Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 16 листопада 2021, 04:16
1551
1

Північна Ірландія – Італія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС-2022

Чемпіонам Європи час довершити розпочате

| Оновлено 16 листопада 2021, 04:16
1551
1
Північна Ірландія – Італія. Прогноз і анонс на матч кваліфікації ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

У понеділок, 15 листопада, у Белфасті на стадіоні "Віндзор Парк" відбудеться матч восьмого туру кваліфікації чемпіонату світу-2022 з футболу, у якому зіграють збірні Північної Ірландії та Італії. Стартовий свисток румунського арбітра Іштвана Ковача з Карею прозвучить о 21:45 за київським часом.

Північна Ірландія


Колектив Іана Бераклафа бере участь у поєдинках листопадової міжнародної паузи лише як сторонній спостерігач за дуеллю Італії та Швейцарії за право стати єдиною командою від групи C, яка безпосередньо потрапить на мундіаль. Свою кампанію «зелено-біла армія» провалила, коли не зуміла у вересні та жовтні обіграти «Наті» у двох спарених поєдинках (0:0 та 0:2), тому у спокійному темпі доводить поточну кваліфікацію до логічного завершення для себе, після чого починає готуватись до нового циклу, але вже в рамках чемпіонату Європи-2024.

За великим рахунком, головним завданням Північної Ірландії у майбутній грі буде не пустити поперед себе ще й Болгарію, щоб у результаті не допомогти недавньому супернику збірної України за товариським поєдинком завершити відбір на більш-менш привабливому третьому місці. Розклади перед фінальним туром такі, що зробити це команді Барклафа буде проблематично. Господарі майбутньої гри мають з болгарами рівну кількість очок, проте пропустили на три голи менше, а саме різниця забитих та пропущених м'ячів у підсумку і буде тим показником, за яким збірні порівнюватимуть між собою, якщо команда Ясена Петрова не набере очок у паралельній грі проти Швейцарії. Віриться в це важко, тому Північній Ірландії достатньо просто не пропустити на три м'ячі більше, ніж переслідувачі.

Італія


Кілька днів тому «Скуадра Адзурра» могла і мала завершити для себе цей відбірковий цикл достроково, проте втратила можливість у очному поєдинку остаточно відірватися від Швейцарії перед заключним туром (1:1). Загалом же виступи команди Роберто Манчіні в осінній кампанії інакше як «тріумфальним похміллям» назвати буде досить складно. Як пам'ятаємо, Італія впевнено лідирувала у групі з трьома перемогами поспіль, проте після перемоги на чемпіонаті Європи-2020 у трьох із чотирьох іграх звела справу до нічиєї.

Що характерно, першим суперником, який зупинив італійців, стала все та ж знайома українському вболівальнику Болгарія (1:1). Окрім того, «Скуадра Адзурра» мала невдалий досвід виступів у плей-оф Ліги націй УЄФА, де вони в підсумку задовольнялися лише третім місцем, завойованим у дуелі проти Бельгії (2:1). Як бачимо, продовжувати переможну ходу після гучного успіху Італії не вдається. Зокрема, існує ймовірність, що команді Манчіні доведеться грати ще й у плей-оф кваліфікації до чемпіонату світу, що загалом дає нам схожу картину про те, що відбувалося з Італією після перемоги на мундіалі-2006 у Німеччині. Країна тоді відходила від шоку шість років, а як буде цього разу?

Орієнтовні склади


Північна Ірландія: Пікок-Фаррелл – Еванс, Кеткарт, Макнейр – Фергюссон, Севілл, Макканн, Девіс, Даллас – Вашингтон, Мадженніс.

Італія: Доннарумма – Емерсон, Бонуччі, Ачербі, Ді Лоренцо – Локателлі, Жоржіньо, Барелла – Інсіньє, Белотті, К'єза.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі гості зуміють поставити крапку у питанні своєї кваліфікації на чемпіонат світу-2022, проте не змусять фанатів господарів сильно переживати. Нашою ставкою буде позиція Фора. Італія (-1.5) з коефіцієнтом 1.79 за лінією Parimatch.

15 листопада, понеділок

Північна Ірландія – Італія
Белфаст. «Віндзор Парк». 21:45
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс Oll.tv
Арбітр: Іштван Ковач (Карей, Румунія)
Прогноз Sport.ua – 0:2
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Миколенко травмувався у матчі з Ліверпулем. Віталія замінили у перерві
Футбол | 24 квітня 2024, 23:15 3
Миколенко травмувався у матчі з Ліверпулем. Віталія замінили у перерві

Український захисник зумів дограти перший тайм за Евертон, але на 2-й так і не вийшов...

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.