Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 листопада 2021, 23:23
5157
4

Знову Довбик зі штрафного. Дніпро-1 мінімально переміг Інгулець

Невдачі петровської команди продовжуються, а дніпряни продовжують боротьбу за третє місце

| Оновлено 07 листопада 2021, 23:23
5157
4
Знову Довбик зі штрафного. Дніпро-1 мінімально переміг Інгулець
СК Дніпро-1

У доволі важкому становищі з точки зору турнірної таблиці перебував перед стартом 14-го туру української Прем'єр-ліги петровський «Інгулець», якому за осінній період жодного разу не вдавалося досягти переможного результату. За таких умов команда Сергія Лавриненка була змушена протистояти дніпровському «Дніпру-1», для якого цього сезону справжніми перепонами на шляху ставали виключно команди з «великої п'ятірки» минулорічного розіграшу.

За першим таймом протистояння на полі стадіону «Зірка» у Кропивницькому різниця у психологічному стані команд була помітна неозброєним поглядом. «Козаки» практично від самого старту притиснулися до власних воріт у низькому блоці, зустрічаючи спроби суперників зайти до чужих володіння через фланги. Спочатку, команді Ігора Йовічевіча не вистачало настирливості в завершенні епізодів, або, хоча б, активної роботи в зоні підбирань, тому тактика гостей не давала необхідного результату.

Із небезпечних моментів у першій чверті ігрової години можна було згадати, хіба що, постріл від Артема Довбика зі штрафного на правому фланзі, який запускав підкручений м'яч у ближній верхній кут, але голкіпер Євген Гальчук упорався із відбиттям загрози. Стандарти були ключовим компонентом у діях дніпрян в атакуючій лінії, проте до наступної подібної ситуації їм довелося пережити неприємний удар із лівого флангу штрафного майданчика від Запорожця, після якого м'яч пройшов над воротами.

Перечекавши певний період затишшя, гості повернулися до чужого штрафного майданчика з черговим стандартним положенням, а Довбик пробив прямо під ліву штангу практично з півкола у володінь Гальчука. Пропущений гол мав змусити господарів поля відкриватися для виходу в позиційні атаки, однак один із гравців козаків явно перестарався у пресингу. Михайло Шишка за чотири хвилини отримав дві жовті картки за грубу гру на чужій половині, внаслідок чого його вилучили, а його команда фактично зіткнулася з неможливістю впливати на стан справ на футбольному полі.

«Дніпру-1» у такій ситуації не залишалося нічого іншого, окрім як спокійно закочувати перший тайм до переможного результату, після чого намагатися реалізувати таку ж тактику і в останній час до фінального свистка. За великим рахунком, колектив Лавриненка не зміг у цій грі нічого протиставити підопічним Йовічевіча.

«Інгулець» програвав ключові епізоди боротьби в центрі поля, тому розраховувати на позиційні атаки не мав можливості. СК теж не дуже прагнув стрибнути вище голови, тому що ми й так чудово знали, що перемогу у гостей ніхто відібрати не зможе.

У наступному турі петровський «Інгулець» проводитиме гостьовий матч проти закарпатського «Минаю», а дніпровський «Дніпро-1» на своєму полі прийматиме «Олександрію».

 Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Інгулець» - «Дніпро-1» - 0:1.

 Довбик, 26.

 Ковальов, 27, Шишка, 30, 34 - Дубінчак, 69, Лучкевич, 85.

 Шишка, 34 (друге попередження).

«Інгулець»: Гальчук - Асмелаш, Поспєлов, Ковальов, Опанасенко - Коробенко (Бартулович, 79) - Полегенько (Коваленко, 79), Запорожець, Шишка, Козак (Шарай, 72) - Сітало (Гопей, 79).

«Дніпро-1»: Кожокару - М. Кравченко, Логінов, Сваток, Дубінчак - Ігнатенко, Піхальонок (Когут, 90) - Гуцуляк (Лучкевич, 74), Джурасек (ді Франко, 49), Назаренко (Білл, 74) - Довбик.

Арбітр: Сергій Бойко (Київська область).

Стадіон: «Зірка» ім. С. Березкіна (Кропивницький).

ІНГУЛЕЦЬ - ДНІПРО-1. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

34’
Михайло Шишка (Інгулець) отримує червону картку.
26’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
korrektno
Вболіваючи за Д-1, команду регіону, в чергове відзначаю для себе її сірий стиль, що, напевне, від здатності тренерського штабу. Згадуючи вчорашні вимоги Максимова грати з розрахунком на атаку, не можу зрозуміти перспективи Д-1, тренер якого дуже пишається вмінням терпіти. В результаті бачимо команду терпіл, де бракує розуму в діях, злагодженості, варіативності. Тактика – бий на Довбика. До ненадійної оборони прибавляються абсолютно нульові фланги нападу. Вітаю сіру команду і її тренера з вимученою перемогою! Така гра не звабить вболівальників і така гра не для єврокубків.
Kevko
Днепр, действительно, практически не прогрессирует. Хороший набор футболистов, но организованной, эффективной игры нет. Тренер отличается тем, что очень много говорит, дает развернутые комментарии. Но все больше сомнений в его тренерских способностях
Заря Востока
Та если бы в Петрово играли. А тут ещё и Шишку заморозили на 34 мин.
BekXan
Что то Петровские совсем посыпались...Что бы не получилось так что открытие стадиона будет уже в первой лиге.