Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

14 листопада 2021, 19:00
Формула 1
Гран-прі Бразилії 2021. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 15 листопада 2021, 13:38
6487
10

Хемілтон у неймовірній боротьбі з Ферстаппеном виграв гонку у Бразилії

Хемілтон та Ферстаппен видали просто епічну боротьбу!

| Оновлено 15 листопада 2021, 13:38
6487
10
Хемілтон у неймовірній боротьбі з Ферстаппеном виграв гонку у Бразилії
Getty Images/Global Images Ukraine

Топ-10: Хемілтон, Ферстаппен, Боттас, Перес, Леклер, Сайнс, Гаслі, Алонсо, Окон, Норріс

Очко за найшвидше коло: Серхіо Перес (Ред Булл)

Спринтерська гонка показала, що на трасі в Бразилії цілком реально відіграти будь-яке відставання, тому Льюїс Хемілтон, стартуючи 10-м, міг розраховувати на успіх. Макс Ферстаппен мав завдання на старті обійти Валттері Боттаса і не пропустити суперників.

У результаті Боттас провалив старт, пропустивши і Ферстаппена, і Серхіо Переса! А Хемілтон, як і в суботу, не гаяв часу і за два кола прорвався на 5-е місце, проте Ферстаппен йшов у відрив і був прикритий своїм напарником. Втім, Хемілтон швидко пройшов обидві Феррарі та Боттаса, вискочивши на третє місце. Неймовірний темп британця, який скорочував відставання від дуету Ред Буллів. І як на замовлення Мерседеса, дирекція гонки оголосила сейфіті-кар через уламки, які були на трасі після зіткнення Цуноди та Стролла.

Хемілтон втратив кілька кіл і пройшов Переса! Але Серхіо відразу повернув собі позицію. Красива боротьба, яка дозволяла Ферстаппену спокійно збільшувати відрив. Щоправда, вже через коло Льюїс завдяки неймовірній швидкості на прямій знову випередив мексиканця і кинувся в погоню за Ферстаппеном. Відставання складало 3,5-4 секунди і Макс не підпускав суперника ближче. Очевидно, команди перейшли до планування своїх піт-стопів.

Першим за новими шинами поїхав Льюїс, а Макс заїхав до механіків через коло. У результаті Хемілтон залишився позаду конкурента, але всього у 1,5 секундах позаду. Здавалося, що Хемілтон підбирається на дистанцію атаки, але пілот лише прискорював зношування гуми і не міг обігнати Макса. Ферстаппен був явно швидшим на другому технічному секторі, що дозволяло утримувати Хемілтона, незважаючи на його перевагу на прямих.

На другий піт-стоп Ферстаппен поїхав раніше за Хемілтона, а ось Льюїс затримався на кілька кіл і повернувся за Максом. При цьому Боттас і Хемілтон були незадоволені стратегією команди. Хемілтон мав шини свіжіші на 3 кола, але позиція на трасі була за Максом. Як ми бачили в США, позиція на трасі буває важливішою за новіші шини. Але Хемілтон вирішив не чекати і одразу кинувся в атаку! Льюїс на прямій після першого повороту, здавалося, пройшов Макса, але Ферстаппен дуже жорстко оборонявся і мало не виніс суперника у повороті! Спірний епізод, який почали розглядати стюарди. На щастя для любителів інтриги, стюарди швидко вирішили, що це гоночний інцидент, і Макс не буде покараний.

Хемілтон ще кілька кіл буквально не злазив з машини Ферстаппена, але навіть система DRS не допомагала британцю виконати завдання.

І все ж Льюїс не зупиняв своїх спроб і пройшов Ферстаппена! Знову після зв'язки перших поворотів Хемілтон краще вийшов на пряму і пролетів повз Ферстаппена! Ух, ось це епічна боротьба. Так чи інакше, варто похвалити наполегливість пілота Мерседеса, який вчепився за свого суперника. Воно й зрозуміло, адже Льюїс відставав у заліку на 21 пункт.
 

Хемілтон, стартуючи 10-м, виграв гонку та відіграв 7 очок перед заключними трьома гонками. Наразі 14 пунктів між претендентами на титул.

Третім фінішував Боттас, що важливо для Мерседеса у Кубку конструкторів. Відзначимо фініш у топ-6 двох Феррарі, які відриваються від Макларена у битві за 3 місце.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Не Лунін. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу Манчестер Сіті – Реал
Футбол | 18 квітня 2024, 01:29 10
Не Лунін. В УЄФА назвали найкращого гравця матчу Манчестер Сіті – Реал

Нагороду отримав Федеріко Вальверде, королівський клуб вибив «містян» у серії пенальті

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Олександр Витвицький
Гемільтон красава! Заслужено по всім критеріям. Монстр вікенду) Феррарі порадувала ...можливо в Кубку конструкторів буде третіми Ред були вичавили що могли. Ф1 інтригує. Фініш буде бімба!
ss2000
По скорости "Мерс" в Бразилии гораздо быстрее. Не люблю Хемилтона , но это круто с последнего места и с 10 в гонке выиграть - многое значит!
brighi10
гениальный перформанс от Льюиса.Фантастическая гонка - красава
scorpio16
делать прогнозы уже нет смысла, говорили, что РБ будут тут фаворитами, а оказалось, что тут вообще без шансов ... Посмотрим, что будет в Катаре, там трасса чумовая скоростные повороты и длинющая прямая , Мерседес тут фавориты однозначно , но Мерседесы себя не очень чувствую когда высокая температура, если это будет вечером, то у РБ как по мне мало шансов, скорее всего финал будет в Абу Даби
firstromario
щось тут в коментарях про колір шкіри не встигли згадати покищо. коли верстапен виграє то тут першим ділом расу хемілтона згадують
Andrey Ilyashenko
Да, обиженный просто красавец... а вот почему Макс после обгона начал стремительно терять темп, мне не понятно. Не думаю что машина мерседесов настолько хороша на финишных отрезках, но с таким запасом финишировать это фантастика.
В любом случае успеха двум тройкам.
Maxcrimea10
Макс как мог держался, но любой пилот из топ-8 сегодня прошел бы его даже раньше с таким преимуществом на прямых.. По скиллу он точно превосходит блмщика, который отвык от борьбы и иногда жидко обсирается даже при намеках на нее)