Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 08 жовтня 2021, 04:02
18386
42

Трилер у Турині! Франція вирвала путівку до фіналу Ліги націй у Бельгії

Підопічні Дідьє Дешама перемогли в матчі, за ходом якого поступалися в два м'ячі

| Оновлено 08 жовтня 2021, 04:02
18386
42
Трилер у Турині! Франція вирвала путівку до фіналу Ліги націй у Бельгії
Getty Images/Global Images Ukraine

Фінальна частина Ліги націй УЄФА була гарною прикрасою для жовтневої міжнародної паузи, і дозволяла вболівальникам як урізноманітнити процес очікування вирішальних матчів відбору до чемпіонату світу-2022, так і остаточно закрити одне з важливих питань. Другий в історії розіграш цього турніру очікував на момент, коли збірна Португалії офіційно втратить свій статус переможця, а оскільки її не було серед учасників фіналу чотирьох, то і ніяких шансів на повторення успіху вона вже не мала.

А ось хто ще залишався претендентами на успіх, так це збірні Бельгії та Франції, які мали в матчі у Турині визначити між собою майбутнього суперника національної команди Іспанії у фінальному поєдинку в Мілані на легендарному Джузеппе Меацца. Розклади перед стартом цієї гри були такі, що ніхто не наважувався назвати явного фаворита, бо діючі чемпіони світу та третя за силою команда мундіалю-2018 не кращим чином провели Євро-2020, за що отримали справедливу порцію критики від рідних фанатів.

«Червоні дияволи» і «Les Bleus» є грандами світового футболу, тому в протистоянні подібних колективів немає підстав сподіватися на якусь перевагу в класі, а на перший план виходять лише якісна організація переміщень гравців полем, грамотний вибір тактичного малюнка з боку наставників, а також проста удача. Куди ж без останнього на такому високому рівні!

Утім, очікувати посмішки долі жодна зі сторін не стала, завдяки чому вже з перших хвилин команди почали штурмувати ворота один одного з високим ступенем інтенсивності, створюючи при цьому достатньо клопоту для голкіперів по обидві сторони поля. Уго Льоріс і Тібо Курта провели якісну першу половину матчу, ось тільки старань француза так і не вистачило для того, щоб компенсувати проблеми його команди в обороні.

Франція досить багато простору дозволяла отримувати Ромелу Лукаку перед власним штрафним, тому суперники швидко переорієнтували свої атаки на габаритного форварда, якому залишалося просто підігравати своїм партнерам по атакам. Поки гравець «Челсі» забирав на себе всю увагу захисників, відкривалися вільні зони по обидва боки від нього. Однією з них на 37-й хвилині скористався Карраско, завдавши удар під ближню штангу з лівого флангу штрафного.

Лукаку в ті хвилини почав відверто знущатися над захисниками суперників, що лише підтвердив його персональний гол вже через кілька атак після цього. Гольову передачу на партнера по нападу знову вирізав Кевін де Брейне, а Ромелу на правому фланзі штрафного залишив ні з чим Лукаса Ернандеса, після чого потужним ударом увігнав м'яча під поперечину з гострого кута.

Іти на перерву з відставанням у рахунку в два м'ячі здавалося фатальним для команди Дешама, бо добою раніше ми спостерігали, як це в підсумку завершилося в матчі Італія – ​​Іспанія. Однак, Франція мала повну стартову обойму, тому їй все ж таки було трохи легше, аніж «Скуадрі Адзуррі», нехай Бельгія і спробувала знову насісти на чужі ворота з перших хвилин другого тайму.

Роберто Мартінес запропонував своїм підопічним зіграти в обережному стилі, і якраз на цьому моменті бельгійці і допустили помилку. Повільна трійка центральних захисників не витримувала натиск від Мбаппе, Грізманна і Бензема, що у підсумку обернулося голами від двох із перерахованих вище.

Нападник мадридського «Реала» з передачі свого можливого майбутнього партнера по команді на 62-й хвилині відквитав один гол ударом із центру штрафного майданчика, а через кілька миттєвостей Грізманн удало вступив у контакт із Тілемансом на протилежному боці чужих володінь, заробивши пенальті для Мбаппе.

На моральному підйомі Франція з радістю побігла в кінці матчу забивати і третій м'яч, ось тільки пройшла по краю прірви, коли на 87-й хвилині отримала контратаку, а Лукаку завершив подачу Карраско з лівого флангу ударом у дальній кут. Лише на VAR в тій ситуації вдалося побачити положення поза грою у форварда «Червоних дияволів», тому рахунок швидко повернувся в попереднє положення, а гості отримали час на проведення ще кількох атак.

Колектив Дешама намагався уникнути овертаймів набагато більш активно, ніж до цього прагнули їхні опоненти, тому і був у підсумку справедливо винагороджений. Тео Ернандес вдало опинився на дальній стороні штрафного під час відскоку від прострілу з правого флангу, і більярдним ударом розстріляв протилежний від себе кут воріт суперників, завдяки чому здобув перемогу для своєї команді.

