Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 07 жовтня 2021, 09:20
943
0

Тренер Прометея: «Не можна перенести гру в чемпіонаті. Це ганьба федерації»

Ронен Гінзбург розкритикував ФБУ за надто насичений графік матчів

| Оновлено 07 жовтня 2021, 09:20
943
0
Тренер Прометея: «Не можна перенести гру в чемпіонаті. Це ганьба федерації»
FIBA

Головний тренер «Прометей» Ронен Гінзбург після поразки від «Тенеріфе» в Лізі чемпіонів жорстко розкритикував Федерацію баскетболу України за погано складений графік у чемпіонаті.

«Болюча поразка. Ми показували хороший баскетбол протягом трьох чвертей проти однієї з кращих команд турніру. Проблеми були в третій чверті, але гравці проявили характер і повернулися в гру. У третій чверті ми отримали урок, потрібно робити висновки. В цілому ми впевнено зіграли проти команди, яка напевно стане першою в групі. Розрив не такий вже великий. Якби деякі наші гравці набрали кращу форму, то результат міг бути іншим. Всі знають, що я не той тренер, який любить скаржитися. Але я вважаю ганьбою дії федерації. Ми не можемо перенести матчі в чемпіонаті. Жодна команда в Європі не грає тричі на тиждень з перервою на добу між матчами. Повірте, я працював в Європі не один рік. Можете подивитися на чемпіонати Іспанії та інших країн. Зараз баскетбол в Україні розвивається, і це добре. Якщо Україна хоче стати частиною Європи, потрібно грати як в Європі. Не думаю, що було такою вже проблемою перенести 5-6 наших матчів у чемпіонаті.

Ми представляємо не тільки «Прометей», але і Україну. Мені можуть заперечити, що так само було 2-3 роки тому. Але це не означає, що було добре. Можна проводити зміни. Це останній раз, коли я торкаюся даної теми. Сподіваюся, люди в федерації зроблять висновки. Нехай подивляться, що відбувається в Європі. Федерація виконала відмінну роботу по відродженню баскетболу в Україні, але потрібно бути професіоналами. Через тиждень ми граємо з «Людвігсбургом». Перед цим будуть матчі Суперліги в п'ятницю та неділю, а потім гра з німецьким клубом в середу. Доля титулу в Суперлізі вирішується в квітні-травні. Як ми зуміли повернутися в гру? У третій чверті були проблеми в захисті та нападі. В першу чергу намагалися вирішити проблеми в захисті, це допомогло налагодити гру в нападі. Випустили більш атлетичних гравців, які краще захищаються. Також не можна не відзначити характер. Гравці продовжували битися. Не так багато команд можуть прийти до тями після 4:26 в третій чверті. В кінцевому рахунку програли за рахунок дрібної деталі. Отримали хороший досвід», - сказав Гінзбург.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.