Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 листопада 2021, 03:58
5472
5

Утримали позиції. Олександрія розібралася з Металістом 1925

Колектив Валерія Кривенцова не може зачепитися навіть за нічию три матчі поспіль

| Оновлено 06 листопада 2021, 03:58
5472
5
Утримали позиції. Олександрія розібралася з Металістом 1925
ФК Олександрія

Черговий тур Української Прем'єр-ліги відкривав поєдинок між «Олександрією» та «Металістом 1925». Команда Юрія Гури підійшла до сьогоднішнього протистояння із чотириматчевою безвиграшною серією у чемпіонаті. У цих матчах олександрійці зуміли забити всього два голи у ворота суперників. Харків'яни після переможної серії зазнали двох болючих поразок. Спочатку «Металіст 1925» вибув із Кубка України, поступившись своєму сьогоднішньому супернику з рахунком 2:5, а потім з великим рахунком поступився луганській «Зорі» у чемпіонаті – 1:6.

Господарі поля активно розпочали зустріч, намагаючись збентежити харків'ян швидким взяттям воріт. Футболісти «Металіста 1925», у свою чергу, затяжним контролем м'яча вирішили збити темп матчу, і зробити це їм, скажімо відверто, вдалося. А вирівнявши гру, гості й самі спробували загострити гру. Зовсім трохи не вистачило точності удару Протасова, який з кута штрафного майданчика бив у дальню «дев'ятку».

Гра йшла в інтенсивному темпі, але на завершальній стадії у команд виникали проблеми. Не виникло проблем із небезпечним ударом у Рибалки, але гостей у цьому епізоді врятувала штанга. Не зумівши забити, Рибалка зробив результативну передачу. Півзахисник «розрізав» оборону «Металіста 1925» на правому напівфланзі, і Кирюханцев точно пробив повз голкіпера.


Фото - ФК Олександрія

Взяття воріт не змінило малюнок гри: олександрійці більше володіли м'ячем, намагаючись знайти вільні зони біля штрафного майданчика суперників. У харків'ян категорично не виходило пройти насичені оборонні редути суперників, та ще й «містяни» будь-якої миті були готові втекти в контратаку. Одна з них завершилася перспективним проходом правим флангом Кирюханцева, але автор на той момент єдиного голу в матчі заробив лише кутовий.

Після перерви харків'яни почали більше контролювати м'яч, але господарі високим пресингом завдавали чимало проблем суперникам під час виходу з оборони. Відмінний шанс зрівняти результат упустив Марлісон. Бразилець двічі бив із центру штрафного майданчика. Перший удар суперника заблокував захисник, а з другої спроби Марлісон запустив м'яч вище за мету.

Олександрійці діяли гостріше в атаці, не дозволяючи підопічним Валерія Кривенцова відрядити великі сили в атаку. Подвоїти перевагу господарям допомогло стандартне положення. Демченко з кутового навісив точно на голову Дубрі, який пробив у протихід голкіперу. Надалі «містяни» заграли ще впевненіше та цілком могли довести рахунок до розгромного. Особливо був близьким до успіху Кожушко, який з гострого кута пробив у Шеліхова. Виручав свою команду і Білик. У компенсований час голкіпер спочатку відбив м'яч після удару Ременюка з гострого кута, а потім здійснив блискучий сейв після удару головою Кверквелії. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Олександрії» з рахунком 2:0.

Після двотижневої паузи у чемпіонаті, пов'язаної із матчами національних збірних, сьогоднішні суперники проведуть виїзні зустрічі. «Олександрія» зіграє з «Дніпром-1», а «Металіст 1925» протистоятиме «Вересу».

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Олександрія» – «Металіст 1925» - 2:0

  Кирюханцев, 32, Дубра, 74

  Рибалка, 45+1, Копина, 90+4 – Фабіньо, 27, Ременюк, 58

«Олександрія»: Білик – Цуріков, Дубра, Бабогло, Мірошніченко – Рибалка (Демченко, 60), Дришлюк, Мустафаєв (Копина, 84) – Третьяков (Одарюк, 83), Устименко (Спінеллі, 72), Кирюханцев (Кожушко, 72).

Запасні: Єрмаков, Мельник, Бухал, Новіков. 

«Металіст 1925»: Шеліхов – Западня, Ченбай, Кверквелія, Єрмаков – Габелок (Задерака, 84) – Ременюк, Фабіньо (Батюшин, 67), Криськив (Кравченко, 76), Протасов (Савін, 84) – Марлісон (Зубков, 84).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 12 (7) – 7 (3)
Кутові: 9 – 1
Оффсайди: 0 – 0.

ОЛЕКСАНДРІЯ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Події матчу

73’
ГОЛ ! М'яч забив Каспарс Дубра (Олександрія).
33’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Кірюханцев (Олександрія).
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Заря Востока
Даже не удивлюсь штрафу в 250 000 за пиротехнику. Это же беспредел. Где полиция и пожарные? Где запрет на пиротехнику после Иловайска и Дебальцево? Соплякам тогда было лет по 10.
BekXan
Говорил раньше и сейчас Александрия бомба команда.Им укрепиться в перерыве зимой и будут на ходу
avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Заря Востока
А гол Кирюханцева это шедевр. Смотрите и не пожалеете. "Передней ногой", на которую потом и стал. Это же надо было так поймать мяч и подобрать шаг!