Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 13 жовтня 2021, 18:58
1809
1

Прометей – Людвігсбург. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА

В Києві гостює півфіналіст Бундесліги

| Оновлено 13 жовтня 2021, 18:58
1809
1
Прометей – Людвігсбург. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів ФІБА
БК Прометей

Поєдинок «Прометей» – «Людвігсбург» відбудеться в середу, 13 жовтня, в Києві. Початок зустрічі о 19.00. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Другий поєдинок у престижному єврокубку чемпіон України проведе проти дуже міцного німецького «Людвігсбурга». Варто зазначити, що матч спочатку планувалося зіграти в Запоріжжі, але через зайнятість залу він відбудеться в київському Палаці Спорту.

Провівши багато часу в статусі середняка, останні роки стали для «Людвігсбурга» проривними і суперник «Прометея» твердо увійшов у число лідерів німецького клубного баскетболу. А своїх найбільших успіхів німецький клуб досяг в останні два сезони. Так, в розіграші Бундесліги 2019/2020, який був зім'ятий через пандемію коронавірусу, але все ж таки дограний за скороченою схемою, «Людвігсбург» пробився у фінальні поєдинки і посів підсумкове друге місце. А в сезоні 2020/2021 команда американського тренера Джона Патріка, який очолює клуб аж з 2013 року, виграла регулярний чемпіонат, але програла в півфіналі плей-оф з рахунком – 1:3 мюнхенській «Баварії», яка грає в Євролізі.

У нинішньому сезоні «Людвігсбург» продовжує успішний виступ в Бундеслізі і після трьох турів знаходиться в лідируючій групі внутрішнього чемпіонату з двома перемогами і однією поразкою. Почала сезон команда Джона Патріка з важкої домашньої вікторії над «Гамбургом» – 88:87, далі пішла сенсаційна поразка від «Гейдельберга» – 67:73, а три дні тому «Людвігсбург» вдома впевнено обіграв чинного чемпіона країни «Альбу» – 74:62.

В єврокубках «Людвігсбург» в нинішньому сезоні стартував в шостий раз у своїй історії. До цього команда тричі виступала в розіграші Ліги чемпіонів ФІБА і на рахунку німецького клубу виходи до чвертьфіналу (сезон 2016/2017) і до півфіналу турніру (сезон 2017/2018). А ось розіграш 2018/2019 «Людвігсбург» провалив. Суперник «Прометея» посів останнє місце в групі, зумівши виграти лише три матчі з чотирнадцяти.

Нинішній розіграш третього за статусом єврокубка «Людвігсбург» почав з впевненої перемоги над італійським «Динамо Сассарі» – 94:81. Команда Джона Патріка зіграла по-німецьки зібрано і не залишила гостям з Сардинії жодного шансу. Досить сказати, що італійці за весь матч жодного разу не вели в рахунку.

Ростер команди типовий для більшості німецьких клубів, коли добру половину місць в заявці займають американські легіонери. Так, у поєдинку з «Альбою» таких було аж п'ятеро. Найвідомішим з цієї групи гравців є 39-річний свінгмен Тремелл Дарден, який за свою довгу кар'єру пограв у багатьох клубах Євроліги. Американський ветеран в «Людвігсбурзі» аж ніяк не дограє, а є дуже важливим гравцем команди. Його середня результативність в чемпіонаті Німеччини за три проведені зустрічі складає 11 очок.

Однак в грі проти «Динамо Сассарі» найрезультативнішим став інший легіонер Йохан Радебо. Американський атакуючий захисник в стартовому поєдинку Ліги чемпіонів ФІБА набрав 24 очки. Гарна результативність у Радебо і в Бундеслізі, де він набирає в середньому 11 очок за гру.

Суперник у «Прометея» знову складний. Втім, у груповому турнірі Ліги чемпіонів ФІБА таких переважна більшість. Але і «Прометей» у грі проти іспанського «Тенеріфе», який є одним з головних фаворитів турніру, показав себе дуже міцною командою. Підопічні Ронена Гінсбурга за своїм ростером і якістю гри в останніх матчах практично нічим не поступаються своїм суперникам по єврокубку. Тим більше що додають в розумінні гри останні новачки команди Міро Білан і ДіДжей Кеннеді.

Якщо «Прометей» на паркеті київського Палацу Спорту зможе показати такий же рівень баскетболу, як і в матчі проти «Тенеріфе», але при цьому уникне провалів, схожих на той, що стався в третій чверті матчу проти іспанців, то перемога над «Людвігсбургом» більш ніж реальна.

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячи

Різниця

Очки

1.Людвігсбург

1

1

0

94:81

+13

2

2.Тенеріфе

1

1

0

73:70

+3

2

3.Прометей

1

0

1

70:73

-3

1

4.Динамо Сассарі

1

0

1

81:94

-13

1

13 жовтня

«Прометей» (Україна) – «Людвігсбург» (Німеччина)

«Тенеріфе» (Іспанія) – «Динамо Сассарі» (Італія)

Прогноз Sport.ua: перемога «Прометея»

 

 

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kaka
очень важная игра-2 поражения дома практически уберут шансы на вход из группы-на мой взгляд самой ровной в этой ЛЧ