Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 15 листопада 2021, 03:08
1661
0

Шушен-2021. Тар'єй Бьо виграв мас-старт А

Також у трійку призерів забігли Кантен Фійон Майє та Емільєн Жаклен

| Оновлено 15 листопада 2021, 03:08
1661
0
Шушен-2021. Тар'єй Бьо виграв мас-старт А
Getty Images/Global Images Ukraine. Тар'єй Бьо

У заключній гонці «Відкриття сезону» в Шушені глядачі стали свідками захоплюючої боротьби лідерів збірних Норвегії та Франції за перемогу у мас-старті.

Після двох вогневих рубежів у стрільбі лежачи сформувалася група із восьми спортсменів, що пройшли обидві стрільби чисто. Вів її за собою Фаб'єн Клод, а замикав – Емільєн Жаклен, які «оточили» шістьох скандинавів. Втім, вже на третьому колі Жаклен вирвався вперед і навіть спробував створити невеликий заділ перед суперниками, щоби отримати право на одну помилку.

«У нагоді стала» ця опція відразу ж – у стійці Емільєн не влучив четвертим пострілом і після штрафного кола вийшов на трасу лише четвертим – після Сверре Далена Аспенеса, Стурли Легрейда і Хаварда Богетвейта, які чисто відпрацювали рубіж. На дистанції Жаклен був явно швидшим, і 10-секундне відставання ліквідував за половину кола. Але далі квартет лідерів чекало на вирішальне випробування.

Наймотивованішим у цій компанії виявився Стурла Легрейд, якому було що доводити після невдалого вчорашнього спринту. З провідної четвірки лише віце-лідеру минулого сезону вдалося провести ще один чистий рубіж та з чотирма нулями вирушити на фінішне коло лідером!

Але розслаблятися норвежцю було рано - менш ніж за п'ять секунд за ним рвонув Кантен Фійон Майє, відразу за ним - Ветле-Сьястад Крістіансен і Тар'єй Бьо, а ще за кілька кроків позаду - Жаклен, який швидко відбігав ще одне коло штрафу! Справжній мас-старт рівня Кубка світу!

На жаль для Легрейда, фінішний пасьянс склався не на його користь. Більше сил на останні кілометри залишилося у Тар'єя, який обійшов і скинув із плечей суперників, фінішувавши на самоті! А ось Легрейду не вдалося навіть піднятися на п'єдестал пошани – за кілометр до фінішу його послідовно обійшли Фійон-Майє, Жаклен та Крістіансен, які фінішували саме в такому порядку.

Після стартів у Шушені провідні спортсмени світу вийшли на фінішну пряму на шляху до Кубка світу. Хтось після цих стартів готуватиметься до Остерсунду в піднесеному настрої, на когось чекає робота над помилками. Вже менш ніж за два тижні на нас чекають куди більш цікаві, напружені та відповідальні старти!

Мас-старт. Чоловіки А
1.  Тар 'єй Бьо  (0+1+0+0)  35:00,1
2.  Кантен Фійон Майє  (0+1+0+0)  +7,0
3.  Емільєн Жаклен  (0+0+1+1)  +9,1
4.  Ветле-Сьястад Крістіансен  (0+0+1+0)  +9,9
5.  Стурла Легрейд  (0+0+0+0)  +11,5
6.  Хавард Богетвейт  (0+0+0+1)  +19,8

Біатлонний сезон-2021/22: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.