Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 04 листопада 2021, 14:51
9450
0

PGL Major Stockholm 2021 в самому розпалі. Хто виграє мейджор?

У спецпроекті Лікнеп з кіберспорту підбиваємо підсумки Legends Stage і прогнозуємо плей-оф

| Оновлено 04 листопада 2021, 14:51
9450
0
PGL Major Stockholm 2021 в самому розпалі. Хто виграє мейджор?

Кульмінація сезону CS:GO. У Стокгольмі найкращі команди світу розігрують призовий фонд у розмірі 2 мільйони доларів і борються за перемогу на першому за два роки мейджорі. Проходить другий тиждень PGL Major Stockholm 2021, за підсумками двох етапів New Challengers Stage та New Legends Stage визначилося 8 найсильніших команд, які вийшли у плей-оф і вже 4 листопада вийдуть на Avicii Arena, де зіграють на очах уболівальників. У рамках спецпроекту Лікнеп з кіберспорту, який ми ведемо разом Parimatch, підіб'ємо підсумки етапу New Legends Stage і спробуємо зробити прогноз на вирішальну стадію турніру.

Жодних проблем для NAVI та G2

За форматом, на етапі New Legends Stage грають 16 команд – 8 колективів, які безпосередньо пройшли у цю стадію та ще 8, які кваліфікувалися через New Challengers Stage. Найкращі 8 команд вийшли у плей-оф, решта 8 залишили турнір. Перші два матчі команди проводили у форматі best-of-1 – доля переможця вирішувалася на одній конкретній карті. Наступні ігри команди проводили у класичній системі best-of-3 (до двох перемог). На цій стадії своїм суперникам не залишили шансів Natus Vincere та G2. І якщо впевнені 3 перемоги і 0 поразок від NAVI не викликають подиву, адже це найкраща на цей момент команда у світі, то такі ж 3:0 від G2 - стали, певною мірою, сенсацією. Українець Олександр s1mple Костилєв та компанія перебувають у вражаючій формі та довели це у матчах, не залишивши шансів Heroic, Virtus.pro та Ninjas in Pyjamas. З іншого боку, виступ G2 порадував їхніх уболівальників, європейський мікс перебуває у топ-10 світового рейтингу та показав, що може зробити стрибок уперед. Так, у колективі є яскраві гравці, головний з них Нікола NiKo Ковач, але до цього порадувати стабільними результатами не вдавалося. У Стокгольмі все інакше, G2 розібралися з Copenhagen Flames, FaZe та Entropiq.

PGL. Natus Vincere

Astralis, Liquid, EG – невдахи турніру

Традиційно на великих турнірах є місце сенсаціям та несподіваним проривам. Згадаймо лише сенсаційну та впевнену перемогу Team Spirit на The International 2021 з Dota 2. На PGL Major Stockholm таких грандіозних сенсацій немає, але є несподіванки зі знаком мінус. Команди топових організацій - Astralis, Evil Geniuses, MOUZ (колишні mousesports - організація провела ребрендинг прим.), Team Liquid та інші не змогли пробитися у плей-оф. Почнемо з EG, які першими відстрілялися, закінчивши турнір із показником 0:3. Естафету підтримали Team Liquid, MOUZ та Astralis - усі фінішували з одиницею у графі перемоги та трьома поразками. Так, у кожній команді цей результат можна вважати провалом, але є причини. Evil Geniuses давно не вигравали престижних турнірів, Astralis після відходу dev1ce пішли в перебудову складу і не можуть знайти стабільності, Liquid з приходом FalleN лише уривками показували яскраву гру, а зараз також перебувають на спаді, теж можна сказати і про MOUZ. Навряд чи можна назвати провалом невихід у плей-оф FaZe Clan. Цей європейський склад до останнього боровся за плей-оф і лише у вирішальному виснажливому матчі поступився Virtus.pro. Легенди CS:GO olofmeister, rain і karrigan показали, що місцями можуть показувати гру високого рівня, але цього виявилося замало.

Virtus.pro і Ninjas in Pyjamas змусили понервувати

Команда із СНД-регіону, партнер компанії Parimatch - Virtus.pro нерівно проводить мейджор. Ведмеді стартували ще зі стадії Challengers Stage, але там особливих проблем не зазнали, але вже на основному етапі проблеми виникли. Jame, YEKINDAR та компанія спочатку обіграли Vitality, але потім потрапили під каток від NAVI (4:16), а в наступній грі поступилися Gambit (14:16) і опинилися на межі вильоту. Але у вирішальний момент Virtus.pro зібралися і у двох складних матчах дотиснули MOUZ (2:1) та FaZe (2:1). З Ninjas in Pyjamas була інша ситуація, команда dev1ce стартувала з двох впевнених перемог, а приниження Astralis (16:1) стоїть взагалі особняком. Але потім були дві синхронні поразки у вирішальних матчах від топів СНД – NAVI та Gambit. В останній вагон шведи застрибнули, обігравши Copenhagen Flames (2:1).

