Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 14 листопада 2021, 15:00
1143
0

Галичанка – Ювента. Прогноз і анонс на матч Європейского кубка ЄГФ

Львів'янки зіграють з чемпіоном Словаччини із чотирма українками у складі

| Оновлено 14 листопада 2021, 15:00
1143
0
Галичанка – Ювента. Прогноз і анонс на матч Європейского кубка ЄГФ
ГК Галичанка

Поєдинок «Галичанка» - «Ювента» відбудеться в неділю, 14 листопада, у Львові. Початок зустрічі о 15.00.

У неділю «Галичанка» розпочинає боротьбу в третьому кваліфікаційному раунді Європейського кубка ЄГФ сезону 2021/2022, який за своєю суттю є нічим іншим як стадією 1/16 фіналу. На цій турнірній позначці жереб визначив у суперники чемпіону України найсильніший клуб сусідньої Словаччини – «Ювенту» з міста Міхаловце.

Команда з невеликого містечка в Кошицькому краї (його населення становить близько 40 тисяч осіб) останніми роками є справжнім гегемоном у своїй країні. «Ювента» виграла останні десять чемпіонатів Словаччини, якщо не брати до уваги ковідний сезон 2019/2020, коли чемпіона країни не було визначено. Загалом на рахунку суперника «Галичанки» тринадцять внутрішніх чемпіонств.

Слід зазначити, що протягом сезону команда виступає у МОЛ Лізі (об'єднаному чемпіонаті Чехії та Словаччини, де з нинішнього сезону ще виступає і клуб з Польщі), тим самим підвищуючи для себе рівень змагань. В ній колективи спочатку грають загальний регулярний сезон, а потім уже окремо визначають тріумфаторів у Чехії та Словаччині. У нинішньому розіграші «Ювента» звично для себе очолює турнірну таблицю МОЛ Ліги. В одинадцяти зіграних поєдинках чинний чемпіон Словаччини здобув десять перемог і лише один поєдинок завершив внічию.

Розіграш Кубка ЄГФ «Ювента» розпочала з дуелі з боснійським клубом «Хаджичі». Обидва матчі протистояння відбулися в Словаччині та завершилися двома більш ніж впевненими перемогами наших географічних сусідок – 39:17 та 38:15.

Варто зазначити, що «Ювента» є одним із найукраїнізованіших гандбольних клубів за межами нашої країни. У складі чемпіона Словаччини виступають одразу чотири наші співвітчизниці. Це голкіпер Ірина Яблонська-Бобаль, права крайня Наталія Дмитренко, права напівсередня Яна Борисевич та її колега за амплуа Євгенія Когуч. Втім, за винятком голкіпера Ірини Яблонської-Бобаль, решта українок не перебуває в клубі на головних ролях.

Поєдинок між чемпіонами України та Словаччини обіцяє стати дуже напруженим. Команди знаходяться приблизно на одному рівні, і кожен із колективів небезпідставно розраховує на продовження єврокубкових виступів. Втім, дуже малоймовірно, що один із клубів сьогодні вирішить результат двоматчевої дуелі на свою користь. Можна бути впевненим, що питання виходу до наступного раунду вирішуватиметься наступного тижня в Словаччині.

Прогноз Sport.ua: перемога «Галичанки».

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу «Галичанка» - «Ювента».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.