Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 30 жовтня 2021, 20:04
10465
7

З допомогою Маліновського. Аталанта врятувалася від поразки Лаціо

На рахунку українського півзахисника передгольовий пас

| Оновлено 30 жовтня 2021, 20:04
10465
7
З допомогою Маліновського. Аталанта врятувалася від поразки Лаціо
Getty Images/Global Images Ukraine

Чим ближче до свого екватора підбирається черговий розіграш італійської Серії А, тим більше лобових зіткнень між найсильнішими командами країни відбувається. У рамках 11-го туру національної першості Італії нам пропонувалося приділити увазі матчу в Бергамо, де місцева «Аталанта» на своєму полі приймала римський «Лаціо».

Команда Джан П'єро Гасперіні помітно недобрала необхідних очок на старті сезону, тому була змушена обмежуватися відставанням у десять пунктів від лідера чемпіонських перегонів, неаполітанського «Наполі», перебуваючи на п'ятому рядку. Утім, колектив Мауріціо Саррі, незважаючи на більш удалу гру в початкових турах, розташовувався рівно на один бал нижче, аніж «оробічі», що додавало додаткової напруги до битви на «Атлеті Адзуррі д'Італія».

Ще до початку поєдинку ступінь залучення української публіки до перипетії на футбольному полі виявився трохи нижчими за очікуваний – наш співвітчизник, півзахисник Руслан Маліновський, залишився на лаві запасних за рішенням головного тренера його команди. Варто зазначити, що Гасперіні, напевно, пожалкував про свій тактичний хід, оскільки «Аталанті» на старті поєдинку не вистачало завершального удару проти низького блоку суперників.

«Оробічі» досить довго намагалися грати першим номером, але звичним для себе чином захопилися створенням небезпечних ситуацій, внаслідок чого пропустили випад на свої ворота. На 18-й хвилині рахунок був відкритий зусиллями Педро, для якого відкривалася вся площина чужої гольової рамки при вдалому відскоку заблокованого удару Іммобіле із зони перед воротарським. Цей момент вибив господарів поля з атакуючої колії на тривалий період зустрічі, і лише під кінець тайму «Аталанта» повернулася до чужих володінь.

Колектив Гасперіні зумів дотиснути суперників перед свистком арбітра, а Дуван Сапата оформив класичний для себе м'яч за допомогою гри корпусом проти Марушича на правому фланзі чужого штрафного майданчика. Для «Богині» це був важливий гол у плані подальшого ходу поєдинку, оскільки вона зрозуміла, що може відіграватись у грі проти «Лаціо». Стало в нагоді це вміння вже після 75-ї хвилини, коли зусиллями Педро була розігнана чергова гольова атака «орлів», яку завершив Іммобіле.

Незадовго до цього Гасперіні випустив на поле Маліновського, але українець «промовчав» аж до останніх секунд компенсованого часу, коли його команда нарешті зуміла перетворити кількість створених моментів на результативний удар. Руслан навісив із правого флангу, Демірал трохи підправив на де Роона, що стояв у нього за спиною, а Мартен завершив в один дотик у правий кут. Емоції захлиснули команду господарів, проте вони знову не перемогли на своєму полі.

У наступному турі бергамаська «Аталанта» проведе гостьовий поєдинок проти «Кальярі», зігравши до цього посеред тижня вдома проти англійського «Манчестер Юнайтед», а римський «Лаціо», відразу після вояжу до французького «Марселя», готуватиметься до домашньої гри проти «Салернітани».

Італійська Серія А. 11-й тур.

«Аталанта» – «Лаціо» - 2:2

Сапата, 45+2, де Роон, 90+4 – Педро, 18, Іммобіле, 74

Демірал, 78 – Луїс Феліпе, 35, Рейна, 90+3, Лейва, 90+3

«Аталанта»: Муссо – Демірал, Ловато, де Роон – Мехле, Фройлер, Копмейнерс, Дзаппакоста – Пашаліч (Маліновський, 58), Ілічіч – Сапата.

«Лаціо»: Рейна – Хісай, Ачербі, Луїс Феліпе, Марушич – Луїс Альберто (Башич, 68), Катальді (Лукас Лейва, 77), Мілінковіч-Савіч – Феліпе Андерсон (Моро, 77), Іммобиле (Мурікі, 86), Педро.

Арбітр: Марко Гуїдо (Торре-Аннунціата, Італія).

Стадіон: «Атлети Адзуррі д'Італія» (Бергамо, Італія).

Удари (у площину): 17 (3) – 8 (5)
Кутові: 6 – 2
Оффсайди: 3 – 2.

АТАЛАНТА-ЛАЦІО.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 5
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді
Теніс | 01 травня 2024, 22:26 2
Стали відомі всі півфіналістки престижного турніру в Мадриді

Єлена Рибакіна виграла у Юлії Путінцевої, Аріна Соболенко обіграла Мірру Андрєєву

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
belerilf1
а у вратаря Аталанты предпредпредпредпредголевой пас
Empty
Но відіграв він так як і вся команда посередньо
coba777
Передгольовий пас. Це звичайно круто))))