Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 10 жовтня 2021, 09:12
41516
14

Тайсон Ф'юрі – Деонтей Вайлдер. Прогноз і анонс на бій

Лев Кравців - про фінальний поєдинок великої трилогії

| Оновлено 10 жовтня 2021, 09:12
41516
14
Тайсон Ф'юрі – Деонтей Вайлдер. Прогноз і анонс на бій
Getty Images/Global Images Ukraine

Тайсон Ф'юрі і Деонтей Вайлдер все ж зустрінуться втретє. На шляху цього поєдинку стояло все: пропажа американця, небажання Тайсона виконувати договір і Ентоні Джошуа з величезними грошима. Незважаючи ні на що, трилогія відбудеться. Хоч поєдинок і нагадує місматч.

Вайлдер міг вигравати в першому поєдинку. Там Ф'юрі врятувало диво

До першого поєдинку Деонтей підходив в статусі заслуженого фаворита. Чемпіон, який володів на той час поясами вже кілька років, і який в більшості валив опонентів декількома ударами.

Фактично до того моменту Вайлдер не особливо страждав у рингу. Було важко з Жоаном Дюопою, трохи непросто з Артуром Шпилькою, довелося пройти всі раунди з Бермейном Стіверном і повправлятися в шуканні голови Луїса Ортіса. Але ніде американець не був на межі провалу. При цьому Стіверна в реванші Вайлдер буквально розмазав, а інші не хотіли виходити ще раз.

Ф'юрі ж тільки набирав обертів. Після Кличка Тайсон займався всім, крім боксу. Пив, приймав заборонені речовини, думав про суїцид і дивом залишився живим. Скинув зайві кілограми, але все ще виглядав не дуже. Та й перемоги над Франческо Пьянеттою і Сефером Сефері - це взагалі не Стіверн і Ортіс.

Але в бою з Вайлдером він був максимально близьким до перемоги. Якби не дві обставини. Перше - пропущені удари в дев'ятому раунді. Ф'юрі показував, що його підборіддя тримає все, але все одно впав і довго не піднімався. Друге - пропущені удари в дванадцятому раунді, коли його підняло тільки диво. Вайлдер казав, що рахували довго, але це неправда - рахували нормально. Просто повірити в те, що людина може за дев'ять секунд встати після таких ударів, дуже важко.

Судді дали нічию, що, загалом, логічно. Хоча сумарно Ф'юрі все ж виглядав краще. Він був активнішим і постійно влучав. Вайлдер виглядав, як машина, що переслідує єдину мету - відключити свідомість опонентові. Не вийшло, але падіння та інша робота подарували американцеві шанс ще поносити пояс.

Getty Images/Global Images Ukraine

До другої зустрічі вони підійшли вже в кращій формі. Як здавалося, Ф'юрі знову переміг середняків - Шварц і Валлін точно не ті, перемогами над ким варто захоплюватися. Швед несподівано розбив брову британцеві. А потім тикав туди чим завгодно, лише б бій зупинили. Поєдинок продовжився, Ф'юрі виграв, а коментатори обурювалися - чому не зняли Тайсона, а Кличка зняли. Тому що у Віталія з Ленноксом була рубка кістка-в-кістку, а британець лупив шведа з обох рук, лише зрідка пропускаючи назустріч.

Вайлдер зробив все, як завжди: спочатку вирубив суперника за раунд, потім трохи довше. Першим упав Домінік Брізіл. Цього варто було очікувати, з огляду на рівень захисту американця, але Деонтей зробив це максимально швидко і ефектно. Потім у сплячку відправився Луїс Ортіс. Американцеві довелося знову помучитися в рингу з кубинцем, але більше через те, що він нічого не робив, поки не вдарив у сьомому раунді.

Ортіс ще довго буде розповідати, що бій рано зупинили, а він встав і був готовий продовжити. Може, душею і міг, але фізичний стан залишав бажати кращого. Страшно уявити, що Вайлдер налетів би на кубинця в такому стані, як на Стіверна в реванші. Це могло закінчиться чим завгодно.

Перемоги Ф'юрі знову не вражали. Невеликі середняки. Шварц, може, і не середняк зовсім. Так, одна дострокова, але така, що говорити про неї не хочеться. Як зупиняти такого нокаутера без удару, було рішуче незрозуміло. Але Ф'юрі знав.

Він змінив тренера, зал і вирішив прибити Вайлдера. Не просто вирішив, а зробив це в реванші. Ось, як пообіцяв - то і витворив. За сім раундів Тайсон не віддав супернику жодного епізоду. Порушував правила, отримував за це попередження, але в іншому просто домінував.

Всі пам'ятають історії про костюм, який нібито був важким, та інші попутні суперечливі свідчення від Деонтея.

«Якби він назвав одну або дві причини, можна було б поставитися до цього серйозно, але він звинувачував усіх навколо», - згадував виправдання Вайлдера Ф'юрі на фінальній прес-конференції.

І це правда. Американець знайшов стільки винних навколо - від чітерства суперника до важкого костюма, що вірити йому не хотілося. Навіть, якщо там і була здорова думка.

Третій поєдинок виглядає, як місматч, хоч американець і прийшов до тями

Вайлдер повернувся в адекватне русло. Все ще лунають звинувачення суперника в чітерстві, але хоч минулу команду перестав згадувати. Її Деонтей змінив - тепер його тренер Малік Скотт, якого він нокаутував у першому раунді в 2014 році. Тоді американець ще не був чемпіоном світу.

На прес-конференціях Вайлдер виглядає спокійним, не реагує на провокації і взагалі цікавим. Здається, він остаточно отямився психологічно і збирається влаштовувати бійку. В ній у американського колишнього чемпіона світу точно буде шанс влучити. В іншому, ні.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ф'юрі обіцяє виходити і виносити. Він знову великий, сильний, каже, що став нокаутером. Розмови від Тайсона складно сприймати серйозно, а багато хто говорить про поганий табір британця, але чи правда це - ми дізнаємося лише в ринзі. Поки у британця, схоже, не виходить вивести суперника з рівноваги. Виходить, буде повноцінний бій?

Навіть в такому поєдинку Ф'юрі кращий. Зараз він точно не гірше своєї версії 2018 року, але і тоді він перестукав американця. Питань лише два: чи влучить Вайлдер і якщо так, чи витримає голова Ф'юрі?

В іншому, у Деонтея шансів не дуже багато. Він не боксує настільки інтенсивно і точно. Його стиль і вміння в іншому. Поки це все майже не підводило, але жорсткіше за все підвело саме в реванші з Ф'юрі. Тайсон просто незручний для всіх, а для Вайлдера - тим більше.

Розрахунок на удар від Деонтея - не просто розмови. Ця гармата вистрілює дуже добре, точно і регулярно. Але влучити точно по британцеві - зовсім не те ж саме, що зробити це навіть по Луїсу Ортису.

Надія американця в пошуку шансу. Якщо знайде - повернеться на вершину яскраво. Якщо ні - побачимо повторення другого поєдинку і ще більш гучні заяви від Ф'юрі. Хоча, куди вже голосніше.

Оцініть матеріал
(243)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 4
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Ф'юрі ганятиметься за привидом. Беллью розповів, чому виграє Усик
Бокс | 03 травня 2024, 15:20 0
Ф'юрі ганятиметься за привидом. Беллью розповів, чому виграє Усик

Колишній чемпіон світу впевнений у перемозі українця за очками

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
finka13
Мне не нравится вес Фьюри. Такое ощущение, что есть легкая недотреннированность.
Есть ощущение, что Уайлдер может зацепить Фьюри. Я бы не давал такие низкие коэфициенты на победу Тайсона и такие высокие на победу Деонтея.
По поводу того, что Уайлдер после поражения вылетит из элиты - сомнительно. В отличии от всех супертяжей современности у Уайлдера есть зубодробительный удар, который может прилететь в любой момент, а это значит, что он всегда будет интересен публике. + Уалйдер боксирует исключительно для того что бы вышибить весь дух из соперника. Это ценит публика, а интерес = еньги. Уайлдер еще побоксирует, даже если сольет Фьюри бой, тем более удар - это последнее что с возрастом теряет боксер.
Yura Юрий
Если Уайлдер проиграет, для него это вылет из чемпионской гонки, как сейчас у Ломаченко, он станет не интересен публике, и тут или завязывавать, или проводить хорошие бои, пару штук в год и ждать шанса.
Сміх
Автору варто передивитися перше протистояння Уайлдер-Ортіс. Ортіс добряче зачепив Бомбера, але не зміг добити. Ну і Бомбер одною ногою в стані грогі видав чудовий спурт - таке відчуття що мізки в нього тоді вже "відлетіли", чисто на звірячій люті відпрацював.
Александр Шевченко
Уайлдер должен выиграть... Фьюри сильно вес набрал...
dikcher
Статью не читал. Зашел, чисто, поржать с прогноза этого "спеца-прогнозиста"
SergRV
Фьюри нестабилен психологически. Но, он скорее всего выиграет этот бой.
OKs100
Фьюри выиграет, а потом хочется увидеть его бой с Усиком. Усик должен победить всех топов, а не выскочек типа Уайлдера, так легендой не стать.