Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 жовтня 2021, 20:20
2888
3

Зіграла вдала заміна. Колос здобув перемогу над Чорноморцем

Дебютний гол Ренана за «колосків» дозволив команді віддалитися від зони вильоту

| Оновлено 02 жовтня 2021, 20:20
2888
3
Зіграла вдала заміна. Колос здобув перемогу над Чорноморцем
УПЛ

Безумовно, не всі поєдинки в рамках десятого туру української Прем'єр-ліги мали настільки високий статус, як майбутне протистояння на НСК «Олімпійський» між київським «Динамо» і донецьким «Шахтарем», однак і у зустрічах інших пар команд було на що подивитися нашому вболівальнику в ці вихідні. Зокрема, суботня програма національної першості стартувала з гри ковалівського «Колоса» і одеського «Чорноморця», кожному з яких було потрібно виключно перемагати для поліпшення своєї позиції в турнірній таблиці.

Якщо від «моряків», які повернулися до найвищого дивізіону, і можна було очікувати не найбільш удалого початку сезону, тим паче, що у напрямку клубу рушив цілий десант із футболістів юнацького складу київського «Динамо» під керівництвом Юрія Мороза, то ось від одного з наших єврокубкових бійців провалу побачити точно не хотілося. Перш за все, «Колос» зменшив наше представництво на міжнародній арені в кваліфікації Ліги конференцій УЄФА, а вже незабаром розпрощався з головним тренером Русланом Костишиним, із яким і пов'язана більшість успіхів цього колективу.

За підсумком усіх цих перипетій, «колоски» так і не зуміли набрати належної ходи, тому за вісім зіграних поєдинків, і з грою проти закарпатського «Миная» в запасі, набрали всього вісім очок, що точно не йшло до порівняння з амбіціями команди, яка ще кілька місяців тому активно пробивалася до єврокубків.

Загальне враження від першого тайму цього поєдинку залишився позитивним – команди грали одночасно і у відкритий футбол, і в той же час намагалися допускати мінімальну кількість помилок у своїх воріт, щоб не повторити черговий досвід негативного для себе результативного протистояння. Що характерно, у грі з високими ставками у стартовій половині до воріт залітали виключно «випадкові» голи. Наприклад, «Колосу» вдалося відкрити рахунок уже на 15-й хвилині за підсумком безглуздого рикошету м'яча від голови Кадірі, у якого невдалим виносом потрапив Вантух, після чого Лисенко в падінні відправив м'яча у сітку.

Відповідь від підопічних Юрія Мороза також сталася не без левової частки везіння. Красиве завершення прострілу Вантуха з лівого флангу п'ятою від Смирного стало можливим тільки завдяки тому, що «колоски» в потрібний момент не впоралися з вибиванням м'яча за межі свого штрафного майданчика, після подачі стандарту від Цітаїшвілі з правого флангу. Окрім цих епізодів, команди воліли виконувати багато флангових подач, але якщо у «Колоса» вони були успішними лише в рідкісних випадках, то «Чорноморець» створив додаткову пару моментів саме таким чином, однак завершення було далеким від ідеалу.

Друга половина матчу почалася з вимушеної заміни Тараса Саківа в складі гостей, проте партнери по команді дали Кирилу Петрову необхідний час для того, щоб якісно увійти до поєдинку, але при цьому Сергій Кузнецов не зупинився в процесі ротації. На 58-й хвилин білоруський фахівець зробив головний хід усього поєдинку – кинув до бою одночасно і Ренана, і Сітчінаву, і саме ця пара футболістів зробила гру для його команди. Уже в першій атаці навіс від Ніки з правого флангу був завершений зусиллями Абнера на дальній штанзі, завдяки чому «Колос» удруге вийшов уперед за рахунком.

У «Чорноморця» було досить сил і часу для того, щоб проводити атаки у відповідь у надії на черговий порятунок. У команди Юрія Мороза на полі був присутній невгамовний Авагімян, але протистояв йому не менш фантастичний голкіпер Фесюн, який уберіг свої ворота від додаткових пропущених м'ячів у критичних ситуаціях. У підсумку, у поєдинку, у якому обидві команди більше любили грати в верховий футбол, здобули перемогу господарі поля.

У наступному турі ковалівський «Колос» відправиться на гостьовий поєдинок проти дніпровського «Дніпра-1», а одеський «Чорноморець» буде проводити домашню гру проти рівненського «Вереса», із яким нещодавно боровся за вихід до УПЛ.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Колос» – «Чорноморець» - 2:1

 Лисенко, 15, Ренан, 59 – Смирний, 29

Павловец, 16 – Дубко, 34, Смирний, 83, Брагару, 88

«Колос»: Фесюн – Саків (Петров, 50), Чорноморець, Новак, Павловець, Ільїн – Нурієв (Мілько, 73), Костишин, Задоя, Чурко (Ренан, 58) – Лисенко (Сітчінава, 58).

«Чорноморець»: Кучерук – Вантух, Дубко, Кадірі, Путря – Авагімян, Михайленко, Смирний, Цітаїшвілі – Ісаєнко, Ванат (Бугай, 77).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

Удари (у площину): 11 (8) – 15 (11)
Кутові: 6 – 5
Оффсайди: 4 – 0.

КОЛОС - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Події матчу

59’
ГОЛ ! М'яч забив Ренан (Колос К).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Смірний (Чорноморець).
15’
ГОЛ ! М'яч забив Володимир Лисенко (Колос К).
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа
Футбол | 10 травня 2024, 18:22 7
Відомо, як відреагував Лунін на інформацію, що у фіналі ЛЧ зіграє Куртуа

«Реал» зіграє з «Боруссією» 1 червня у фіналі головного єврокубка

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вадим Максимов
Дк-2 отправилось на заслуженное 15 место. Место фармов в первой лиге.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил