Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 жовтня 2021, 10:21
4666
16

Зіграли вдалі заміни. Металіст 1925 перевернув гру проти Маріуполя

Харків'яни вирвали перемогу на останній хвилині основного часу

| Оновлено 17 жовтня 2021, 10:21
4666
16
Зіграли вдалі заміни. Металіст 1925 перевернув гру проти Маріуполя
ФК Металіст 1925

Пауза в чемпіонаті, пов'язана з матчами збірних, для маріупольського клубу виявилася вельми доречною. Команда Остапа Маркевича осіла на останньому місці турнірної таблиці, тому перерва мала допомогти тренерському штабу переосмислити події, що відбулися, і попрацювати над пошуком виходу з непростої ситуації. Правда, повної обойми для відпрацювання ігрових схем «Маріуполь» не мав: відразу дев'ять гравців команди вирушили до збірних різних вікових груп.

А ось «Металіст 1925», навпаки, в останніх поєдинках знайшов свою гру. Після чотириматчевої програшної серії харків'яни видали три зустрічі без поразок, в тому числі на виїзді обігравши міцну «Десну». Безсумнівно, підопічні Валерія Кривенцова розраховували і в сьогоднішньому поєдинку продовжити вдалу ходу. Якраз у протистоянні з «Десною» травму отримав захисник Євген Ткачук, якого зі стадіону вивезла карета швидкої допомоги. На щастя, довго в лазареті Ткачук не знаходився і вже сьогодні з'явився на полі.

Зустріч почалася з неприємностей для гостьової команди. Топалов втік по лівому флангу і виклав м'яч на ногу Кулакову, який точно пробив повз голкіпера. Після такого швидкого взяття своїх воріт харків'яни взяли м'яч під контроль, намагаючись знайти вільні зони біля штрафного майданчика суперників. Азовці були зовсім не проти такого розвитку подій. Вони віддали територію харків'янам, вичікуючи моменти для проведення швидких контратак. В ході одного з таких випадів Кулаков не зміг замкнути фланговий простріл. А в середині першого тайму чудову нагоду змарнував Кащук, який по центру увійшов до штрафного і влучив у стійку.

Контратакуюча активність маріупольців змусила гостей більше уваги приділяти своїм оборонним діям, що позначилося і на атакуючій грі харків'ян. Але сплески активності азовців доставляли багато проблем захисним побудовам «Металіста 1925». Знову повинен був забивати Кащук, який вийшов сам на сам із Сидоренком і не зумів переграти голкіпера. А харків'яни до перерви так і не створили бодай одну по-справжньому гольову можливість біля воріт суперників.

На початку другого тайму ледь не повторилася ситуація з першим взяттям воріт. Топалов прострілював на Кулакова, але на цей раз Шершень не дав відзначитися форварду. Гості відповіли своїм моментами, і тепер вони були дуже близькі до голу. Протасов з меж штрафного пробив поруч зі штангою, а після навісу з кутового Ткачук головою пробив трохи вище цілі. Не вистачило точності ударам Драмбаєва і Кулакова, які били з вигідних позицій.

І в подальшому контрвипади «Маріуполя» виглядали куди гостріше позиційних потуг харків'ян. Але в завершальній стадії азовці грішили неточністю, а іноді приймали не найкращі рішення. І покарання за марнотратство відбулося на 72-й хвилині. Це Марлісон блиснув індивідуальною майстерністю. Бразилець прийняв м'яч метрах в 25-ти від воріт, розвернувся і класним ударом поклав футбольний снаряд у правий верхній кут.

У час, що залишився, обидві команди демонстрували бажання вирвати перемогу. І зробити це вдалося Іллі Зубкову, який замінив автора першого гола харків'ян Марлісона. На останній хвилині основного часу форвард головою замкнув навіс Ременюка, забивши перший гол у футболці «Металіста 1925».

Команда Остапа Маркевича зазнала чергової поразки і продовжує знаходиться на дні турнірної таблиці. А харківський клуб здобув вольову перемогу, продовживши свою безпрограшну серію. У наступному турі «Маріуполь» проведе виїзний поєдинок з «Вересом», а «Металіст 1925» прийматиме «Інгулець».

 Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Маріуполь» – «Металіст 1925» - 1:2

 Кулаков, 3 – Марлісон, 72, Зубков, 90

 Кулаков, 58 – Голодюк, 29, Западня, 31, Фабіньо, 37

«Маріуполь»: Кудрик – Стасюк, Драмбаєв, Мампассі (Удод, 46), Меліченко – Чех – Кащук (Петерман, 84), Топалов (Світюха, 60, Микитишин, 70), Мишньов, Очеретько (Спіровський, 84) – Кулаков.

«Металіст 1925»: Сидоренко – Западня, Ткачук (Єрмаков, 77), Габелок, Шершень – Криськив (Задерака, 82), Голодюк (Ременюк, 71) – Батюшин, Фабіньо, Протасов (Савін, 82) – Марлісон (Зубков, 82).

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ).

Стадіон: ім. В. Бойка (Маріуполь).

Удари (у площину): 8 (4) – 9 (5)
Кутові: 5 – 3
Оффсайди: 1 – 0.

МАРІУПОЛЬ-МЕТАЛІСТ 1925.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

89’
ГОЛ ! М'яч забив Ілля Зубков (Металіст 1925).
72’
ГОЛ ! М'яч забив Марлісон (Металіст 1925).
3’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Кулаков (Маріуполь).
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Томас ТУХЕЛЬ: «У першому таймі була шахова партія»
Футбол | 18 квітня 2024, 03:53 0
Томас ТУХЕЛЬ: «У першому таймі була шахова партія»

Головний тренер Баварії прокоментував перемогу у матчі 1/4 фіналу ЛЧ із Арсеналом

ВІДЕО. Лунін оформив крутий сейв у суперматчі після удару де Брюйне
Футбол | 17 квітня 2024, 22:40 7
ВІДЕО. Лунін оформив крутий сейв у суперматчі після удару де Брюйне

Андрій вийшов у стартовому складі Реала на поєдинок-відповідь ЛЧ проти Ман Сіті

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
cucumber
Отличный характер проявили ребята! Молодцы! Так вытянуть матч! Браво! А Маркевич младший матерится конечно как сапожник! Не ожидал от него такой обсценной лексики. Всех с Победой!
Trollface
Пора аренде переходить в первую лигу.
zzg77
Хороший результат! Молодцы харьковчане. Мариуполю одна дорога - в Первую Лигу!!! Не фиг в УПЛ воздух портит.
Igorok Киев
Ганяли по полю как угарелые (школа кротовская) в итоге не забили штук 4 и в придачу проиграли, дальше роют себе яму, короче позорище!, Первая лига ждет Арендуполь.
Футбольный Бог был сегодня на стороне 1925, тут конечно же без фарта не обошлось + гол шедевральный, молодцы!
Поручик Ржевский
Марлисон что-то феерическое забил!
Леонід Леонідович
Радует результат недоклуба...
Sauron
Арендуполь крокує туди, де йому місце: пердив
keegan
Уберите сынка,пусть в других командах рулит,угробил компнду
Bibenco
Был уверен, что спасают арендуполь от вылета, ошибся. Видать участь его уже решена, пердив.
zepofriends
5 замен играет не на руку марику, у них дети на замене.
stopor2016
Бедная болонка , шо ж ты так обнищала ?
MoLe_Макс ⚒
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил