Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 04 листопада 2021, 15:56
15488
350

Перший гол в цій ЛЧ не допоміг. Шахтар знову програв Реалу

Феноменальний Карім Бензема зробив дубль і приніс своїй команді перемогу

| Оновлено 04 листопада 2021, 15:56
15488
350
Перший гол в цій ЛЧ не допоміг. Шахтар знову програв Реалу
Getty Images/Global Images Ukraine

Для українських шанувальників футболу груповий етап нинішньої Ліги чемпіонів, на жаль, викликає чимало негативних емоцій. За сім матчів, до зустрічі «Шахтаря» з «Реалом», два провідні клуби країни не забили жодного м'яча (!) у ворота суперників. Звичайно ж, була надія на те, що в Мадриді ця сумна для нас серія нарешті завершиться і гірники хоча б відкриють рахунок забитим голам. А ще краще, досягнуть перемоги, зберігши шанси на те, щоб навесні продовжити виступи на європейській арені. Забігаючи наперед, зазначу, що гол «Шахтар» все ж таки забив.

На початку матчу суперники обмінялися небезпечними моментами. Так, на 5-й хвилині Модріч мав чудову нагоду вразити ворота донецької команди. Після стіночки з Васкесом, хорват справа увірвався до штрафного майданчика гостей і завдав удару метрів із шести, проте Трубін якимось дивом парирував цей м'яч. А на 10-й хвилині Алан Патрік пробив з-за меж штрафного майданчика і м'яч влучив у ліву штангу.

На жаль, на 14-й хвилині гірники самі собі привезли гол. Трубін заволодів м'ячем у своєму воротарському майданчику. І замість того, щоб вибити його якнайдалі в поле, вирішив зіграти коротко з Марлоном. Бразилець не зумів, як слід, обробити м'яч, Вінісіус був тут як тут, м'яч відібрав і викотив його на Бензема, який бив вже практично по порожніх воротах.

Getty Images/Global Images Ukraine

Через три хвилини знову в дуелі Модріч - Трубін кращим виявився український воротар, який відбив м'яч ногою. А в контратаці у відповідь Тете непогано зіграв на правому фланзі і зробив простріл на дальню штангу, але Куртуа все прочитав і забрав м'яч у руки.

На 24-й хвилині прицільно з лінії штрафного майданчика по воротах «Реала» пробив Мудрик і знову Куртуа був уважним. А на 32-й хвилині гірники розіграли відмінну комбінацію, в якій брали участь Степаненко, Мудрик і Фернандо, втім форвард гірників пробив трохи вище правого верхнього кута воріт.

І все ж таки на 39-й хвилині українські вболівальники дочекалися першого голу нашої команди в груповому етапі Ліги чемпіонів. Цього разу гольову комбінацію розіграли Матвієнко та Алан Патрік, а завершив її чудовим ударом під поперечину з близької відстані Фернандо.

До речі, саме цей бразильський гравець на останній хвилині першого тайму міг вивести «Шахтар» вперед. Він вибіг віч-на-віч з Куртуа і непогано пробив у дальній кут. Воротар «Реала» у цьому епізоді показав, що недаремно його називають одним із найкращих голкіперів світу - у стрибку він парирував цей удар і перевів м'яч на кутовий.

Getty Images/Global Images Ukraine

Другий тайм розпочався приблизно в тому ж ключі, що й проходив перший. Обидві команди намагалися швидко переходити з оборони в атаку та загрожувати воротам суперників. Втім, до 61-й хвилини особливо небезпечних моментів не було. А потім господарі поля забили свій другий м'яч у цій зустрічі.

Гольову атаку розпочав Вінісіус, який на підході до штрафного майданчика віддав пас на Каземіро. Той дуже оригінально п'ятою зробив передачу у відповідь і Вінісіус вже опинився поблизу воріт гірників. Але бити він не став, а побачив трохи лівіше абсолютно вільного Бензема. Удар француза впритул Трубін відбити не зумів.
    
До честі футболістів «Шахтаря» вони зовсім не змирилися з таким розвитком подій. Було кілька непоганих моментів, коли вони мали змогу відправити м'яч у сітку воріт суперників. Так, на 70-й хвилині Додо справа робив небезпечний простріл на дальню штангу, але ніхто з його партнерів до м'яча не встиг. На 75-й хвилині Степаненко бив здалеку і ледь не влучив у праву від себе «дев'ятку», м'яч пролетів трохи вище воріт. На 82-й хвилині Марлос від лицьової лінії виконав верхову передачу на Ісмаїлі, але удар головою тому не вдався. І, нарешті, на останній хвилині основного часу Судаков завдав удару з меж штрафного майданчика та Куртуа м'яч парирував.

В підсумку гра завершилася з рахунком 2:1 на користь «Реала» і у «Шахтаря» залишилось зовсім небагато шансів для того, щоб, як мінімум, залишити останнє місце в турнірній таблиці групи D.

Ліга чемпіонів 2021/2022. 4 тур. Група D.

«Реал» (Мадрид, Іспанія) - «Шахтар» (Донецьк, Україна) - 2:1.

 Бензема, 14, 61 - Фернандо, 39.

 Ф. Менді, 39, Каземіро, 63 - Дентіньо, 90+3.

«Реал»: Куртуа - Карвахаль (Начо, 66), Мілітао, Алаба, Ф. Менді - Модріч, Каземіро, Кроос - Васкес, Бензема (Йовіч, 79), Вінісіус.

«Шахтар»: Трубін - Додо, Марлон, Матвієнко, Ісмаїлі - Степаненко (Судаков, 79), Майкон - Тете (Марлос, 79), Алан Патрік (Маркос Антоніо, 79), Мудрик (Соломон, 71) - Фернандо (Дентіньо, 86).

Арбітр: Бенуа Бастьйєн (Франція).

Стадіон: «Сантьяго Бернабеу» (Мадрид, Іспанія).

РЕАЛ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

61’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Реал Мадрид).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Фернандо Педро (Шахтар Донецьк).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Реал Мадрид).
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»
Футбол | 27 квітня 2024, 03:15 0
Екс-гравець Ліверпуля: «Я подумував про те, щоб накласти на себе руки»

Стівен Ворнок зробив відверте зізнання і розповів про свою кар'єру

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 10
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Коментарі 350
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
grig
Обидно. Вчера Динамо смотрелось на равных с Барсой. Сегодня Шахтер. А результат одинаковый. Ноль очков в копилку страны.
Болела
Це не безнадійно.
Принаймні, є цілком виправдана надія, що ця команда буде рости.
Без Мудрика і Степаненка стало гірше.
Мудрик взагалі. Дай Бог. Як же нам потрібен у збірну саме на ту позицію такий гравець. Не кожному аплодує Бернабеу.
Болела
Блін, трохи жаба душить.
І Динамо, і Шахтар у цьому турі «відштовхнулись від дна».
Але трохи не вистачило.
Могли б зачепитися.
Ех…
ya_3
Увы, сегодня ШАХТЁРУ не повезло, но игра была. Отлично сыграл Мудрик, хоть и слабоват немного физически, хорошо себя показал Фернандо, на высоте были Трубин и Матвиенко, в общем - прогресс есть. Но были и те, кому стоит выписать хороших звиздюлей: Тете - с каждым матчем просто деградирует, Майкон - постоянные обрезки и пасы назад, ну и вишенка на торте - Маркос Антонио, для которого у меня только нецензурные эпитеты - на кой он вообще в команде?
Обидно за результат, но не обидно за игру
elPadrino
как показывает практика,владение мячом только ради владения мячом-это путь в никуда
roman_kros
Хороший матч. Поразка, за яку не соромно, як і вчора в матчі Динамо проти Барси. В обох матчах наші клуби не заслуговували програти.
Phantom1993
Какой тут бред пишут я в шоке, такое ощущение что пишут люди, которым от 10 до 15 лет. У Динамо и Шахтера по 1 очку в группе и 4 место и это факт, счет на табло
Local78
Хоч програв Шахтар, але грою задоволений.
dd dent
Занятно конечно письками мерятся, но по факту за 4 тура у двух команд 1 и тоже место и оно 4-ое и по 1-му очку, а все остальное риторика.
Bibenco
Да уж, кто только не сношал кротов в этой группе, даже молдаване. Зачем вообще выходить в ЛЧ, чтобы так позориться. А усиление на 50 млн для того, чтобы не опуститься ниже третьего места в ЧУ.
elPadrino
я без поддегиваний,но "вкусный футбол" Шахтера больше похож на жевательную резинку-жуют-жуют,а понту никакого
avk2307
Обе команды могли за очки зацепиться и Динамо и Шахтер, но к сожалению зеро.
Насчет судейства: в чемпионате и тем и другим дают такие пенальти, а соперникам не дают,вот и получается, что ждем пенальти, а в Европе за такое в ,тем более в игре с "грандами" не дают.
И не надо надеяться.....
Richard Brautiang
Ночь прошла, уже утро, а дырявые болелы все трутся на ветке лучшего клуба
Алексей Голяченко
А чего вы проигнорировали Максима? Он что зря новый акк создавал ?
Вадим Максимов
Шахтер 3 место проиграл еще в первом туре. Если бы календарь было другой, например с шахтой играли в третьем туре, а до этого шериф был уже прибитый интером и реалом, была бы другая ситуация.
Украина с большой вероятностью останется без евровесны, когда такое уже было даже трудно вспомнить)
dd dent
1 забитый гол от наших флагманов за 8 матчей в 4-м туре - солидно конечно.
Серж Р
И я напомню. Ринат-бомж-сарай в этом году ЗА ОДНО ТРАНСФЕРНОЕ ОКНО выкинул 45 лямов евро. А Динамо 7 лямов. Почувствуйте разницу.
Ukraine
3 - забитих
22 - пропущених.
Це різниця забитих/пропущених наших ТОП Українських клубів в Єврокубках.
Поки в нас Павелко та олігархи керують футболом, брат, зять, кум, … - толку не буде.
Потрібно починати як в Європі, з дитячих шкіл, виховання, тренування, … і не бігти відразу в клуби/бари, на мальдіви, коли є вільний час, а займатись спортом.
Це все наш мінталітет та наші люди….
Безтолкові та безголові, які думають тільки про себе.
Вибачте, але поки ми самі не змінемо своє ставлення до праці, справ, виховання, людей, … діла не буде. А то тільки всі думають як напхати собі кармани грошей.
Ось вам і позор на Європу.
elPadrino
ну,если для Динамо есть хоть какие-то оправдания-там все же свои молодые и необстрелянные пацаны и они психологически не готовы победить команды уровня Барселоны,то Шахта покупает за приличные деньги уже готовых исполнителей.А результат одинаковый
Серж р
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил