Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 14 жовтня 2021, 14:04
14824
13

Солодкі булочки трансферного ринку. Головні вільні агенти літа-2022

Можливо, за них не доведеться платити відступні, і це вже величезний плюс для клубів-претендентів

| Оновлено 14 жовтня 2021, 14:04
14824
13
Солодкі булочки трансферного ринку. Головні вільні агенти літа-2022
Getty Images/Global Images Ukraine. Кіліан Мбаппе

Пандемія коронавірусу досить боляче вдарила не тільки по кишенях пересічних громадян у більшості держав світу, а й по бюджетах багатьох футбольних клубів. Зменшилися спонсорські надходження, знизилися доходи від продажу квитків і атрибутики, та й в цілому інтерес до футболу дещо впав, хоча фінальна частина Євро-2020 і пройшла досить бадьоро.

Багато в чому через нинішню кризу деякі клуби Європи вже зараз вважають за краще міняти вектор у трансферній роботі, й переорієнтовуватися на підписання вільних агентів. Осторонь від подібної тенденції не залишаються навіть багатії та гранди на кшталт «Парі Сен-Жермен» і мадридського «Реала»...

Стратегія є, але чи буде успіх? Чому Ліверпуль був таким пасивним на ринку.

Хто з футболістів буде «солодкою булочкою» на трансферному ринку 2022 року і може бути підписаний вільним агентом? Сім головних кандидатів - у нашому списку...

Усман ДЕМБЕЛЕ

Вік: 24 роки
Громадянство: Франція
Клуб: «Барселона»
Вартість на Transfermarkt: 50 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

«Барселона» підписала Усмана Дембеле влітку 2017 року, коли екстрено підшукувала заміну для Неймара, котрий пішов у «Парі Сен-Жермен» та в контракті якого паризьким клубом була активована клаусула у 222 мільйони євро. За поспіх довелося переплачувати, але «блаугранас» були готові на це, а тому бюджет дортмундської «Боруссії», з якої в Каталонію і перебирався Дембеле, поповнився на 135 мільйонів євро.

На жаль, але в «Барселоні» Дембеле ніяк не може знайти себе. Він провів 118 поєдинків, але відзначитися у них зумів тільки 51 результативною дією (30 забитих м'ячів та 21 результативна передача). Для більшості гравців подібні показники виглядали б топовими навіть у «Барселоні», але не для футболіста, за якого відвалили стільки грошей і на якого покладалися такі надії.

Більш того, чимало часу Дембеле провів у лазареті, де перебуває з причини проблем з підколінним сухожиллям і зараз. Нинішній контракт Усмана з каталонцями діє до літа 2022 року, але втратити гравця безкоштовно клуб не хоче. Ще в серпні було безліч чуток, що Дембеле ось-ось підпише нову угоду, але її немає до сих пір. Зараз в пресу активно потрапляє інформація, що керівництво «Барселони» тисне на Усмана, ледве не погрожуючи тому відсутністю ігрової практики, якщо футболіст не підпише новий договір. Однак фінансові проблеми «Барселони» не дозволяють сторонам легко домовитися, навіть незважаючи на те, що самому Дембеле, за чутками, дуже комфортно живеться в Іспанії і він не проти залишитися в таборі «блаугранас».

Пауло ДІБАЛА

Вік: 27 років
Громадянство: Аргентина
Клуб: «Ювентус»
Вартість на Transfermarkt: 50 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Аргентинець Дібала виступає за «Ювентус» з літа 2015 року, коли перейшов з «Палермо» за 40 мільйонів євро. За цей час форвард провів 260 поєдинків у складі «старої синьйори», в яких відзначився 103 забитими м'ячами та 43 результативними передачами. Ці показники цілком влаштовують керівництво туринського клубу, яке нині намагається домовитися з Дібалою за умовами нового контракту.

Дібала, котрий в «Ювентусі» вже виграв 12 різних титулів, серед яких п'ять чемпіонських у Серії А, не проти залишитися в нинішньому клубі, але хоче максимально відстояти в переговорах свої умови. Спілкування між агентами Пауло та керівництвом «старої синьйори» за новим контрактом для Дібали стартувало влітку, але поки все ще не принесло успіху. З чуток, «Ювентус» хоче укласти угоду до 2025 року, в той час як аргентинець наполягає на договорі до 2026-го. Є чимало розбіжностей між сторонами і за сумою зарплати: туринці готові забезпечити 8,5 мільйонів євро на рік, а футболіст хотів би мати гарантовані 10 мільйонів.

Згідно з останньою інформацією, велика ймовірність, що «Ювентус» та Дібала все-таки домовляться про новий контракт, і аргентинець нікуди не піде вільним агентом, однак, хто знає, що станеться завтра. Наприклад, якщо пропозицію Дібалі зробить нещодавно придбаний багатими саудитами «Ньюкасл»...

Франк КЕСС'Є

Вік: 24 роки
Громадянство: Кот-д'Івуар
Клуб: «Мілан»
Вартість на Transfermarkt: 55 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Івуарієць Кесс'є перейшов до «Мілана» влітку 2017 року, відігравши спершу два сезони на правах оренди з «Аталанти», а потім ставши повноправним гравцем «россонері». Нинішній контракт Франка із міланським клубом розрахований до 30 червня 2022 року, й далеко не факт, що співпраця між сторонами продовжиться після цієї дати.

У минулому сезоні Кесс'є відзначився 13 забитими м'ячами та 6 результативними передачами у 37 поєдинках Серії А за «Мілан». Керівництво «россонері» вже кілька разів намагалося домовитися із хавбеком з приводу нової угоди, пропонуючи Франку контракт із зарплатою у 6,5 мільйонів євро. Однак Кесс'є, за чутками, хоче заробляти мінімум на півтора мільйони за сезон більше, а тому відхилив пропозицію «Мілана».

Нині, якщо спиратися на чутки, на Кесс'є є як мінімум три серйозні претенденти - «Парі Сен-Жермен», «Ліверпуль» та «Манчестер Юнайтед». У Парижі івуарійцю готові платити навіть 9 мільйонів євро на рік, що більше його запитів у переговорах з «Міланом», але Кесс'є також привертає варіант з англійською Прем'єр-лігою. «Ліверпуль», який останнім часом веде дуже раціональну трансферну політику, не проти домовитися із Франком як з вільним агентом, але далеко не факт, що «червоні» виграють конкуренцію у «Манчестер Юнайтед», де на тлі проблем з Полем Погба готові розщедритися в плані особистих умов для Кесс'є.

Ансу ФАТІ

Вік: 18 років
Громадянство: Іспанія
Клуб: «Барселона»
Вартість на Transfermarkt: 60 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Один з найбільш талановитих молодих футболістів сучасного футболу Ансу Фаті через важку травму змушений був пропустити велику частину минулого сезону, однак у «Барселоні», вихованцем кантери якої він є, на 18-річного хлопця покладають величезні надії. Саме тому потенційний від'їзд Фаті з «Камп Ноу» влітку наступного року бачиться малоймовірним.

Контракт Фаті з «блаугранас» закінчується влітку 2022 року, проте подейкують, що у каталонського клубу є опція на дворічну його пролонгацію в односторонньому порядку. Втім, керівництво «Барселони», перш за все, ставить іншу мету - домовитися з Ансу прямо зараз про новий довгостроковий договір, який би робив щасливим гравця, і захищав каталонців від потенційної безкоштовної втрати вундеркінда.

Ще у вересні в Іспанії писали, що нова угода між Фаті та «Барселоною» повинна бути підписана з дня на день, але поки про неї офіційно так і не оголосили. Втім, можливо, президент Лапорта та його радники нині куди більше стурбовані питанням пошуку наступника для Рональда Кумана на посту головного тренера, після чого будуть готові прискореними темпами вирішувати інші важливі моменти.

Поль ПОГБА

Вік: 28 років
Громадянство: Франція
Клуб: «Манчестер Юнайтед»
Вартість на Transfermarkt: 60 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Пристрасті по Полю Погба - це, мабуть, головна «санта-барбара» контрактних переговорів нинішнього «Манчестер Юнайтед». Принаймні, після того, як «червоні дияволи» закрили угоду по Джейдону Санчо, про перехід якого також говорили не один місяць.

У серпні 2016 року Поль Погба за 105 мільйонів євро повернувся з «Ювентуса» в «Манчестер Юнайтед», де свого часу в ньому не розгледіли талант. Тоді хавбек підписав п'ятирічну угоду, але, здається, так і не знайшов повноцінного щастя на «Олд Траффорд», на яке розраховував. У жовтні 2020 року на тлі чуток про підготовлюваний влітку відхід Погба вільним агентом «Манчестер Юнайтед» активував клубну опцію на однорічне продовження контракту, котрий тепер закінчується 30 червня 2022-го. Більше можливостей утримати француза у своїх рядах в керівництва «червоних дияволів», крім підписання нової домовленості з футболістом, немає.

