Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 13 листопада 2021, 06:37
1520
0

ОДЕГОВ: «У другому матчі з Португалією дуже хотіли взяти реванш»

Збірна України з футзалу U-19 обмінялася перемогами з португальцями

| Оновлено 13 листопада 2021, 06:37
1520
0
ОДЕГОВ: «У другому матчі з Португалією дуже хотіли взяти реванш»
УАФ. Віталій Одегов

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу U-19 Віталій Одегов підбив підсумки двох виїзних товариських матчів із Португалією.

У рамках підготовки до основного раунду відбору Євро-2022 синьо-жовті провели два виїзні спаринги з португальськими однолітками. У першому матчі хлопці поступилися (2:7), а в другій грі взяли реванш (6:2).

– Повертаємося з Португалії з перемогою та поразкою. Як охарактеризуєте ці два товариські поєдинки?

– Нам вдалося перевірити свої сили в протистоянні з якісним суперником. Ми мали змогу поспостерігати як за індивідуальними діями гравців, так і за грою команди загалом. Обидва поєдинки дали можливість зробити висновки щодо складу на майбутнє. Тобто визначити, на яких гравців ми покладаємося, а кого більше розглядаємо в якості ротації.

– Як вважаєте, за рахунок чого після великої поразки в першому поєдинку вдалося взяти переконливий реванш у другому?

– У першому матчі португальці були надзвичайно мотивованими. Натомість ми на той момент недостатньо звикли до нового м’яча, який досить серйозно відрізняється від моделей Select. Відчувався брак у технічній роботі з м’ячем. Окремо відзначу, що під час цих поєдинків хлопців переслідували недуги. Одразу кілька гравців отруїлися й мали підвищену температуру. Можливо, це пов’язано зі зміною клімату й харчування. Саме із цієї причини Давид Калашник пропускав перший матч, а у другому вийшов на нетривалий відтинок, але провів його не надто вдало. Очевидно, що достатньою мірою відновитися його організм не зумів. Олександру Дичуку з тієї самої причини довелося пропустити одне тренування й менше грати в першій зустрічі.

У другому поєдинку суперник подумав, що зможе обійтися малою кров’ю, а ми дуже хотіли взяти реванш. Вони не зуміли увімкнутися у гру одразу, а потім було складно перелаштуватися й щось змінити. У цьому й полягає цікавість спарених матчів. Якщо хтось перемагає в одному з них, то в другому інколи може знизити до себе вимоги, а суперник – навпаки. Також додам, що в першому матчі ми не заслуговували на поразку з рахунком 2:7.

– Чим відрізнялися ці поєдинки від тих, які ми проводили в січні 2020 року з юнацькою збірною Португалії?

– Ті зустрічі проходили у двох напрочуд різних залах. Перший був досить просторим, другий – занадто вузьким. Було багато контактів і боротьби. Щодо якості гри, то вважаю, що за цей час як ми, так і суперник зуміли додати в цьому компоненті. У нещодавніх матчах обидві команди продемонстрували більш зрілий футзал.

– У матчах із Португалією у складі юнацької збірної на міжнародному рівні дебютували кілька виконавців. Як оціните їхні дії?

– Безумовно, НТЗ і такі поєдинки – це велика різниця. Микола Хом’як і Дмитро Скибчик зіграли дуже гідно в протистоянні із сильним суперником. Щодо Артема Щура, то йому провести ту кількість часу, яку ми йому планували надати, завадила мікротравма.

– Які плани на майбутнє мають юнацькі збірні?

– На початку січня команда U-19 планує провести навчально-тренувальний збір. Його формат ще обговорюється. Можливо, це буде спільний збір із командою U-17 із товариськими матчами. У лютому ми в Україні зіграємо проти збірної Іспанії, а в березні також удома проведемо поєдинки основного раунду Євро-2022. Окремо відзначу, що наприкінці цього місяця юнацька збірна України U-17 проведе виїзні матчі проти португальських однолітків.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді
Теніс | 26 квітня 2024, 17:03 27
Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді

Реванш із Рибакіною доведеться відкласти

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 08:01 6
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.