PGL. Virtus.pro. Джаме Jame Алі

Gambit на рівні

Ще одна команда із СНД сформувала другий ешелон фаворитів PGL Major Stockholm. Gambit приїхали до Стокгольма за призовим місцем і поки що грають безпомилково (майже). Впевнені перемоги над ENCE та Virtus.pro, але між ними була несподівана поразка від Entropiq. Але вже у вирішальному матчі гамбіти показали клас, обігравши Ninjas in Pyjamas. Команда не опустила своєї планки і в плей-оф може і повинна проходити далеко.

Українець B1t - найкращий гравець і головне відкриття мейджора

PGL. Валерій B1t Ваховський 

Вже за якоюсь традицією найбільші кіберспортивні турніри не проходять без потужних індивідуальних перфомансів від українців. Нещодавно кері складу Team Spirit Ілля Yatoro Мулярчук феєрив на The International, де став чемпіоном. Його естафету підхопив опорник NAVI Валерій B1t Ваховський. 18-річний кіберспортсмен за цей рік здійснив потужний стрибок у своєму розвитку, що й показує на мейджорі. B1t визнаний найкращим гравцем групового етапу PGL Major Stockholm. У середньому за гру українець має рейтинг 1.44 – це найвищий показник мейджора. Також він проводить турнір із показником 77.3% хедшотів (пострілів у голову прим.), що є другим найкращим результатом в історії. На рівні знаходиться й інший українець, один із найкращих гравців світового CS:GO останніх років, Олександр s1mple Костилєв, який має другий найкращий рейтинг на турнірі (1.40).

Плей-оф: пари та прогнози

Жеребкування обійшло стороною можливу зустріч колективів СНД на стадії чвертьфіналу, але у разі перемог NAVI та Gambit можуть зустрітися вже у півфіналі. У нижній сітці Virtus.pro отримали не найсильнішого суперника і можуть поборотися за вихід у півфінал.

Прогнози
04.11.2021 17:30 Heroic - Virtus.pro

Ця пара відкриває стадію плей-оф мейджора, саме данська команда та СНД-колектив першими вийдуть на Avicil Arena і вперше за два роки зіграють за живої аудиторії. Цікаве протистояння команд, які не є головними претендентами на перемогу на турнірі, але можуть пошуміти та вже доводили це. Heroic - представник данського CS:GO, одразу три команди з Данії були представлені на турнірі і лише героїкам вдалося дістатися до плей-оф. Команда cadiaN зараз перебуває в найкращій формі, вона зазнала лише однієї поразки в груповій стадії (11:16), на шведській арені, швидше за все, вболіватимуть за данців, тому вони матимуть перевагу.

З іншого боку, Virtus.pro, які застрибнули в останній вагон плей-оф, обігравши в п'ятому матчі групового етапу FaZe. Останні місяці ведмеді поступово опускалися у світовому рейтингу і зараз не входять до топ-10, але потенціал у цієї команди, як і раніше, великий, і гарний виступ на мейджорі може все змінити. Востаннє ці команди зустрічалися понад рік тому, тоді Virtus.pro перемогли з рахунком 2:1. Букмекерська компанія Parimatch дає на цей матч такі коефіцієнти: перемога Heroic – 1.50, перемога Virtus.pro – 2.48.

 

Parimatch  
Сделать ставку Зробити ставку

05.11.2021 21:00 Natus Vincere - Team Vitality

Закривають програму чвертьфіналів Natus Vincere та Team Vitality. Ще кілька місяців тому це протистояння було б вкрай інтригуючим, команди з топу світового CS:GO, два найкращі гравці сучасності s1mple проти ZywOo. Але останнім часом Natus Vincere зробили потужний ривок уперед та є головними претендентами на титул чемпіонів. А те, що s1mple стане найкращим гравцем світу, немає жодних сумнівів. NAVI на мейджорі не програли жодної карти і поки що складно сказати, чи зможуть французи нав'язати їм боротьбу.

Team Vitality піднялися в топ-3, але й на мейджорі, і до цього турніру чергували успіхи з поразками. У Стокгольмі французи розпочали виступи з двох поразок поспіль (Virtus.pro та Heroic), але потім зібралися і не без зусиль здобули три перемоги. У всіх трьох матчах команда перемогла з рахунком 2:1 (EG, Astralis, Entropiq), були проблеми з не найсильнішими (на даний момент) суперниками. Компанія Parimatch дає на цю гру таку лінію: перемога Natus Vincere – 1.23, перемога Vitality – 3.90.

Parimatch  
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.