І ось тут найцікавіше. Погба, якщо вірити ЗМІ, постійно змінює позицію. Він уже кілька разів поривався піти то в «Реал», то в «Барселону», то в добре знайомий йому «Ювентус», але потім наступало затишшя, і «Юнайтед» намагався все-таки досягти угоди з Полем за умовами нового контракту. Зараз ситуація залишається заплутаною, адже, з одного боку, Погба нібито не проти залишитися на «Олд Траффорд», а з іншого, боси клубу розуміють, що подібні «ігри розуму» можуть нашкодити «Юнайтед», через що ними опрацьовуються й інші варіанти - зокрема, вже згадуваний із Франком Кесс'є.

ПЕДРІ

Вік: 18 років
Громадянство: Іспанія
Клуб: «Барселона»
Вартість на Transfermarkt: 80 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Ситуація з Педрі, який також вважається однією з головних зірок світового футболу в майбутньому, дуже схожа з тією, яка в «Барселоні» нині склалася у його партнера по команді Ансу Фаті. Чинний договір півзахисника з «блаугранас» закінчується наступного літа, але у клуба є опція на дворічне його продовження в односторонньому порядку.

Як і у випадку з Фаті, «Барселона» вже зараз хоче підписати з Педрі новий довгостроковий контракт, який би повністю задовольнив обидві сторони. Подейкують, що взаєморозуміння вже знайдене, й незабаром про угоду буде оголошено офіційно. З іншого боку, з нинішньою «Барселоною» та її кризою, можна очікувати різних фокусів і несподіванок, хоча фанатам каталонців, звісно ж, не хотілося б слідом за Мессі втрачати ще й неймовірно талановитого Педрі.

Кіліан МБАППЕ

Вік: 22 роки
Громадянство: Франція
Клуб: «Парі Сен-Жермен»
Вартість на Transfermarkt: 160 млн євро

Getty Images/Global Images Ukraine

Влітку нинішнього року «Парі Сен-Жермен» зумів на ринку вільних агентів пристойно «порибалити», забравши до себе Ліонеля Мессі, Серхіо Рамоса, Джанлуїджі Доннарумму та Джорджиньо Вейналдума. Однак уже через рік парижани ризикують безкоштовно втратити гравця, чия потенційна трансферна вартість на ринку перевищує сумарну всіх чотирьох перерахованих - мова про Кіліана Мбаппе, звичайно ж.

22-річний форвард перейшов у ПСЖ влітку 2017 року. Угода була оформлена досить хитро: спершу йшов рік оренди, а потім - зобов'язання парижан викупити контракт у «Монако» за 145 мільйонів євро. Це було зроблено з метою дотримання (а точніше - обходу) норм фінансового фейр-плей, в чому УЄФА, власне, не знайшов нічого протизаконного. Але мова не про те - влітку 2022 року контракт Мбаппе з ПСЖ закінчується, а нову угоду французький топ-клуб не може підписати з форвардом вже досить тривалий час.

Переговори між «Парі Сен-Жермен» та Мбаппе то активізуються, то знову затухають, але лейтмотив висловлювань гравця в пресі давно зводиться до одного - він хоче перейти в мадридський «Реал», і цю позицію не змінив навіть переїзд в Париж зіркового Ліонеля Мессі. Можливо, навіть навпаки, трансфер аргентинця зробив ситуацію ще складнішою, адже Мбаппе, вочевидь, віддасть перевагу тому, щоб бути головною зіркою у столиці Іспанії, ніж однією з них у столиці Франції. Хоча, як і у випадку з переговорами Погба з «Манчестер Юнайтед», в торгах Мбаппе з ПСЖ усе не так однозначно, адже нещодавно мати футболіста заявила, що переговори з клубом складаються добре. Що б це значило? Незабаром дізнаємося...

Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zepofriends
убрали все новости с Петраковым
Kovall
Базувався би Ньюкасл в більш мальовничому регіоні - могли б всіх забрати)
Vince Mesk
Как по мне самые сладкие булочки у Рональду.
zepofriends
я уже скучаю по новостям с Петраковыи и малиной. пофиг на сборную, я тоже хочу потяфкать.
Trollface
Анус Фати еще себя покажет.
euro2012_za_2012euro
Овес нынче дорог.
New Zealander
Шахтёру надо приготовиться.