Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 жовтня 2021, 20:06
1310
3

Верес та Олександрія один одному не забили

Кирило Ковалець видав непоганий матч, але партнери не підтримали

| Оновлено 03 жовтня 2021, 20:06
1310
3
Верес та Олександрія один одному не забили
ФК Олександрія

Недільний ігровий день у рамках десятого туру української Прем'єр-ліги обіцяв яскравно довершити собою першу третину розіграшу національної першості. Однак, до ключових матчів серед топ-команд чемпіонату ще необхідно було пройти через не менше інтригуюче протистояння в вітряному цього осіннього дня Луцьку, де рівненський «Верес» приймав «Олександрію».

Колектив Юрія Вірта вже встиг запам'ятатися нашому вболівальнику своєю непоступливістю, що цілком можна вважати своєрідною «фішкою» футболістів рівненського клубу. Саме в умовах запеклої боротьби «червоно-чорні» здобували свої очки в новому сезоні, однак у протистояннях із командами з лідируючої зони їм явно не вистачало стійкості.

«Поліграфів» також можна було віднести до числа найбільш сильних на поточний момент колективів країни, бо своїми результатами «Олександрія» підтверджувала претензії на цей статус. Зокрема, підопічні Юрія Гури зробили раніше те, що не вдалося за тур до цього «Вересу» – обіграли донецький «Шахтар» на НСК «Олімпійський» (2:1).

Перед стартовим свистком нашого поєдинку було передчуття, що гра вийде сповненою боротьби на кожній ділянці футбольного поля, але в те, що команди зіграють у настільки обережному стилі, вірилося насилу. Скоріше, футбольні вболівальники навіть не хотіли брати до уваги варіант, коли футболісти віддадуть перевагу постійній грі у верховий м'яч, у той час як біля воріт по обидві сторони поля буде справжній штиль. Саме за таким стилем виконання і доводилося спостерігати під час першого тайму, що дещо гнітило.

За фактом, свої гольові моменти команди зуміли створити лише під час стандартних положень перед відходом на перерву. На 36-й хвилині голкіперу господарів поля Ігорю Когуту вдалося зробити фантастичний порятунок при спробі Бабогла головою завершити подачу з кутового на лівому фланзі на дальню штангу. Трохи пізніше, «Верес» відповів на цей випад виконанням штрафного удару під лівий каркас воріт від Гончаренка, але і Білик явно не хотів завершувати першу половину матчу з пропущеним голом. Усього два моменти на обидві команди за тайм – дуже мало, проте на більше вони і не прагнули награти.

Навіть після побаченого до перерви, усе одно залишалися невеликі надії на те, що футболісти на одній зі сторін поля таки вирішать взяти на себе відповідальність, і піднімуть градус протистояння на якісно новий рівень. На жаль, ті, хто прогнозував відсутність подібного ключового фактора, виявилися на крок ближчими до істини. Досить скромні рішення в атакуючому плані від Вірта і Гури не супроводжувалися ініціативою від виконавців на полі.

За підсумком, гру хоч якось вдалося розгойдати зусиллями гостей перед завершенням основного часу, але «Олександрія» з двох перспективних моментів зуміла створити тільки влучання в поперечину вже в компенсований час зусиллями Кирила Ковальця. Залишається лише сказати, що в протистоянні команд із настільки рівною відсутністю бажання ризикувати, здобуток у вигляді одного очка був прийнятним для кожної зі сторін, а ось публіку на трибунах відверто шкода – осінній вітер у Луцьку був вочевидь не теплим.

У наступному турі рівненський «Верес» зіграє в гостях у одеського «Чорноморця», а «Олександрія» на своєму полі прийматиме полтавську «Ворсклу».

Українська Прем'єр-ліга. 10 тур.

«Верес» – «Олександрія» - 0:0.

 Полюлях, 11 - Ковалець, 15, Дубра, 15, Дришлюк, 45+3, Бабогло, 65, Кірюханцев, 88.

«Верес» : Когут - Солдат, Мірошник, Гончаренко, Нємчанінов - Полюлях, Петько - Є. Пасіч (Дахновський, 84), Панасенко (Гегедош, 81), Г. Пасіч (Тимофієнко, 84) - Сергійчук (Шестаков, 66).

«Олександрія»: Білик - Мірошниченко, Дубра, Бабогло, Цуріков - Дришлюк, Калюжний - Кожушко (Кірюханцев, 74), Ковалець, Третьяков (Одарюк, 28) - Гринь (Устименко, 74).

Арбітр: Євген Арановський (Київ).

Стадіон: «Авангард» (Луцьк).

ВЕРЕС - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС
Хокей | 24 квітня 2024, 20:03 3
9 шайб для Китаю. Збірна України провела останній матч перед ЧС

У такій грі перевірити свій рівень точно не вдалося

Жуніор Мораес розповів, чим займатиметься після завершення кар'єри
Футбол | 25 квітня 2024, 12:57 0
Жуніор Мораес розповів, чим займатиметься після завершення кар'єри

Однак поки що форвард прощатися з футболом не має наміру

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nivava
Грали два ..... середняка турнірної таблиці.
Kapitan Vrungel
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил