Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 жовтня 2021, 19:27
2386
14

Маріуполь – Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

В УПЛ «Маріуполь» голів «Руху» ще не забивав

| Оновлено 01 жовтня 2021, 19:27
2386
14
Маріуполь – Рух. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У п’ятницю, 1 жовтня, у стартовому матчі 10-го туру «Маріуполь» прийматиме «Рух», якому азовці ще голів в УПЛ не забивали. Разом з тим, безвиграшний гостьовий клубний антирекордний серіал львівського клубу триває в чемпіонаті 7 ігор: три нічиї та чотири поразки.

Маріуполь

Після поразки в минулому турі від «Олександрії» азовці опустилися на дно турнірної таблиці. Загалом «Маріуполь» невдало провів цей відрізок нинішнього сезону, зазнавши семи поразок у 9-ти матчах. В останньому турі в складі азовського клубу дебютували два досвідчених легіонери – македонець Спіровський, який відзначив свій дебют в УПЛ голом, та хорват Босанчич. Проте команда Остапа Маркевича не зуміла уникунти поразки від олександрійців.

До нової зустрічі з «Рухом» клуб з Маріуполя підійшов із суттєвою кадровою втратою. Через перебір жовтих карток пропустить матч капітан азовців Мишньов. «Маріуполь» пропускає голи у кожному матчі нинішнього чемпіонату, проте місце у воротах постійно займає Кудрик, а Турбаєвський був задіяний лише у кубковій грі з «Волинню». В матчі з «Рухом» маріупольці можуть забити 700-й (!) гол в УПЛ (ще 1 м’яч).

Рух

До далекого Маріуполя футболісти «Руху» вирушили не в кращому настрої, маючи за спиною дві поспіль поразки в чемпіонаті. Тож, «жовто-чорні» налаштовані нарешті перервати свою затяжну безвиграшну гостьову серію в УПЛ, яка розпочалася 28 квітня, коли біля керма команди ще перебував Іван Федик, і тягнеться 7 матчів – три нічих та чотири поразки. Цікаво, що востаннє «Рух» святкував виїзну вікторію 23 квітня саме в матчі з «Маріуполем», розгромивши азовців з рахунком 3:0.

У п’ятницю в складі «Руху» не братиме участь ключовий гравець команди Білий, в пасиві якого також чотири попередження в чемпіонаті. Натомість відбув дискваліфікацію рухівець Федорчук, який свого часу провів за «Маріуполь» в УПЛ 49 ігор (4 голи). Ось передматчева думка Федорчука: «Те, що «Маріуполь» на дні турнірної таблиці – це брак досвіду. Але по грі помітно, що у них непогані атакувальні гравці. Для нас найголовніше – не пропустити їхні контратаки. Ми поважаємо суперника, але їдемо у Маріуполь перемагати».

Історія зустрічей

Суперники проведуть свій лише третій матч в УПЛ. Перша гра відбулася в минулому сезоні у Львові і завершилася нічию з рахунком 0:0. Матч другого кола у Маріуполі завершився перемогою гостей з переконливим рахунком 3:0. До речі, «Рух» одну з 3-х своїх найбільших перемог в УПЛ здобув саме у цій грі з «Маріуполем». Ще одна зустріч відбулася у 2019-му в рамках третього попереднього раунду Кубка України. Тоді ще винниківський «Рух» програв «Маріуполю» з рахунком 0:1.

Орієнтовні склади:

«Маріуполь»: Кудрик, Стасюк, Босанчич, Мампассі, Меліченко, Чех, Петерман, Спіровський, Топалов, Кащук, Кулаков.

«Рух»: Паньків, Стаменкович, Мисик, Гагун, Сич, Федорчук, Мартинюк, Притула, Климчук, Бойчук, Борячук.

Прогноз на протистояння

«Маріуполь» налаштований лише перемагати, щоб залишити останню сходинку турнірної таблиці. З іншого боку, «Руху» не можна програвати, бо тоді відстань рухівців від азовців зменшиться до одного очка. Спрогнозуємо, що підсумком протистояння в Маріуполі буде нічийний результат.

1 жовтня, п'ятниця

«Маріуполь» – «Рух»
Маріуполь. Стадіон імені В.Бойка. 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
МАРІУПОЛЬ  РУХ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
PFCLviv
За наших! за Рух !
Pixelman
Болеем за Рух!
kaka
Арендуполю нужна победа как воздух-первая лига видна все четче
ingvar8888
Потрібно перемагати Маріупольських чайок,а то вони зависоко літають!
💙💛 РУХ 💙💛
🇺🇦🇺🇦 ⚽ 🇺🇦🇺🇦
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Володимир Ляшенко
В цьому матчі Маріуполь має брати повноцінні 3 бали. Інакше ніяк!
Вперед, Марік!