Таким чином, за головний трофей другого в історії розіграшу Ліги націй УЄФА між собою посперечаються Іспанія і Франція, а Італії та Бельгії доведеться вирішувати долю «бронзових» медалей у матчі за третє місце. Обидві гри відбудуться 10 жовтня, о 16:00 і 21:45 за київським часом відповідно.

Ліга націй УЄФА. Півфінал.

Бельгія – Франція - 2:3

Карраско, 37, Лукаку, 41 – Бензема, 62, Мбаппе, 69 (пен.), Т. Ернандес, 90+1

  Вертонген, 68

Бельгія: Куртуа – Вертонген, Денайер, Альдервейрельд – Карраско, Тілеманс (Ванакен, 70), Вітсель, Кастань (Батшуаї, 90+2) – Е. Азар (Троссард, 74), Лукаку, де Брюйне.

Франція: Льоріс – Л. Ернандес, Варан, Кунде – Т. Ернандес, Рабіо (Тчуамені, 75), Погба, Павар (Дюбуа, 90+2) – Грізманн – Мбаппе, Бензема (Верету, 90+6).

Арбітр: Даніель Зіберт (Берлін, Німеччина).

Стадіон: «Альянц Стедіум» (Турин, Італія).

Удари (у площину): 11 (6) – 16 (6)
Кутові: 4 – 2
Оффсайди: 2 – 4.

БЕЛЬГІЯ - ФРАНЦІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Тео Ернандес (Франція).
69’
ГОЛ ! З пенальті забив Кіліан Мбаппе (Франція).
62’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Франція).
40’
ГОЛ ! М'яч забив Ромелу Лукаку (Бельгія).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Яннік Феррейра-Карраско (Бельгія).
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

ВІДЕО. Екс-форвард Шахтаря та Динамо забив у півфіналі Кубка Азербайджану
Футбол | 25 квітня 2024, 03:05 0
ВІДЕО. Екс-форвард Шахтаря та Динамо забив у півфіналі Кубка Азербайджану

Владислав Кулач відзначився за Зіру у ворота Габали, команда вийшла у фінал змагань

Коментарі 42
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Кстати, в матче было 14 фолов на двоих и одна жёлтая (вроде за разговоры). Это на заметку тем смешным "экспертам" (начиная с Цыганыка, Кополовца и др.) которые по отсутствию фолов и карточек судят о качестве настроя, борьбы, игры.
roman_kros
Такий футбол я люблю
adidas777
Как после такого футбола смотреть УПЛ?
Феноменальная игра с двух сторон!!!
Эта игра однозначна должна была быть в финале!
Но финал и матч за бронзу впереди!
И это здорово!
Sunrise
Раздумывал смотреть ли этот матч и таки решил глянуть. Это было верное решение))) Матч - ТОП!!!
Artem79
Первый и второй таймы совершенно разные истории. Один из лучших футбольных матчей за последнее время - футболище.
VK-Sport
Этот матч должен быть включен в золотой фонд матчей УЕФА! ФАНТАСТИКА!
u6464u
Супер топ матч, что игра что судейство на высшем уровне, удовольствие получил неимоверное , не часто такие игры происходят, спасибо каналам футбол что дали посмотреть , класс.
D.Lanskoy
Бельгийцев жалко, но они сами виноваты, что для золотого поколения не выбрали топ-тренера. Мартинес - это ни о чём. Ещё не поздно поменять перед ЧМ-22, но они не станут, увы.
Кстати, вот и цена всем рейтингам, которые ставят Бельгию на 1 место. В реальности они не выиграли ничего и первые только на бумаге.
Nordenus
Бельгия так и не выиграла ничего с этим звездным составом, не долго ей осталось быть топ сборной...
CheMP
вот это камбэк! я в шоке!
kum_Poltava_
А прикиньте якби замість Бельгії грала Україна. Скільки б зараз лайна вилилось на футболістів ;) .
Holiday
Завидую французским болельщикам. Я и не припомню, когда наши могли отыграться с 0:2. Такого просто не было.)
А галльские пивни взяли девиз старой Бразилии: Вы забивайте, сколько сможете. А мы забьём, сколько надо для победы.
Shunya|Kh
2й тайм Бельгія провалила
Panda1818
Галлы решили поэкономить силы перед отбором на ЧМ, а в перерыве тренер им объяснил что они и так уже в Катаре и можно играть. Выглядело это именно так
_NATSGUL_
И как после таких матчей как Италия-Испания и Франция-Бельгия, после такого уровня футбола смотреть Финляндия-Украина и прочее?!
vital
Вчора в Льоріса було забагато "мертвих зон", вік дається взнаки. Але все одно Франція показала хто є хто в цьому матчі. Сумнівно що Бельгія що небуть колись виграє, маю на увазі трофей.
руслан халитов
Спасибо России за возможность бесплатно смотреть такие матчи в интернете.
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил