Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 10 листопада 2021, 21:06
8702
1

PGL NAVI Major. Історична перемога українського клубу. Як це було

У рамках проекту Лікнеп із кіберспорту розбираємо головне досягнення Natus Vincere

| Оновлено 10 листопада 2021, 21:06
8702
1
PGL NAVI Major. Історична перемога українського клубу. Як це було
PGL. Natus Vincere

«Народжений перемагати». Команда української організації Natus Vincere здобула головну перемогу в CS:GO - стала чемпіоном PGL Major Stockholm. NAVI не залишили шансів усім на турнірі, у фіналі обіграли G2 та виграли 1 мільйон доларів. Це перша перемога на мейджорі CS:GO в історії клубу. Лідер команди Олександр s1mple Костилєв отримав нагороду MVP турніру.

У черговій статті циклу Лікнеп із кіберспорту, який ми ведемо разом з компанією Parimatch, підіб'ємо підсумки мейджора і розповімо детальніше про історичне досягнення NAVI.

PGL Major Stockholm – турнір NAVI

Мейджор у Стокгольмі – головний турнір не лише цього сезону, а й за два роки. Вперше з 2019 року відбувся чемпіонат у LAN-форматі із глядачами на трибунах. Упродовж двох тижнів 24 команди порадували глядачів як на Avicil Arena, так і в онлайні своєю грою. Були й несподівані результати, потужні індивідуальні перфоманси та домінування фаворитів.

Весь мейджор можна пов'язати лише з однією командою. Це був турнір Natus Vincere. Команда українського клубу приїхала до Стокгольма за перемогою і доводили це в кожному матчі та в кожній карті. NAVI не залишили шансів таким командам: Heroic, Virtus.pro, Ninjas in Pyjamas, Team Vitality, Gambit Esports та G2 у фіналі. Усі шість матчів s1mple і компанія виграли, не віддавши при цьому жодної карти, і стали першими в історії, кому вдавалося таке.

Фінальний матч NAVI – G2 був найбільш напружений із класною драматургією. Між собою зустрілися дві справді сильніші команди мейджора. Якщо з формою Natus Vincere все зрозуміло, G2 здивували на турнірі. Європейському колективу в останні місяці не вистачало стабільності, але у Стокгольмі команда NiKo вразила та заслужено грала у фіналі. Поступившись на першій карті Ancient (16:11), G2 нав'язали боротьбу на найкращій карті в NAVI - Nuke. Тут команда була близька до перемоги, лідирувавши з рахунком 14:7, але у вирішальний момент s1mple увімкнувся, народжені перемагати перевели гру на додаткові раунди і зламали опір суперників – 22:19. Natus Vincere вперше у своїй історії стали чемпіонами мейджора з CS:GO.

Мейджор це і про рекорди глядачів. Трансляція гранд-фіналу PGL Major Stockholm 2021 зібрала в піку 2,748 млн глядачів. За цим показником мейджор перевершив результат The International 10 (2021) з Dota 2, за вирішальним матчем якого одночасно спостерігали 2,741 млн. фанатів. Це другий результат із переглядів в історії кіберспорту. Перше місце посідає турнір з League of Legends - 2021 World Championship, трансляція якого в піку зібрала 4 мільйони фанатів.

Esports Charts

Мейджор у Стокгольмі – коронація s1mple

Феноменальна форма Natus Vincere безпосередньо пов'язана з Олександром s1mple Костилєвим. У свої 24 роки український снайпер вкотре всім показав, що він є найкращим гравцем у світі. Топ-1 світового рейтингу за підсумками 2021 року йому забезпечено. S1mple на найвищому рівні провів весь турнір, показав найкращий рейтинг (1.49) та завоював приз MVP. Для Костильова це 6 медаль MVP цього року і 17 за всю його кар'єру. Наразі s1mple виграв усе, що можна на світовій арені CS:GO. За кар'єру Костилєв заробив 1.3 мільйони призових та посідає п'яте місце в історії України.

«Ми лише розпочали. Сподіваюся, ми виграємо ще багато турнірів. Наша наступна мета... навіть не знаю, ми вже виграли все, що можна [сміється]. Наша наступна мета – мейджори, два чи три поспіль. Спробуємо наздогнати Astralis. Я знаю, що багато наших гравців отримали неймовірний заряд упевненості», - сказав після турніру s1mple.

Рейтинг найкращих гравців PGL Major Stockholm:

B1t заявив про себе на весь світ

Прорив року. Саме так можна назвати виступи українця Валерія B1t Ваховського. 18-річний кіберспортсмен лише наприкінці квітня став основним гравцем Natus Vincere і за цей час досяг грандіозних успіхів. B1t прогресував від турніру до турніру, а на мейджорі в Стокгольмі засяяв сповна. Валерій став найкращим гравцем групового етапу мейджора, встановивши другий результат за хедшотами (постріли в голову - прим.) в історії. Продовжив свої впевнені виступи українець і в плей-оф, де до останнього боровся за звання MVP турніру з іншим українцем Олександром Костилєвим. B1t увійшов до топ-5 рейтингу мейджору. Наразі Ваховський вийшов у фінал голосування Esports Awards у номінації Новачок року в кіберспорті. Менше ніж за рік у складі NAVI B1t виграв 700 тисяч доларів за кар'єру та вже обійшов за цим показником легенд клубу Zeus та Edward. Так, вони грали в іншу епоху і під час інших сум у призовому фонді, але все ж таки!

Підсумкове становище команд:
1 місце: Natus Vincere – $1 млн.
2 місце: G2 Esports – $300 тисяч
3–4 місця: Gambit Esports та Heroic – по $140 тисяч
5–8 місця: Team Vitality, FURIA Esports, Virtus.pro та Ninjas in Pyjamas – по $70 тисяч
9–16 місця: Entropiq, Copenhagen Flames, FaZe Clan, Astralis, MOUZ, Team Liquid, Evil Geniuses та ENCE – по $17,5 тисяч

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kh_ua
кибер-котлеты!