Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 27 жовтня 2021, 14:25
140
0

Що таке цінна ставка (валуй)?

| Оновлено 27 жовтня 2021, 14:25
140
0
Що таке цінна ставка (валуй)?
Що таке валуй у ставках

У питаннях, які стосуються грошей, не буває дрібниць. У тому числі у ставках - вони називаються, за традицією, спортивними, але фінансовий фактор у них як мінімум не менш важливий. Якщо хочеться побачити в парі не тільки спосіб полоскотати собі нерви, а й джерело доходу, причому непоганого, бажано навчитися зрозуміти такий термін, як цінність ставки.

Коли буває цінна ставка?

Цінною називають ставку в ситуації, коли коефіцієнт, що запропонований букмекером на певний підсумок події, стає вищим, ніж так звана реальна ймовірність події. Таку ставку називають іноді ще "валуйною" (від англійської value – ціна, вартість).

Прикладом можна навести тенісний матч, де Роджер Федерер зустрічається зі своїм ідентичним клоном.

За регламентом тенісу, у матчі можливі 2 результати. Тут немає нічиїх, обов'язково хтось у результаті виграє – причому на це може піти чимало годинників. У нашому теоретичному варіанті ймовірність перемоги Федерера буде такою самою, як і його клона - вони рівні під силу. Отже, ймовірність успіху кожного – 50%. Використовуючи найпопулярніший і наочний, десятковий коефіцієнт, то кожному з наслідків варто в ідеалі присвоїти по 2,0.

Букмекерські контори, як правило, занижують коефіцієнти

Це робиться свідомо - за рахунок маржі, різниці в котируваннях на різні події, та "живуть" організатори. Питання лише у її розмірі, у закладених відсотках цього зазору. І у нашому прикладі на перемогу Федерера контора "А" виставляє коефіцієнт 1,90. Але бувають помилки і в аналітиків, і контора "Б" розмістила у себе на сайті те саме коефіцієнт 2,1. Тобто запропоновано робити ставку, що на 5 відсотків (50% x 2,1 – 100% = +5%) вище, ніж передбачувана реальна ймовірність цієї події. Звичайно ж, це і є "валуйна" ставка, що варта щедрого парі. У таких випадках гравці зазвичай не економлять.

Контори не люблять тих, хто ловить їх на помилках

Букмекери працюють, щоби отримати дохід самим. Вони можуть пробачити окремим клієнтам успішність. Але, як правило, негативно налаштовані стосовно тих, що намагаються шукати помилки в лініях, і роблять лише "цінні" ставки. Таким, як правило, рано чи пізно посилюють ліміти на суми парі. Так що, звичайно, повз "валуйні" варіанти проходити грішно, якщо вже натрапили на подібні. Але не варто зводити ігри з букмекером, аналітичний пошук симпатичних варіантів лише до подібного.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.