Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 листопада 2021, 13:20
1890
0

Мунгія вийде в ринг з Росадо, хоча претендував на Головкіна і Дерев'янченка

Молодий мексиканець ніяк не вийде на справжнього топа, - вважає Лев Кравців

| Оновлено 14 листопада 2021, 13:20
1890
0
Мунгія вийде в ринг з Росадо, хоча претендував на Головкіна і Дерев'янченка
Getty Images/Global Images Ukraine. Хайме Мунгія

Після бойових вихідних з UFC 268 і Саулем Альваресом в один вечір, на нас чекає тиждень практичного застою. Єдиний якісний бій – Хайме Мунгія проти Габріеля Росадо. Бій, який цікавий з двох причин: все ж таки розібратися, мексиканець у середній вазі є хорошим чи ні, і переконатися в тому, що нокаут від Росадо цього року був лакі-панчем. Або не був.

Мунгія - міні-версія Канело. Поки йде без поразок, уже був чемпіоном

Хайме Мунгія просувається, діє та розвивається, як Канело версії декількох років тому. З єдиною різницею в тому, що в такому віці, як зараз Хайме (і навіть молодшому), Сауль боксував із Шейном Мозлі та Флойдом Мейвезером, а Мунгія – з Ліамом Смітом та Такеші Іноуе.

Проте стиль Хайме – сучасний мексиканський. Коли не варто чекати на безапеляційно жорсткі битви, а боксер спочатку покладається на свої навички, а потім уже на характер. Не навпаки.

Вперше чемпіоном Мунгія став три роки тому у першій середній вазі. У середині травня 2018-го в рингу з ним страждав досвідчений Садам Алі. Мексиканець довго з розправою не тягнув – переміг технічним нокаутом у четвертому раунді, здобувши титул за версією WBO у першій середній вазі.

Після цього була серія захистів. Був битий Ліам Сміт – міцний британець і брат Каллума Сміта навіть побував у нокдауні у шостому раунді. Потім постраждав Брендон Кук – швидко та ефективно технічним нокаутом у третьому раунді. І на той момент непереможений Такеші Іноуе – одностайним рішенням суддів. Десь у той же час розпочалися перші розмови про можливий поєдинок проти Геннадія Головкіна.

Ім'я казаха постійно крутиться навколо таких імен, але наразі все було серйозно. За кілька років до цього Мунгія вже мав битися з Геннадієм, але тоді організація, чиїм поясом володів Головкін, не схвалила такого суперника – назвала його недостатньо досвідченим. Буквально протягом цього року цей недосвідчений хлопець став чемпіоном світу.

Хайме зарекомендував себе, як стабільний чемпіон. Запитань до нього чи перемог практично ніяких не надходило. Він виходив, розбивав опонента та спокійно захищав пояс. Так отримав своє Денніс Хоган – перша людина, яка реально дала бій і програла лише рішенням більшості суддів. Потім було знущання над Патріком Аллотоні – технічний нокаут у четвертому раунді та кілька нокдаунів у ході поєдинку.

А поєдинок із Головкіним так і не приходив. Зрозуміти обидві сторони можна. Геннадію нема чого ризикувати. Мунгія – частково урізана версія Канело, але хлопець все одно вмілий. Розуміє бокс, класно розбирає опонента в атаці. Для Хайме такий поєдинок – класний шанс заробити ще більше і, можливо, піднятися одразу на щабель вище. Навіть враховуючи, що Головкін постарів, уже не той і всі ці історії, Геннадій має величезну вагу, а бій з ним є ризиком. Може дістати так, що доведеться довго відновлюватись.

У результаті Головкін перейшов у середню вагу, а за ним і Мунгія. Не тому, що ганяється за казахом, а тому, що зростаючий 25-річний організм вимагає відновлення та збільшення своїх обсягів. Там Хайме встиг випробувати себе: три поєдинки, три перемоги, всі – достроково.

Спочатку нахапав Гаррі О`Салліван – технічний нокаут в одинадцятому раунді. Згодом постраждав Туерано Джонсон, якого кут зняв у шостому раунді. Картина повторилася і з екс-суперником Головкіна Камілем Шереметою. Геннадій переміг його відмовою кута у сьомому раунді. Мунгія – у шостому. Маленька перемога у неіснуючому протистоянні.

 

Getty Images/Global Images Ukraine. Габриель Росадо (зліва)

Узбеки у професіоналах останнім часом запалюють. Технічні, жорсткі, швидкі, майже ніхто не програє. Але Бектемір Мелікузієв не стримався – пішов шляхом Пак’яо в четвертому бою з Маркесом. Так, полетів обличчям під канати.

Росадо вже давно є якісним гейткіпером. Людина, яка дасть бій, яка колись мала досягнення, але тепер вона не тягне молодь. Джермелл Чарло, Пітер Квіллін і навіть Давид Леме у 2014-2015 роках. Віллі Монро та Мартін Мюррей трохи пізніше. Марік Сулецьки та Даніель Джейкобс нещодавно. Усі вони перемагали Габріеля.

Мелікузієв теж повинен був. У першому раунді Бектемір досяг нокдауну – американець практично не відповідав, а за секунди до гонгу сів на коліно після удару. У другому Росадо перестав стояти і спробував відповідати – вийшло непогано, але узбек накидав надто багато і влучав надто часто, щоб казати про опір.

У третьому бій виглядав солідно, американець програвав, але не смертельно, а потім витягнув суперника на себе в куті, влучив правою назустріч, і Мелікузієв страшенно впав. Руки були в неприродному положенні, ноги зігнуті і не розгиналися, а голова поза канатами. Миттєвий нокаут і, можливо, найкращий нокаут цього року.

Після цього WBC санкціонувала переговори Дерев'янченка та Мунгії – переможець виходив би як претендент на їхнього чемпіона Джермалла Чарло. Але потім усе змінилося. Мексиканець попросив WBC перенести цей бій, бо він ще не звик до нової ваги і хоче зустрітися з Росадо, а ті, ох як несподівано, погодилися. Тепер ні Дерев'янченко, ні Мунгія не мають елімінатора до весни наступного року.

Закінчити підготовку до нової ваги мексиканець захотів саме проти Габріеля. Воно й зрозуміло, з малюнка минулого бою.

То хто фаворит?

На Мунгію можна поставити загалом за 1.15. На Росадо – за 5.50. Ставка на Габріеля - знову розрахунок на лакі-панч, але рушниця, що висить на стіні, не стріляє двічі за одну п'єсу.

Росадо – гарний вибір. Темповик Дерев'янченко міг і помучити мексиканця, а тут міцний боксер із ударом після потужного нокауту, але такий, що вийшов у тираж. Цікава історія. Окрім цього, Габріеля тренує Фредді Роуч. Після втрати сил від Пак’яо він не на слуху, але тренер все ще хороший. Раптом щось вигорить.

Хайме пропускає. Іноді навіть те, що взагалі не потрібно було. Але поки що ні в кого відчутно промацати мексиканця не виходило. Він завжди трохи швидший, трохи кращий і трохи точніший, навіть незважаючи на візуальну неквапливість.

Мунгія розкриває захист не гірше за узбека, але б'є ще частіше. Росадо постраждає перед тим, як у нього з'являться якісь шанси. Якщо з'являться.

Хайме час виходити на більш високий рівень. Так, лише 25 років, але поки що слова, сказані про його потенціал, не до кінця відповідають його реноме. Багато перемог над хорошими суперниками, але жодної над топовим.

Навесні 2022 року хочеться бачити бій проти Дерев'янченка.

Поєдинок Хайме Мунгія - Габріель Росадо відбудеться в ніч із суботи на неділю, 14 листопада, в Анахаймі. Орієнтовний початок бою – 05:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.