Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 листопада 2021, 15:30
9407
32

Упустили третє місце. Ворскла не змогла дотиснути Чорноморець

Величезна перевага полтавської команди в гол так і не перетворилася

| Оновлено 02 листопада 2021, 15:30
9407
32
Упустили третє місце. Ворскла не змогла дотиснути Чорноморець
УПЛ

Закривало програму 13-го туру Української Прем'єр-ліги протистояння між полтавською «Ворсклою» та одеським «Чорноморцем». Відрізок чемпіонату, який минув, вже досить чітко дав зрозуміти, хто на що претендуватиме в поточному сезоні. «Зелено-білі» націлені на боротьбу за медалі і до чергового туру підійшли на третій позиції. Втім, «Зоря» та «Дніпро-1», які здобули перемоги, потіснили полтавців у турнірній таблиці, тому команді Юрія Максимова треба було організувати гідну відповідь своїм конкурентам. Перед «моряками» постає не таке амбітне, але не менш відповідальне завдання: зберегти прописку у найсильнішому українському дивізіоні.

Полтавцям у сьогоднішній зустрічі не могли допомогти Олександр Скляр та дискваліфікований Олів'є Тілль. Натомість повернувся до основної обойми Давид Пуцлін, який відновився після травми. «Чорноморець» зіштовхнувся із суттєвими кадровими проблемами: з різних причин гру пропускали декілька ключових футболістів.


Фото - ФК Ворскла

Перший гострий момент у матчі створили гості, коли своєчасний вихід Різника завадив Ванату прийняти м'яч у штрафному майданчику «Ворскли». Полтавці з відповіддю зволікати не стали, і він був дуже небезпечним. Після відскоку м'яч прилетів до Рангела, який з меж воротарського головою примудрився пробити вище цілі. Той-таки Рангел після навісу з кутового з хорошої позиції пробив у руки голкіперу.

Одесити намагалися витримувати темп, запропонований господарями поля, та відповідати своїми атаками на наступальні дії суперників. Але підходи полтавців до штрафного майданчика «Чорноморця» несли в собі більшу загрозу, ніж випади одеситів. Був близький до успіху Степанюк, який двічі (!) влучав у штангу воріт. Спочатку форвард після елегантної передачі Пешича з меж штрафного влучив у ближню стійку, а потім каркас врятував одеситів, коли Степанюк бив із центральної зони з лінії штрафного майданчика. Трохи не вистачило точності й удару Рангела з-за меж штрафного майданчика. Ще один момент бразилець втратив після навісу Кане: удар у падінні головою був не туди, куди треба.


Фото - ФК Ворскла

Друга половина зустрічі розпочалася з небезпечної ситуації біля воріт «Ворскли»: Авагімян з меж штрафного майданчика пробив поруч зі штангою. Не влучив у кут і Кравчук, який ще в першому таймі замінив Пешича, що отримав пошкодження. Полтавці знову більше атакували, але гості (а оборона «Чорноморця», між іншим, є однією з найгірших у нинішньому чемпіонаті) справлялися із масованими набігами суперників.

У середині тайму «зелено-білі» значно посилили тиск на захисні побудови одеситів, і про атакуючу гру «моряки» вже не особливо думали. Тут би відбитися та зберегти свої ворота в недоторканності. І зробити це вдалося: полтавці так і не змогли розпечатати ворота одного з аутсайдерів турніру. Більше того, моряки ледь не вирвали перемогу. У контратаці Цитаїшвілі пробив із кута штрафного майданчика, і Різник ногою відбив м'яч.


Фото - ФК Ворскла

Навряд чи помилимося, якщо припустимо, що одесити залишилися задоволеними нічийним результатом. А от «Ворскла» не змогла собі повернути третє місце, що, безперечно, засмучує полтавських уболівальників. У наступному турі «зелено-білі» у Києві змагатимуться з «Динамо», а «Чорноморець» прийматиме «Рух».

 Українська Прем'єр-лига. 13 тур.

«Ворскла» – «Чорноморець» – 0:0.

Степанюк, 22, Пешич, 23, Пуцлін, 71 - Скорко, 44, Ісаєнко, 68, Смирний, 81, Брагару, 90+4.

«Ворскла»: Різник - Пердута, Тамм, Яворський, Якубу - Пуцлін, Челядін - Пешич (Кравчук, 41, Чеснаков, 73), Кане - Степанюк, Рангел.

«Чорноморець»: Кучерук - Скорко (Долгов, 62), Біловар, Дубко, Кузик - Вачіберадзе (С. Кравченко, 79), Смирний - Цитаїшвілі, Ісаєнко (Тлумак, 79), Авагімян (Брагару, 62) - Ванат (Бугай, 88).

Арбітр: Олексій Деревінський (Хмельницький).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

ВОРСКЛА - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ліверпулю доведеться заплатити за нового коуча солідну суму відступних
Футбол | 25 квітня 2024, 19:19 0
Ліверпулю доведеться заплатити за нового коуча солідну суму відступних

Арне Слот близький до того, щоб стати наступником Юргена Клоппа

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 32
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Поздравления Черномора с 1 очком это для них важно.По Ворскле транжирить столько моментов нада ещё уметь.Да сказалось отсутствие кучу игроков в связи с ковидом и травмами но это никак не отобразилось на количестве моментов в игре.За такое нада наказывать тренеру это пижонство.Вот ответ также почему Заря при разных раскладах даже провалах в началах чемпионатов многих выходит по итогу на 3 место.По тому что нада вырывать такие матчи и обыгрывать конкурентов.Ворскла этого не делает.Идут по сценарию прошлого года.Снова нехватка игроков потом будет межсезонье как всегда Максимов завалит подготовку команды и во втором круге Ворскла опуститься на 5-7 место.
SeM077
Впізнаю стару добру Ворсклу. Регають, віддають всі сили з грандами, а потім так беславно профукують наступний матч з аутсайдером. Ну радує хоч гра якась є і момент були, погано що не використовують їх.
_+_
Теперь Ворскла едет в Киев за баранкой, принимает Марик и дерби в Днепре. И как одни будут цепляться за 2-е место и ЛЧ?
Опять борьба за купсоморцев из Конференций.
IgorDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nomad
Придётся выигрывать в Одессе весной.)
Funny_____Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DSH88
Болел за соседей. Так как дк2 уже не Одесса . Но вот интересно . А чем фекалы так против Полтавы... Шо там не поделили ... Ну ябы понял Карпаты (продавающие свои матчи. Проституты.) Им кто не предложит всем продадутся. Но этим что их и покупать не надо и так обыграют.
Andrey Ilyashenko
- Ставте все деньги Заря будет бронзовий, не вот этот Д1 не Полтава не конкурент даже такой мёртвой Заре.