Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

CS2
| Оновлено 29 жовтня 2021, 21:04
7657
0

PGL Major Stockholm 2021. NAVI та інші. Як справи у СНД-команд?

Розбираємо, які шанси в українських гравців на мейджорі CS:GO

| Оновлено 29 жовтня 2021, 21:04
7657
0
PGL Major Stockholm 2021. NAVI та інші. Як справи у СНД-команд?
PGL

Тільки відгримів The International – найбільший кіберспортивний турнір у світі, на зміну йому прийшов мейджор із CS:GO – головний турнір, кульмінація всього сезону змагального Counter-Strike. У рамках PGL Major Stockholm 2021 24 найкращі команди світу з 26 жовтня по 7 листопада розіграють 2 мільйони доларів – величезну суму у цій дисципліні. Статус цього турніру надає і той факт, що це перший мейджор з 2019 року. Минулого сезону змагання не вдалося провести через активну фазу пандемії коронавірусу. У черговій статті циклу Лікнеп з кіберспорту від Sport.ua та Parimatch ми розповімо про те, як виступають команди з нашого регіону, які у них шанси поборотися за призові місця та поділимося своїми прогнозами.

Формат турніру – кожен матч вирішальний

Турнір проходить у три стадії. Першим стартував етап New Challengers Stage, у рамках якого 16 команд грають між собою, борючись за 8 путівок у наступну стадію. Усі матчі, окрім поєдинків на вибування чи підвищення, відбулися у форматі best-of-1. Після цього, з 30 жовтня стартує New Legends Stage – етап, де у змагання вступають лідери світового CS:GO, такі як Natus Vincere, Gambit, Vitality та інші справжні «монстри» сцени змагань. Тут також 8 найкращих команд проходять у плей-оф, решта 8 залишають турнір. Усі матчі, окрім поєдинків на вибуття чи підвищення, відбудуться у форматі best-of-1.

Інтрига перших двох етапів полягає в тому, що більшість матчів проходять системою best-of-1. Таким чином, доля переможця визначається всього на одній карті, тут можна говорити як про велику частку випадковості, так і про важливість кожного раунду, кожного конкретного епізоду в матчі. Найменша помилка може коштувати перемоги у матчі, ставки вкрай високі.

Плей-оф відбудеться з 4 по 7 листопада за класичною системою. Команди борються між собою за системою best-of-3 (до двох перемог) у сітці single elimination (на виліт). Таким чином, ніяких подвійних сіток і других шансів, найкращі грають із найкращими.

PGL

Як справи у наших?

Головним претендентом на перемогу вважають українську команду Natus Vincere. Українська організація з липня утримує перший рядок у світовому рейтингу HLTV і зараз підходить до турніру у чудовій формі. Але на перемогу є інші претенденти. 2021-й можна назвати роком домінації колективів із СНД-регіону. У першій частині року не залишали шансів суперникам хлопці з Gambit, які віддали пальму першості NAVI. Наразі «гамбіти» перебувають у топ-5 рейтингу і також претендують на успіх. Участь у турнірі беруть і Team Spirit та Virtus.Pro, спонсором яких є найбільший кіберспортивний букмекер Parimatch. Також компанія виступає партнером україномовної та російськомовної трансляцій.

Всього на PGL Major Stockholm кваліфікувалося одразу п'ять команд із СНД-регіону. Зі стадії Challengers Stage у турнірі беруть участь три команди - Virtus.pro, Team Spirit та Entropiq. Саме останні стали одним із відкриттів старту мейджору. Entropiq стартувала з поразки від BIG, але вже в наступному матчі не залишила шансів легендарній організації Astralis (16:6), потім закріпила успіх у матчі з Movistar Riders (16:12), а у матчі за вихід у наступний етап обіграла ще один данський колектив – Heroic (2:1).

На своєму рівні виступають Virtus.pro. «Ведмеді» здобули буденні перемоги над командами нижчими за класом (paiN, Movistar Riders), але потім у важливому матчі програли FaZe (0:2). З другої спроби команда Джамі Jame Алі таки вийшла в наступний етап, обігравши в дербі Team Spirit (2:1).

ESL. Virtus.pro

Найскладніше з СНД справи йдуть у Team Spirit. Хлопці з організації, яка пошуміла у світі кіберспорту після перемоги Dota 2 складу на The International 2021, не можуть також яскраво виступити на мейджорі CS:GO. Зараз у «спірітів» дві перемоги (GODSENT, TyLoo) та дві поразки (FaZe, Virtus.pro). Такий результат не дає проходу в наступний етап, але команда ще має останній шанс. У вирішальному матчі команда українця Віктора SomedieYoung Оруджева побореться з грандом CS:GO, Astralis. Так, зараз данський колектив переживає не найкращі часи, але переможна культура в клубі є, тому Team Spirit буде непросто.

Team Spirit. Віктор somedieyoung Оруджев

Зі стадії New Legends Stage у боротьбу вступають, як ми казали вище, Natus Vincere та Gambit. До них приєднуються Entropiq, Virtus.pro та, можливо, Team Spirit. Natus Vincere заслужено посідають перше місце у світовому рейтингу. Чемпіони ESL Pro League Season 14 та переможці Intel Grand Slam підходять до турніру у гарній формі. Ключовим моментом сезону для українського клубу стала заміна у складі. Замість одного із ветеранів команди Єгора flamie Васильєва на підвищення з молодіжного складу NAVI Junior прийшов Валерій b1t Ваховський. Після кількох турнірів українець адаптувався в команді і зараз демонструє гру високого класу, часто стаючи другим найкращим гравцем у складі.

Gambit після ударного кінця минулого та початку цього року трохи просіли за результатом, команда не змогла перемогти на кількох топових турнірах, але все одно залишається на високому рівні. У вересні «гамбіти» стали переможцями IEM Fall CIS RMR, обігравши у фіналі NAVI. Колектив Дмитра sh1ro Соколова тримає планку і здатний поборотися за головний приз на турнірі.

Virtus.pro складно назвати фаворитом першого ешелону PGL Major Stockholm. Але «ведмеді» неодноразово доводили, що протягом турніру можуть набирати форму, вони не бояться грати з лідерами світового рейтингу, тому здатні здивувати. Команда однозначно претендуватиме на вихід у плей-оф, а далі, як складеться жеребкування. Entropiq вийшли на другий етап мейджора - це вже успіх для цієї команди. Але за вихід у плей-оф «ентропіки» у будь-якому випадку поборються.

Важливо! Букмекерська компанія Parimatch пропонує широку лінію на всі матчі PGL Major Stockholm. На сайті та в додатку компанії можна поставити матчі всіх стадій турніру, спрогнозувати переможця та найкращого гравця того чи іншого матчу чи стадії турніру.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.