Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 07 жовтня 2021, 15:10
13789
22

Відомий перший фіналіст Ліги націй! Іспанія втримала перемогу над Італією

Вилучення наприкінці першого тайму зламало плани команді Роберто Манчіні

| Оновлено 07 жовтня 2021, 15:10
13789
22
Відомий перший фіналіст Ліги націй! Іспанія втримала перемогу над Італією
Getty Images/Global Images Ukraine

Жовтнева міжнародна пауза для більшості національних збірних буде супроводжуватися поєдинками відбіркового раунду на чемпіонат світу-2022, проте чотирьом країнам європейського субконтиненту пощастило більш суттєво урізноманітнити власний календар. Матчі раунду плей-оф Ліги націй УЄФА, який починався безпосередньо зі стадії півфіналу, дозволяли б нам визначити майбутню фінальну пару в другому в історії розіграші даного турніру.

Місцем проведення зустрічей були обрані італійські міста Мілан і Турин, зі своїми найбільш місткими аренами, тому у домашньої збірної Італії була певна перевага у вигляді підтримки рідних уболівальників. Для команди Роберто Манчіні це був суттєвий бонус, бо їй без особливої ​​підготовки необхідно було протистояти національній команді Іспанії, із якою «Скуадра Адзурра» зустрічалася кількома місяцями раніше на аналогічній стадії чемпіонату Європи-2020 року, який потім виграла.

Getty Images/Global Images Ukraine

Динамічний початок поєдинку був прекрасним логічним продовженням запального виконання гімну Італії. Команди не стали грати в закритому стилі, одразу ж запропонувавши нам зустрічні атаки в своєму виконанні. Було очевидно, що перша команда, якій вдасться за таких умов надовго завоювати право контролювати м'яча на чужій половині, матиме суттєву перевагу. Боротьба за це право була дійсно серйозною, але вже під кінець першої чверті ігрового години у Іспанії почали проявлятися перші натяки на майбутнє домінування.

Витерпівши виконання пари дальніх ударів із боку суперників, підопічні Луїса Енріке вдало сходили в швидкий випад лівим флангом, який увінчався подачею на вхід у воротарський від Оярсабаля для Феррана, після чого рахунок був відкритий. Оборона Італії допустила помилку під час перебудови в обороні в той момент, і тут же потрапила в пастку невпевненості, так і не зумівши повноцінно відновитися навіть до перерви.

Getty Images/Global Images Ukraine

Контроль м'яча з боку гостей значно вимотував захисників команди Роберто Манчіні, а побудова атак у «Скуадри Адзурри» була геть зламаною  в той момент. Беззуба збірна точно не радувала місцевих уболівальників, тому індивідуальний свист на адресу Джанлуїджі Доннарумми швидко змінився обуренням на адресу всіх футболістів збірної Італії.

І тут, стався, напевно, ключовий момент поєдинку. На 41-й хвилині Леонардо Бонуччі відмахнувся від Бускетса у верховій боротьбі на правому фланзі оборони, після чого побачив перед собою абсолютно заслужене друге попередження. Капітан залишив своїх партнерів по команді в меншості в і без того важкій ситуації – це був і бе того потужний удар, а тут ще й суперники втілили у життя аналогічну першому голу комбінацію, і все та ж пара футболістів збільшила розрив за рахунком.

Уже після перерви Манчіні почав проводити активну ротацію в складі своєї команди. Італія перебудувалася на схему з трьома захисниками, але відсутність одного футболіста на полі практично повністю позбавляла її можливості утримувати м'яч у ногах під пресингом. Іспанія розкачувала свої атаки довільним чином, однак практично не створювала небезпечних ситуацій у початковій фазі другого тайму.

Getty Images/Global Images Ukraine

Істотно прискорив атаки команди Енріке вихід на поле Йеремі Піно, який розривав лівий фланг оборони суперників, однак Алонсо і Хіль не зуміли забити необхідний третій м'яч у створеній партнером для них ситуації на 78-й хвилині, після чого Піно став антигероєм одного з моментів. Футболіст лінії атаки останнім у центрі поля вартував відскок від подачі кутового своєї команди, але К'єза залишив його не при справах, після чого Федеріко завершив вихід два-в-один на голкіпера Сімона передачею на порожні ворота для Пеллегріні. Це був цікавий поворот подій, але від поразки господарів поля він не врятував.

Таким чином, першим учасником фінального поєдинку Ліги націй УЄФА стала збірна Іспанії, суперник якої стане відомий після закінчення дуелі між національними збірними Франції та Бельгії, запланованої на 7 жовтня, початок о 21:45.

Ліга націй УЄФА. Півфінал.

Італія – Іспанія - 1:2

Пеллегріні, 83 – Ф. Торрес, 17, 45+2

  Бонуччі, 30, Локателлі, 81 – Аспілікуета, 45, Сарабія, 65, Піно, 71, Оярсабаль, 89

  Бонуччі, 41 (друге попередження)

Італія: Доннарумма – Емерсон, Бастоні, Бонуччі, Ді Лоренцо – Верратті (Локателлі, 58), Жоржиньо, Барелла (Калабрія, 72) – Інсіньє (Кін, 58), Бернардескі (К'єлліні, 46), К'єза.

Іспанія: Симон – Алонсо, Пау Торрес, Ляпорт, Аспілікуета – Гаві (Роберто, 84), Бускетс, Коке (Меріно, 75) – Оярсабаль, Ф. Торрес (Піно, 49), Сарабія (Хіль, 75).

Арбітр: Сергій Карасьов (Москва, Російська Федерація).

Стадіон: «Джузеппе Меацца» (Мілан, Італія).

Удари (у площину): 8 (3) – 13 (3)
Кутові: 1 – 5
Оффсайди: 3 – 2.

ІТАЛІЯ - ІСПАНІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Лоренцо Пеллегріні (Італія).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Ферран Торрес (Іспанія).
42’
Леонардо Бонуччі (Італія) отримує червону картку.
17’
ГОЛ ! М'яч забив Ферран Торрес (Іспанія).
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча
Футбол | 24 квітня 2024, 22:25 13
Хаві прийняв несподіване рішення. Барселоні не потрібно шукати нового коуча

Легенда «синьо-гранатових» провів зустріч із керівництвом та вирішив залишитися в клубі!

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ёкарный Бабай
Что на Евро, что сегодня Испания превосходила Италию по игре. Тогда итальянцам удалось за счет самоотдачи склонить матч в свою пользу, сегодня не удалось. Луис Энрике классную команду создал.
vital
Вболівав за Іспанію в їх обох матчах з Італійцями, тому грою і результатом матчу задоволений. Суддя трохи повівся на тиск вболівальників і футболістів збірної Італії, роздавши пару зайвих жовтих іспанським гравцям. Італійці артисти ще ті на чолі з Кьєліні. Але треба визнати що серія з 37-ми матчів збірної Італії без поразок викликає повагу. Але й вона зараз завершилася.
peddro
Італійці - це клоВуни ще ті, вже багато років їхня основа гри скаладається зі створення постійного шаленого тиску на суддів, постійних підступних фолів і провокацій проти суперника і це - основа стилю їх гри, їх цьому вчать з дитинства... Десь так.
Saar
Тим паче, навіть за -1 гравця більше , ніж тайм- по 3 ударив площину!
Holiday
Понравилось.) Статус турнира позволил играть без привычного напряга в чемпионатах. И все увидели, что и мастеровитые игроки допускают такие же ошибки, как и у нас в УПЛ. Угловой Испании)))) это капец какой то. Двое убежали и легко реализовали. НО и мастерство тоже было продемонстрировано с двух сторон. Лучше такой турнир, чем товарняки типа Болгария - Украина.
Михаил Степанов
жирный матч
Saar
Іспанія і зараз нічого такого не показала. А от Італія, пооівнюючи їхню гру на Євро, сьогодні зіграла процентів на 80 від чемпіонської гри на Євро.
adidas777
Как же Бонуччи подвел Италию, это жесть!