Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
|
1530
1

АНЧЕЛОТТІ: «Шахтар – особливий, не такий, як усі, любить пресингувати»

Головний тренер «Реала» проаналізував перемогу

АНЧЕЛОТТІ: «Шахтар – особливий, не такий, як усі, любить пресингувати»
Getty Images/Global Images Ukraine

3 листопада в Мадриді відбувся матч 4-го туру Ліги чемпіонів, в якому «Шахтар» програв «Реалу» (1:2).

До вашої уваги запис прес-конференції головного тренера мадридської команди Карло Анчелотті.

– Вітаємо із перемогою. Сьогодні на «Бернабеу» був і свист.
- Так, я розумію. Тут у нас особливі матчі і наші вболівальники особливі. І це добре для нашої мотивації. Ми почали добре, але потім наша інтенсивність знизилася, особливо в першому таймі – надто довге володіння м'ячем, вище, нижче… Таке може статися. І наші вболівальники іноді бадьорять нас своєю поведінкою та свистом.

– Після 15 офіційних матчів таке відчуття, що команда залежить від Куртуа, Вінісіуса та Бензема. Ви так не гадаєте?
- Щоправда, що в цей період вони більше виділяються на тлі інших футболістів, але я вважаю, що наша команда намагається робити все можливе. Гравці проробили величезну роботу – ті ж Мілітао та Алаба, особливо у цьому матчі, та й у попередніх вони виступили добре. І так, Вінісіуса та Каріма ми теж, як завжди, можемо виділити. Я згоден із вами в цьому, так. Але «Реал» (Мадрид) – це «Реал» (Мадрид), не тільки три ці гравці, просто на даному відрізку вони були помітнішими.

– Ви розгнівалися на своїх гравців після першого тайму. Що сказали у перерві?
– Так. Ми почали добре та агресивно обидва тайми, особливо перший. Забили перший гол досить швидко. Мали трошки почекати, а потім працювати з ще більшою агресивністю та ефективністю. Ми просто намагалися контролювати м'яч без особливо гострих атак - про це я гравцям і сказав.

– Чому зробили лише дві заміни?
- Карвахаля замінив, щоб уникнути будь-яких фізичних проблем, бо він після травми. Праворуч у нас були невеликі проблеми, намагалися дати більший контроль. А Карім просто дуже втомився – натомість вийшов Йович. Не можна сказати, що я хотів щось додати на захист чи напад, покращити їх. Я вважаю, що ми добре контролювали матч.

– Як покращити стан Азара? Дати йому кілька хвилин чи тримати його далеко від гри?
– Азар готовий грати. Він і сьогодні міг, а можливо, зіграє у суботу. Звичайно, це футболіст, йому потрібні ігрові хвилини, і вони будуть у нього. Він готовий, просто має настати момент. Я не випустив його, виходячи зі стратегії, щоб він не був на фланзі – Азар краще грає у центрі. Тому я вважав за краще притримати його та випустити Васкеса.

- Команді було досить складно: ви намагалися контролювати матч, але не сильно пресингувати. І в нападі діяли не надто ефективно. А в кінці було враження, ніби ви відійшли назад. Чому?
– Бо «Шахтар» змінив свій стиль гри. Нам довелося відійти назад, відсунути захисну лінію. Вони забили гол за 10 хвилин до кінця тайму. Звичайно, ми трохи відійшли назад, щоби не пропустити. Потім була певна втома. «Шахтар» – команда особлива, не така, як усі. Їм подобається пресингувати: ти пресингуєш - і вони теж пресингують тебе. Такий був матч. Щоб уникнути такого пресингу, ми трохи змінили стиль, стратегію. Саме проти цього суперника ми так зіграли.

– Вінісіус грає добре, правильно, виділяється, чинить тиск. Він зробив два гольові паси. Можливо, йому найкраще підходить роль асистента?
- У нього зараз йде гра. Так, він віддає хороші передачі, обидва голи прийшли саме від нього. Не забувайте, що він завжди був попереду, завжди висувався. На даний момент він грає з повною впевненістю, тому у нього все виходить.

– Азар та Асенсіо звикли грати багато. Можливо, перебування на лавці їх злить?
- Звісно. Сердитись – це нормально з їхнього боку в такій ситуації. У будь-якому випадку я чудово розумію, що може бути з гравцем, який готується-готується та не виходить протягом 90 хвилин. Я сказав футболістам: мені шкода, що ви не змогли зіграти, але так склався матч. Звичайно, багато хто з них вигравав Лігу чемпіонів та інші турніри, і для них це дуже складна ситуація – я розумію.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SrnaNeSriPodNogi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил