі
Теніс | 10 травня 2024, 01:55 1
Ястремська та Калініна з бубликом знищили росіянок на супертурнірі в Римі

Даяна та Ангеліна успішно стартували в парному розряді, вигравши у дуету Александрова / Сізікова

Зінченка хоче придбати один із найтитулованіших клубів Європи за €45 млн
Футбол | 09 травня 2024, 07:44 23
Зінченка хоче придбати один із найтитулованіших клубів Європи за €45 млн

Український захисник може перейти в «Баварію»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pol-55
Все це добре и правда що після Почеттино,все було не так,але все таки *курчат по весні будем рахувати*.
hlib.kozak
Чудово, думаю книга про його роботу і методи буде такою ж цікавою, як і книга сера Алекса
wartaan
вот кто нужен нашей сборной, а не сердечный шлак! хватит накушаолись обещаниями и продвижениями своих ленивых зазвездившихся буратин! когда приглашали капело - он был в шоке от корупции, кумовства и тем кто ему будет указывать что делать и кого приглашать в сборную. и еще был англичанин (дедусь), который так же отказался после общения с нашим руководством......и опять нам навязывают сердечного, который ни чем себя не проявил - но кто похвалит как ни сами себя (басни крылова)