Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 сiчня 2024, 00:46
26244
4

Довелося зняти з гри голкіпера. Дніпро-1 познущався з Минаю

У ворота команди Ігоря Леонова дніпряни забили чотири м'ячі без відповіді

| Оновлено 18 сiчня 2024, 00:46
26244
4
Довелося зняти з гри голкіпера. Дніпро-1 познущався з Минаю
СК Дніпро-1

В нинішньому чемпіонаті команди вирішують абсолютно різні завдання. Підопічні Ігоря Йовічевича перебувають у верхній частині турнірної таблиці Прем'єр-Ліги та продовжують боротися не лише за місце в єврокубку на наступний сезон, а й за можливість опинитися на п'єдесталі пошани. Для «Минаю» зараз найважливіше - це вибратися з низів та зберегти місце в елітному дивізіоні. За минулі 11 матчів у футболістів із Закарпаття в активі лише одна перемога, яка була здобута ще на старті турніру над «Олександрією».

Господарі поля відразу заволоділи ігровою перевагою та вже на 9-й хвилині забили гол. Причому гольову атаку «Дніпра-1» розпочав… гравець «Минаю» Петрусенко. На чужій половині поля він невдало віддав пас назад, м'яч перехопив Назаренко і на великій швидкості він пробіг лівим флангом до штрафного майданчика суперників. Потім була передача в центр на Піхальонка, а від того м'яч покотився правіше на абсолютно відкритого Гуцуляка. Відбувся влучний удар у ближній кут, з яким Кучер впоратися не зміг.

Не встигли глядачі на трибунах «Дніпра-Арени» порадіти успіху, як на 14-й хвилині рахунок став 2:0. Цього разу Дубінчак зліва виконав передачу до штрафного майданчика, де після невеликого рикошету Довбик головою підправив м'яч у сітку воріт.

І після цього малюнок гри особливо не змінився. Дніпровський клуб продовжував більше контролювати м'яч, атакуючи по всій ширині поля. А на 20-й хвилині наставник гостей Ігор Леонов вирішив замінити воротаря, випустивши Пенькова замість Кучера. Але й він недовго залишався «сухим» у рамці воріт. За десять хвилин йому теж довелося дістати м'яча із сітки. Це Піхальонок точно пробив правою ногою у лівий нижній кут, і «Дніпро-1» повів вже з різницею у три м'ячі.

Ось так, буквально за півгодини гри, її результат був практично вирішений наперед. Цікаво, що господарі поля на цьому зовсім не мали наміру зупинятися, а продовжували атакувати великими силами. Ще до перерви вони могли збільшити свою перевагу, але Піхальонок та Гуцуляк свої шанси не використали.

Перерва явно пішла на користь «Минаю», і на початку другої половини зустрічі ми побачили зовсім іншу команду. Так, на 49-й хвилині Селезньов, який вийшов на заміну ще наприкінці першого тайму, цілком міг відзначитися та забити свій прем'єрний гол у цьому чемпіонаті. Після передачі праворуч він бив головою з лінії воротарського майданчика, м'яч вдарився об газон і Кожокару перевів його на кутовий. А ще за три хвилини на ударній позиції опинився Білоног, але й тут із його ударом впорався голкіпер господарів поля.

Втім, «Дніпро-1» теж не забував про свої наміри забити ще. На 58-й хвилині Довбик міг оформити дубль, коли опинився віч-на-віч з воротарем. Проте найкращий бомбардир дніпрян направив м'яч поруч із штангою. Через чотири хвилини після розіграшу кутового Нельсон бив головою, але Пеньков м'яч відбив. А на 66-й хвилині непогано приклався до м'яча за межами штрафного майданчика гостей Джурасек, але голкіпер «Миная» зумів дістати м'яч у правому від себе нижньому куті.

Кінцівка матчу пройшла під диктовку господарів поля. На 73-й хвилині знову міг відзначитися Піхальонок, але зблизька він пробив повз ворота. Потім на 77-й хвилині небезпечно пробив Білл, але тепер Пеньков вже зіграв надійно. За сім хвилин Дубінчак здалеку направив м'яч трохи вище воріт. А на 87-й хвилині Русін з близької відстані не влучив м'ячем у дальній кут.

І все ж таки саме Русин на останній хвилині основного часу відправив четвертий м'яч у ворота гостей. Гольовий пас йому віддав з правого флангу Кравченко, а забив нападник господарів поля головою метрів із семи.

У підсумку «Дніпро-1» виграв 4:0 і на даний момент піднявся на 4 місце у турнірній таблиці.

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Дніпро-1» – «Минай» - 4:0

Гуцуляк, 9, Довбик, 13, Піхальонок, 30, Русин, 90

Батагов, 46 – Гончар, 22, Кулієв, 53, Матіч, 72, Селезньов, 86

«Дніпро-1»: Кожокару – Дубінчак, Нельсон, Сваток, Кравченко – Батагов (Ді Франко, 64), Піхальонок – Назаренко (Білл, 64), Гуцуляк (Чуже, 64), Джурасек (Когут, 75) – Довбик (Русин, 84).

«Минай»: Кучер (Пеньков, 20) – Синьогуб, Векляк, Матіч, Гончар – Білоног, Месхі (Хахльов, 41), Петрусенко, Кулієв (Байдал, 67), Книш (Мякушко, 67) – Вишневський (Селезньов, 41).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Удари (у площину): 17 (6) – 2 (2)
Кутові: 7 – 1
Оффсайди: 2 – 1.

ДНІПРО-1 - МИНАЙ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Події матчу

89’
ГОЛ ! М'яч забив Назарій Русин (Дніпро-1).
30’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Піхальонок (Дніпро-1).
14’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
9’
ГОЛ ! М'яч забив Олексій Гуцуляк (Дніпро-1).
Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки заробили Світоліна, Калініна, Ястремська в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 17:11 0
Стало відомо, скільки заробили Світоліна, Калініна, Ястремська в Маямі

Далі за всіх з українок пройшла Ангеліна, яка зупинилася на стадії 1/8 фіналу

Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро
Футбол | 28 березня 2024, 13:58 4
Матвій і його команда. Що треба знати про збірну України, що вийшла на Євро

Блогер Sport.ua Cергій Тищенко розповідає про збірну України U-19

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
lizerginnn
Игры Миная открывают только чтобы посмотреть как там дела у Кормильца.
Yass
Три замены в первом тайме - это, наверно, рекорд. Это Селезневу тяжело рекорд поставить, а тренеру - раз плюнуть
ffff
Да и Селезнёв тоже отметился, не по игре. а в споре с ассистентом арбитра. Не даст потеряться для "скандала". Просто "красавец", или проще клоун на манеже ( пардон. на поле).
_+_
Если бы издевались, то на табло были бы цифры 7:0.
А так, забили 3 локшины от голкиперов и бродили как джурасики вокруг праздничного торта. Хорошо хоть Русин вспомнил, чему в Заре учили.