Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 жовтня 2021, 03:00
3441
7

ДЕ ДЗЕРБІ: «Всі повинні забивати більше голів. Траоре не буде довго»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про перемогу над «Зорею»

| Оновлено 16 жовтня 2021, 03:00
3441
7
ДЕ ДЗЕРБІ: «Всі повинні забивати більше голів. Траоре не буде довго»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про перемогу над «Зорею» (6:1)в матчі 11-го туру УПЛ, внесок кожного гравця в результати, помилки, про головну мету і воротарську позицію.

- Фернандо відновився після травми, вийшов і відразу забив два голи. Чи можна сказати, що при відсутності Траоре, та поки не готовий Мораес, саме Фернандо - новий основний центрфорвард «Шахтаря»? ( «Профутбол Digital»)

- Всі повинні додати чогось більше, щоб ми не дуже скучили за Траоре, як Фернандо, так і Педріньо, Алан, Марлос, Мудрик, Сікан, Соломон, Судаков... Все повинні забивати більше голів, тому що ми знаємо, що Траоре у нас не буде довго. І якщо ми хочемо виграти чемпіонат України, повинні робити більше навіть без Траоре.

- Судячи з рахунку, команда провела дуже сильний матч. Чи залишилися ви чимось незадоволені сьогодні? І будь ласка, дайте оцінку грі Сікана. ( «Київський футбол»)

- Завжди є щось, що не дозволяє мені радіти на сто відсотків. Наприклад, в першому таймі ми повинні були забити не три, а більше м'ячів - чотири або п'ять. По-друге, на початку конструкцій від оборони ми допустили декілька помилок, одна з яких призвела до голу в наші ворота. Це мені не сподобалося. Сікан? Він сьогодні забив красивий гол. І у нього завжди правильний підхід. Всі разом ми повинні прогресувати: і я, і Сікан, незалежно від того, грає він 1 хвилину або 90. Він знає, чого я вимагаю від нього, так що можемо далі дивитися на це позитивно.

- Лігу чемпіонів ви почали з поразки і нічиєї. Чи можна сказати, що психологічний настрой на матч з «Реалом» стане одним з найважливіших чинників? ( «Футбольний формат»)

- Тільки завтра ми почнемо думати про «Реалі». Перемоги завжди допомагають жити легше і готуватися до наступних матчів. Грати в Лізі чемпіонів завжди цікаво. Ми хочемо постійно виступати добре. Звичайно, ми намагаємося робити все, щоб в Лізі чемпіонів кваліфікуватися, але я вважаю, що перша мета «Шахтаря» на цей сезон - виграти чемпіонат України. Ми не повинні забувати, що минулий сезон «Шахтар» закінчив на другому місці. Досягти мети, про яку я сказав, нелегко, тому що «Динамо» - сильна команда, з тренером, якого я вважаю маестро, який виграв більше всіх.

- Віктор Скрипник щойно нагадав, наскільки «Зоря» – складний суперник для «Шахтаря». Перед цією зустріччю «Шахтар» не зміг виграти чотири рази поспіль. Чи дивилися ви ті матчі? І на чому наголошували? («Газета по-українськи»)

- Знаю, що «Шахтар» не перемагав «Зорю» в попередніх чотирьох іграх, але, чесно скажу, не дивився їх. А готувалися ми найкращим чином, і наші футболісти провели грандіозний матч. Але він уже закінчився. Ми вже повинні думати і про «Ворсклу», з якої зустрінемося через тиждень, в суботу в Полтаві.

- Повернення Трубіна означає, що він буде основним воротарем в наступних матчах? (Zorya Londonsk)

- І Трубін, і Пятов - дуже сильні воротарі. Пятов - це історія «Шахтаря» і України. Він завжди грав дуже добре, і з нами 10 матчів провів дуже добре. Ми повинні бути вдячні, тому що він зробив ключові сейви в Лізі чемпіонів. Воротарів особливо не можна міняти кожен матч. Тому я прийняв рішення, щоб Трубін був у стартовому складі. Але мені подобається завжди говорити з футболістами прямо, лицем до лиця. До цього рішення я спілкувався з Пятовим. Андрій буде грати ще - це не залежить від того, як себе почуває Трубін. Але зараз я вирішив, що буде грати Трубін.

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Тете (Шахтар Донецьк).
80’
ГОЛ ! М'яч забив Данило Сікан (Шахтар Донецьк).
71’
ГОЛ ! М'яч забив Тете (Шахтар Донецьк).
63’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Гладкий (Зоря).
36’
ГОЛ ! М'яч забив Фернандо Педро (Шахтар Донецьк).
28’
ГОЛ ! М'яч забив Педріньо (Шахтар Донецьк).
12’
ГОЛ ! М'яч забив Фернандо Педро (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
почти не виден
Но когда то можно и притормозить. У нас не Соломоновы острова.
aleks19826
Дай Бог тобі здоров'я, чоловіче з Італії. Ти робиш супер-клуб в Україні, лене бій-біжи, як Дінамо, зорі, скдніпри і ворскли, ареально приємно дивитися за малюнком гри, навіть при поразці.
zepofriends
ждём Трубина в сборную на матч с боснийцами