Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 04 листопада 2021, 18:55
7786
7

Чого чекати від Антоніо Конте в Тоттенхемі

Валерій Василенко вважає, що італієць, швидше за все, провалиться в Лондоні

| Оновлено 04 листопада 2021, 18:55
7786
7
Чого чекати від Антоніо Конте в Тоттенхемі
Твіттер Тоттенхема. Антоніо Конте

«Тоттенхем», після чергового проваленого сезону, дуже хотів Антоніо Конте ще влітку. Але Антоніо Конте, котрий тільки-но завоював скудетто з «Інтером», не хотів в «Тоттенхем». Італієць брав вище: «Реал», можливо «Барса», можливо, «МанЮнайтед». Однак з різних причин ніде не зрослося. І хоча тепер, відразу після призначення на пост керманича «шпор» Конте і заявив, що влітку союз з «Тоттенхемом» не відбувся лише тому, що він тоді «емоційно не відійшов від сезону, що завершився» і що ще «не на часі повертатися до тренерської роботи», це все пил в очі. Численні італійські інсайдери стверджують, що Антоніо саме не хотів їхати в Лондон, припускаючи, що його покличуть на більш перспективні хліби. Не покликали. І в підсумку дві «самотності» зустрілися. Зустрілися, щоб синхронно піти на дно.

***

«У «Тоттенхема» ультрасучасна інфраструктура і один з найкращих стадіонів у світі», - це ще одна з «тронних» цитат Конте після вступу на посаду. Страшенно правий. Стадіон і все необхідне у лондонців дійсно екстра-класу. Однак про все інше так не скажеш.


Твіттер Тоттенхема. Нуну Санту

Спадок від попереднього тренера Конте дістався тяжкий. Під керівництвом Нуну Санту, який протримався на чолі команди всього чотири місяці, «шпори» зазнали п'яти поразок у семи останніх матчах АПЛ. Причому практично всі ті поразки були дуже болючими: від «Челсі» 0:3, стільки ж від «Кристал Пелас», 1:3 від «Арсеналу». Але чашу терпіння «чорно-білої» публіки переповнила фатальна «крапля» від «Манчестер Юнайтед» - теж 0:3. Після тієї гри вболівальники освистали португальського коуча, і керівництво клубу зважилося на різкі зміни. Команда набрала всього 15 очок в десяти турах, і бовтається в середині турнірної таблиці (восьме місце).

Але навіть не стільки турнірне болото можна вважати показовим моментом. Справа в тому, що останнім часом, чи то пак після відходу з поста наставника команди Почеттіно, «Тоттенхем» повільно, але впевнено перетворювався на «збитого льотчика». Такого, як «Арсенал». У клубу дійсно приголомшлива інфраструктура, серйозна армія уболівальників, але ось в команду потрібно було ще позавчора вливати сотню-півтори мільйонів, щоб вона по-справжньому, а не на папері або в мріях, була конкурентноспроможною.

Клубний бос Деніел Леві в силу різних причин упустив/прогавив той момент. І колись зіркова команда перетворилася на середняка, якщо називати речі своїми іменами. Плюс явно засумував головний «діамант» команди - Харрі Кейн, який почав збиратися влітку в «МанСіті». Капітан команди бойкотував тренування, ставив ультиматум президенту клубу, але в підсумку був змушений залишитися: до кінця контракту цілих три роки, як тут підеш по своїй волі. І Кейн залишився. Але, як видно, образа не пішла. Та й бажання тягти і далі «шпор» на собі зникла. Як вам таке: в дев'яти матчах у Харрі - лише один забитий гол і одна гольова передача. М'яко кажучи, не чемпіонський графік.

***

Після відходу Почеттіно ситуацію повинен був утримати на плаву Моурінью. Але він її не втримав. Португалець досить бадьоро почав, але погано скінчив. Під кінець його лондонської кар'єри «Тоттенхем» перетворився на клубок конфліктів: всі ворогували з усіма, і кінця-краю тій колотнечі не було видно. Плюс до всього, Особливий не тільки «втратив» роздягальню, але і, схоже, ігровий тонус. Останні ігри «шпор» під його керівництвом - це одноманітна туга. Туга і дефілірування на одному місці.

Але ж і сеу Жозе, як зараз синьйор Антоніо, теж обіцяв повернути «Тоттенхем» в Лігу чемпіонів. Обіцянки не дотримав. Навіть в Лігу Європи не потрапили.

Після відставки португальця і ​​невдалого експерименту з призначенням в.о. Мейсона, Леві намагався знайти наставника з ім'ям. У зв'язку з цим фігурували прізвища німця Ранґніка і нідерландця Тен Хага. Потім виникла кандидатура італійця Конте. Подейкують, навіть з Почеттіно Леві намагався домовитися, адже у того в один час не склалися стосунки з керівництвом «ПСЖ». Але всі ці спроби і метання президента «Тоттенхема» закінчилися фіаско. Що там говорити, якщо навіть колишнього тренера «Шахтаря» і «Роми» Паулу Фонсеку не вдалося підписати.

Довелося Леві знижувати градус. Начебто прощупувалася кандидатура італійця Гаттузо, начебто хотіли запросити француза Галтьє. Але і тут облом. Ось так в підсумку і з'явився в «Тоттенхемі» Нуну Ешпіріту Санту, відомий в першу чергу тим, що перетворив «Вулверхемптон» на португальську «колонію».

Стиль, який сповідував португалець в «Вулвз», був строго контратакуючий. А який він, власне, повинен бути у середняка? У свій останній сезон в лігві «вовків» Санту щось намагався змінити, але не вийшло.

Не вийшло і на новому робочому місці. Хоча спочатку було все добре: перемога над «МанСіті», приз найкращому тренеру АПЛ серпня. Але коли емоції закінчилися, закінчилися і ідеї. «Тоттенхем» виявився голим королем. Як і його новий наставник. Після десяти турів в активі «шпор» лише дев'ять забитих м'ячів: гірше тільки у «Норвіча» (три), абсолютного аутсайдера ліги (ще дев'ять забитих м'ячів у «Саутгемптона»). Причому не тільки за забитими голами, а й за іншими атакуючими статистичними показниками «шпори» відверто не тішать в новому сезоні. І проблема не в одному тільки тренерові чи капітану. Там проблема комплексна, всеосяжна. І в цілому про неї було сказано вище: стагнація складу. З одного боку, команда дуже потребує нової крові, з іншого - нової мотивації. Але ні того, ні іншого не було. Чому - питання до Леві. І питання це риторичне. Хоча, звичайно ж, президент клубу має на нього відповідь. Навіть аргументовану. Але хіба від цього легше?

***

Ось на такій занепадницькій хвилі в команду прийшов Конте. Напевно, Антоніо дійсно встиг скучити за роботою, якщо ось так відразу вирішив взятися за кризовий-кризовий «Тоттенхем». З іншого боку, 15 мільйонів євро на рік кого хочеш можуть втішити. Та й підсилення йому в зимове міжсезоння начебто як обіцяно.


Твіттер Тоттенхэма. Антоніо Конте

Тільки ось до підсилення ще потрібно дотягнути. Конте не славиться тренером-демократом, його методи дуже схожі на лекала Моурінью. Цілком може бути, що знову, як і при призначенні Санту, зіграє ефект новизни. І «шпори» знову почнуть вигравати. Тим більше, що Антоніо постарається передати підопічним і свою харизму, і свої знання.

Але от далі, коли настануть будні, «Тоттенхем» знову ризикує потрапити в сильну турбулентність, адже запасу міцності у цієї команди немає. Як і довжини лави. Та й класом вона поступається як мінімум п'ятьом клубам - ви їхні імена знаєте. І тоді, на мою думку, у Конте почнеться інша риторика...

...Свідки стверджують, що мобільний телефон Антоніо Конте відповідає тому, хто дзвонить, мелодією гімну Ліги чемпіонів. Італієць - жахливий максималіст: він мріє виграти найпрестижніший клубний турнір і в якості тренера. Вельми похвально. Але навряд чи це вдасться зробити з нинішнім клубом. Там до Ліги чемпіонів - як завсіднику лондонського пабу до ресторану з мішленовською зіркою.                                               

 

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Довбик схопився за голову. Порту оформив дубль, забивши 4-й Барсі
Футбол | 04 травня 2024, 21:19 0
ВІДЕО. Довбик схопився за голову. Порту оформив дубль, забивши 4-й Барсі

Жирона обігрує Барселону 4:2, іспанський форвард забив на 75-й хвилині

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце
Футбол | 03 травня 2024, 23:59 17
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Італія випередила Іспанію й вийшла на 2-ге місце

Україна в рейтингу УЄФА посіла остаточну 18-ту позицію

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pol-55
Добротний огляд і головне правильний від автора(мабуть підглядав мої коменти )
Якщо Лисий дотримає свою обіцянку і дасть ті 130лямів,а Конте з Фабіо Паратікі потратять їх не тільки на італійців,то ближче до кінця сезону мяч буде на стороні італоСімьї.
Yura Юрий
он просил у МЮ зарплату 24 ляма те не дали, неужели эти дали? Фонсека кусает локти
Василь Меленчук
Ці всі передбачення "ясновидячого" не коштують гроша ломаного. Навіщо писати про те, про що лише богу відомо. Цікаво, якщо Конте всетаки виведе шпор на більш якісний рівень, чи напише автор статті про те, що мол вибачте, був неправий, бажаю успіху тренеру і команді. Скоріш за все цей висер залишиться тільки на совісті Василенка.
zzg77
Скорее всего провалится Василенко! Конте всем доказал, что умеет добиваться успеха. Думаю, что и с Тоттенхэмом он его добьется.